Girl Online Going Solo – Zoe Sugg

Het eerste deel van de Girl Online serie verraste me postief, het tweede deel viel me helaas ontzettend tegen doordat Penny maar niet voor zichzelf op wilde komen. Met nog een week over op Storytel voordat mijn abonnement stopte, besloot ik dat ik deze serie nog wel graag wilde afluisteren. Zou het laatste deel mij opnieuw weten te overtuigen? Of is deze serie uiteindelijk toch niets voor mij? Ik vertel het je vandaag!

Girl Online 3 - Going solo

Algemene gegevens
Titel: Girl Online Going Solo
Auteur: Zoe Sugg
Uitgeverij: Penguin UK
Aantal pagina’s: 288
Genre: Contemporary
Serie: Girl Online #3

Het verhaal
Penny’s life is back to normal. As Penny starts the school year she’s ready to face the world – alone. Noah has gone off the radar after ending his world tour early and no one, including Penny, knows where he is. So when she accepts Megan’s invitation to visit her performing arts school it seems like an opportunity to make some new friends. Helping everyone else seems to be the right remedy. Elliot needs her friendship more than ever, and she meets Posey – struggling with stage fright and in need of support. But is charming Scottish boy Callum the right kind of distraction? And can Penny truly move on when Noah’s shadow seems to haunt her round every corner?

Mijn mening
Penny en Noah zijn uit elkaar, en jeetje wat was ik daar blij om. Ik vond Penny totaal niet leuk samen met Noah in deel twee, vooral omdat ze zo ontzettend over zich heen liet lopen. Hoewel Noah dus niet fysiek in Penny’s leven is, is hij wel degelijk aanwezig in haar gedachten. Wat logisch is, want Noah lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen, en zelfs zijn oma en zusje weten niet waar hij is.

Mijn gedachten hierover? Ik vind Noah een ontzettende egoïstische dropveter. Dat je je ex niet laat weten waar je naartoe verdwijnt, oké, maar niet eens je oma en zusje laten weten waar je naartoe gaat? Dat is gewoon stom. En het rare ervan was nog dat zijn oma het allemaal wel prima leek te vinden omdat ‘dat gewoon Noah is’. Hallooo? Waarom is iedereen in deze serie zo naïef! Noah zou wel dood in een greppel kunnen liggen maar nee hoor, het wordt allemaal prima gevonden.

Goed, Penny maakt dus nieuwe vrienden, waaronder de charmante Schot Callum. Ik vond het leuk dat er een aantal nieuwe personages geïntroduceerd werden in dit deel, op deze manier werd het boek niet snel saai. Ook gebeurden er weer een heleboel dingen in Penny’s leven en het draaide gelukkig niet allemaal om haar gebroken hart.

De schrijfstijl van Zoë vind ik heel fijn, want het is heel vlot opgeschreven waardoor je snel door het boek heen vliegt. Als je een beetje doorleest, zou je het boek binnen een dagje of zelfs een paar uur wel uit kunnen hebben. Daardoor raak je ook snel in het verhaal en dat is heel leuk!

Het einde vond ik ook wel mooi. Het verhaal werd goed afgesloten en ik vond Penny gelukkig weer een stuk leuker dan in deel twee. Ze kiest nu meer voor zichzelf, dus dat is in ieder geval een grote vooruitgang!

Ik vond het laatste deel van Girl Online leuker dan deel twee, maar deel één blijft mijn favoriet. Daarom krijgt Girl Online Going Solo drie sterren! Ik raad de serie zeker aan om te lezen, het is perfect om tijdens een regenachtige dag te binge-readen!

3 sterren

Girl Online Going Solo is te koop voor €9.99 in het Engels en voor €16,99 in het Nederlands op bol.com!

Koop bij bol.com

Wie is jouw favoriete personage in de Girl Online serie? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s