Wonderland | Dé YA Kerstbundel!

Maandag konden jullie mijn interview met Rianne Werring al lezen, maar vandaag is het tijd voor mijn recensie van de kerstbundel Wonderland! In deze kerstbundel staan tien verschillende korte verhalen, geschreven door tien Nederlandse en Vlaamse auteurs. Een supertof idee, en ik had dan ook gelijk zin om dit boek te lezen. Ik heb besloten elk verhaal kort te recenseren in plaats van een overkoepelende recensie, maar ik kan je alvast zeggen dat dit boek een perfect Sinterklaascadeautje- of Kerstcadeautje is, want je raakt er echt van in de winterse, knusse stemming!

WonderlandIk wil uitgeverij Dutch Venture Publishing hartelijk
bedanken voor het recensie exemplaar! Algemene gegevens
Titel: Wonderland
Auteurs:  Jennefer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen, Eva Moraal, Patty van Delft, Vanessa Gerrits, Marijke Jansen, Rianne Werring, Anne Nicolai, Debora Elisabeth
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s: 330
Genre: Young Adult, Romaniek, Kerst

Het verhaal
Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan.

Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand!

Mijn mening
Omdat mijn mening over ieder kerstverhaal wel iets anders was, heb ik ze hier onder elkaar gezet en afzonderlijk van elkaar kort besproken.

It’s a match
Het eerste verhaal was gelijk mijn minst favoriete.. Ik vond het verhaal veels te veel tell en te weinig show bevatten. Daarnaast zaten er best wat losse eindjes aan en ik vond het al met al ook behoorlijk onrealistisch allemaal. Jammer!

Een wonder
Een verhaal met een historisch en fantasy-tintje. Dit verhaal vond ik echt heel erg leuk! Ik had het liefst nog meer willen weten over hoe alles nou in elkaar zat, maar ik snap dat dat moeilijk is om in een kort verhaal te krijgen, je wilt ook niet teveel informatie proppen. Ik heb van dit verhaal genoten!

Maria’s Kerstengel
Dit verhaal speelt zich af op de middelbare school en is vooral heel erg lief. Ook vond ik Maria een heel leuk personage, en de scenes in de bakkerij deden me verlangen naar Kerstkransjes (terwijl ik ondertussen chocoladepepernoten aan het eten was, haha).

Alf
Alf was ook zeker één van mijn favoriete verhalen! Ik vond het heel erg origineel en door het fantasy element en de sneeuwstorm deed het me echt een beetje denken aan een sprookje. Én het is ook nog eens romantisch!

De wensster
De wensster kwam naar mijn mening nogal laat op gang.. Het begin vond ik een beetje saai en toen opeens gebeurde er vanalles.. en toen was het verhaal alweer afgelopen. Van mij had dit wel iets geleidelijker uitgesmeerd mogen worden over het hele verhaal. Verder is het verhaal wel heel gezellig en ik kreeg gelijk zin in chocolademelk tijdens het lezen!

Mijn allerliefste
Dit was best een heftig verhaal over twee geliefden die gescheiden zijn doordat de jongen is uitgezonden naar het leger. Er gebeuren best heftige dingen maar ondanks dat kreeg ik een warm gevoel door het verhaal. Het is een verhaal over hoop en het deed echt wat met me.

Kerst’mis
Dit verhaal vond ik eerlijk gezegd een beetje raar.. Er gebeurde van alles en de spanningsopbouw was erg goed, maar de ontknoping die daar vervolgens achter zat was echt een hele rare anti-climax en paste niet bij de rest van het verhaal. Ook vond ik het hoofdpersonage helemaal niet aardig en ik ergerde me behoorlijk aan haar.

Helse heenreis
Dit verhaal is erg heftig en emotioneel. De hoofdpersoon heeft een zwaar leven en ziet het allemaal niet meer zitten. Gelukkig is Kerstmis de tijd van hoop en dat komt ook in dit verhaal heel mooi naar voren. Ook had het verhaal een afloop waar ik blij van werd.

Droomband
Ik vind verhalen over dromen altijd leuk, omdat het onderwerp me fascineert. Dit verhaal viel dan ook goed in de smaak bij mij! Het is een allerdaags verhaal met een paranormaal tintje en dat sprak me wel aan!

Suikersneeuw – Vanessa Gerrits
Suikersneeuw is echt het schattigste verhaal uit deze bundel en doet je meteen verlangen naar oliebollen en een warme kop chocolademelk, samen met een hele leuke jongen. Af en toe vond ik het hoofdpersonage iets te dramatisch, maar voor de rest was het echt een verhaal waar ik van genoten heb!

De meeste verhalen uit de bundel vond ik dus goed geslaagd en ik heb erg van dit boek genoten! Het is het perfecte kerstcadeautje, of een schoencadeautje met Sinterklaas zodat je het boek in de weken naar Kerst toe kan lezen. Ik heb in ieder geval zin gekregen om de kerstboom op te zetten en de kerstliedjes uit volle borst mee te zingen!

Wonderland is voor €17,95 te koop via bol.com

Koop bij bol.com

Wat is jouw favoriete ding aan Kerstmis?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s