Beroepen die ik wel zou willen proberen (en welke absoluut niet)

Vorige week schreef Martine een artikel over de beroepen die zij wel eens zou willen uitproberen. Ik vond dat zo’n ontzettend leuk idee en heb het artikel met veel plezier gelezen. Het leek me heel leuk om voor mezelf op een rijtje te zetten welke beroepen ik wel een dagje (of week) zou willen uitproberen. En welke absoluut niet. Want hoewel ik eigenlijk nog geen idee heb wat ik wel wil worden later, weet ik wel wat het absoluut níet zal zijn.

quotes, passion, and career afbeelding

Musicalster
Dit is één van de beroepen waarvan ik als kind droomde. Ik wilde zingen, acteren en dansen op het grote toneel, en spelen in de mooiste musicals. Ik heb altijd al van musicals gehouden, mijn hart werd gestolen door die van Sneeuwwitje, Belle en het Beest en Tarzan. Chantal Janzen was mijn grote idool en ik heb zelfs auditie gedaan bij Lucia Marthas! Het is het hem toch niet geworden, maar stiekem droom ik nog altijd van het spelen in een musical.

Schrijver
Ook schrijven heeft me altijd al een mooi beroep geleken, zei het dat het wel een lastig beroep is om je brood mee te verdienen. Ik heb best wel eens wat geschreven op websites als Weheartit en gewoon in een Word-documentje, maar ik heb er nog nooit echt iets mee gedaan. Het lijkt me superleuk om een succesvolle schrijver te zijn, fans te ontmoeten en daarna al hun favoriete personages te vermoorden, hahah.

Rechercheur
Misschien komt dit omdat ik zoveel films en series kijk, maar rechercheur of detective voor een dagje, daar zou ik geen nee tegen zeggen! Het lijkt me heel spannend om moordzaken op te lossen, maar ik zou dit niet voor het ‘echie’ willen doen. Ik zou alles in mijn hoofd laten rondspoken en geen nacht meer normaal kunnen slapen denk ik. Nee, dank je!

Binnenhuis-architect
Ook een ‘kinderdroom’, maar het lijkt me nog steeds heel erg leuk om huizen in te richten. Mijn favoriete onderdeel van Sims was dan ook om de huizen in te richten en mijn kamer zo leuk mogelijk aankleden is altijd al een hobby geweest. Het lijkt me heel tof om dit ook eens met huizen van andere mensen te doen, al zou ik wel bang zijn dat ik iets helemaal niet naar hun smaak zou maken!

En deze beroepen zou ik absoluut níét willen doen…

Cabaretier
Martine had deze in haar lijstje staan met beroepen die zij wel eens zou willen proberen, maar ik zou dat juist voor geen goud doen, haha. Grappig hoe smaken verschillen. Het lijkt mij echt enorm eng om voor een volle zaal op een podium grappen te gaan vertellen, vooral omdat ik bang zou zijn dat niemand om me zou lachen haha. Ik ben ook heel slecht in het nadoen van mensen, stemmen en accenten bijvoorbeeld, dus ik denk ook niet dat hier mijn roeping ligt.

Arts
Arts lijkt me een prachtig beroep: mensen beter maken en helpen is iets ontzettend moois en ik ben zelf dan ook een zorgzaam persoon. Toch zou ik geen arts kunnen zijn, vooral omdat ik heel snel dingen ‘vies’ vind (bloed niet per se, maar wel opengereten vlees, botten die zichtbaar zijn en ingewanden en dergelijke, haha). Zelf word ik al helemaal zenuwachtig als ik een prik moet, maar het idee dat ik iemand een prik zou moeten geven maakt me al helemaal misselijk, laat staan als ik iemand zou moeten opereren! Nee, dit beroep laat ik dus ook lekker aan anderen over, haha.

Klusjesvrouw
Hoewel ik best handig ben met dingen, moet ik er niet aan denken om in iemands huis allerlei klusjes op te knappen. Ik zie het al helemaal voor me dat ik iets gigantisch verpest en een huis blank zet of iets dergelijks, of dat ik een gat boor in een leiding. Nee, klusjes doen laat ik aan de mensen over die er voor geleerd hebben, want ik zou het absoluut niet kunnen!

Nu ben ik benieuwd naar jullie! Welk beroep zouden jullie wel eens een dagje willen proberen, en van welk beroep moet je helemaal niets hebben?
Laat het me weten in de reacties! ❤

 

 

 

Een gedachte over “Beroepen die ik wel zou willen proberen (en welke absoluut niet)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s