S.T.A.G.S. – M.A. Bennett | Spoiler Recensie

Toen ik de flaptekst van S.T.A.G.S. las, was mijn interesse gelijk gewekt. Een spannend verhaal dat zich afspeelt op een eeuwenoude kostschool, dat moest haast wel een goed verhaal zijn toch? Ik begon daarom ook snel aan het verhaal en met hartkloppingen en ingehouden adem las ik het boek uit.

S.T.A.G.S.

Bedankt uitgeverij Meis & Maas voor het recensie exemplaar! 

Ik doe mee met de blogtour rondom dit boek, samen met een heleboel andere bloggers! Gisteren hebben jullie op Les Filles Lisant een artikel over dit boek kunnen lezen, en vandaag ben ik dus aan de beurt! Onderaan dit artikel vinden jullie de blogger aan wie ik het stokje doorgeef.

Algemene gegevens
Titel: S.T.A.G.S.
Auteur: M.A. Bennett
Uitgeverij: Meis & Maas
Aantal pagina’s: 304
Genre: Young Adult, Thriller

Het verhaal
Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren.

Let op! Deze recensie bevat spoilers!

Mijn mening
Verhalen over prestigieuze kostscholen trekken mij altijd wel. Met hun tradities en eeuwenoude geschiedenis heeft het toch altijd iets mysterieus over hun hangen. Dat was ok zeker het geval bij S.T.A.G.S: Sint Aidan the Great School, die al sinds de Middeleeuwen bestond en waar tradities hoog in het vaandel staan.

Bij kostschool-verhalen is er vaak een groepje dat de macht lijkt te hebben over de rest van de school. Dat was ook zo in dit geval, namelijk de Middeleeuwers. Deze groep van zes tieners (allemaal ongelooflijk knap, slim en rijk natuurlijk) namen deze tradities enorm serieus en keurden ook alles af wat modern was: mobieltjes en internet waren bijvoorbeeld echt not done. En omdat zij zoveel invloed hadden, volgde de hele school zonder slag of stoot.

Nu is dit natuurlijk behoorlijk cliché allemaal, vooral als ik vertel dat de hoofdpersoon, Greer, een meisje is die met een beurt op S.T.A.G.S. terecht is gekomen en een beetje een buitenbeentje is.

De clichés stoorden mij echter helemaal niet. Ik denk dat dit soort boek echt was wat ik op het moment nodig had. Bovenstaande elementen zijn misschien wel cliché, maar het verhaal zelf is super origineel en ik had nog nooit zoiets gelezen.

De spanningsopbouw in dit boek is echt om te snijden. Het is zo geweldig gedaan. Ik kon gewoon niet stoppen met lezen, ook al was het midden in de nacht en lag ik stiekem een beetje bang in mijn bed omdat ik het eng vond. Er gebeurt gewoon heel veel in het boek. Je krijgt allerlei aanwijzingen aangereikt maar toch zijn het er net te weinig om alle puzzelstukjes in elkaar te passen. Het is allemaal vrij luguber maar niet té, en je wilt gewoon weten hoe het afloopt!

Vooral vanaf het stuk dat Greer en de twee andere uitgenodigden samen gaan werken. Ze voelen allemaal dat er iets niet klopt, maar pas vanaf het moment dat ze hun krachten gaan bundelen en er een plan komt, komen ze er stukje bij beetje achter wat er nu eigenlijk speelt.

In het begin van het boek wordt meteen verteld dat er een dode is gevallen. Ik wist toen nog niet wie het zou zijn, maar langzamerhand werden er wat hints gedropt en op een gegeven moment werd best wel duidelijk gezegd dat Henry degene was die het weekend niet zou overleven. Hoewel je dit al wist, was het niet minder spannend. Integendeel; hoe Henry aan zijn einde kwam was zó ontzettend onverwacht dat het nog een enorme verrassing was.

De ontknoping vond ik echt ge-wel-dig. Ik heb sowieso altijd al een fascinatie voor sektes gehad, maar dit verhaal plus de ontknoping dat er een sekte achter zat was voor mij echt de gouden combinatie.

Toen de drie naar het schoolhoofd stapten om alles te vertellen, en het einde heel erg op een ‘eind goed al goed’ leek, begon er bij mij iets te dagen. Dit kon toch niet het einde zijn? Het ging wel heel gemakkelijk en ik vertrouwde het niet. Later bleek ik gelijk te hebben: het schoolhoofd bleek het hoofd van de sekte te zijn en Greer komt hier toevalligerwijs achter. Dat is gelijk ook het einde van het boek en ik zat echt met een “NEEE” gevoel. Deze cliffhanger is namelijk echt killing! Als er nu geen vervolg komt weet ik het ook niet meer. Ik móet gewoon weten hoe dit verhaal verder gaat!

Ik heb in ieder geval enorm genoten van dit verhaal en ben er enorm fan van. Ik hoop heel erg dat er een vervolg komt, want ik ben nog lang niet klaar met de Sint Aidan the Great School! S.T.A.G.S. krijgt van mij een welverdiende vijf sterren!

5 sterren

S.T.A.G.S. is te koop voor €17,99 als paperback.

Koop bij bol.com

Nogmaals wil ik uitgeverij Meis & Maas bedanken voor het recensie exemplaar. De blogtour gaat natuurlijk verder en morgen kunnen jullie op Young Adult Dome lezen wat de dames van deze blog van het boek vonden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s