Matcht mijn persoonlijkheid met mijn sterrenbeeld?

Ik geloof niet zo in horoscopen; ik vind dat elke beschrijving voor ieder sterrenbeeld kan gelden. ‘Vandaag zul je een belangrijke keuze moeten maken’ kan bijvoorbeeld op bijna iedereen zijn of haar leven slaan. Astrologie daarentegen vind ik wél interessant. Mijn sterrenbeeld is Kreeft, en ik vind het altijd wel grappig om feitjes over mijn sterrenbeeld op te zoeken. Vandaag ga ik onderzoeken in hoeverre de ‘standaard’ beschrijving van het sterrenbeeld Kreeft matcht met mijn eigen persoonlijkheid!

Image result for cancer sign

Alle informatie over het sterrenbeeld Kreeft in dit artikel is afkomstig van deze website! 

Kreeft in het kort
Kreeft is een mysterieus teken, vol tegenstrijdigheden. Ze willen veiligheid en het comfort, maar zoeken ook het avontuur. Ze zijn zeer behulpzaam, maar soms ook chagrijnig en onverschillig.

Kreeft heeft een krachtige persoonlijkheid die gemakkelijk kan worden verborgen onder een rustige en koele buitenkant. Met Kreeft, is er altijd iets meer dat het oog kan zien, want ze zijn altijd gedeeltelijk verborgen achter hun schild.

Wanneer Kreeft echter de steun krijgt die het nodig heeft, dan hebben ze een enorme hoeveelheid te bieden. Wanneer Kreeft beledigd wordt, hebben ze de neiging om te mokken in plaats van de confrontatie aan te gaan.

Kreeft is de perfecte moeder, dit is het teken dat moederschap vertegenwoordigt. Ze hebben onvoorwaardelijke liefde en zorgen meer dan enig ander astrologie teken. Ze hebben een uitstekend geheugen en zijn zeer oplettend en kunnen andere mensen goed lezen. Ze hebben meestal snel door of andermans bedoelingen goed zijn of niet.

Iemand met het sterrenbeeld Kreeft is erg bezitterig, niet alleen op materiële bezittingen, maar ook op mensen. Kreeft zal altijd in contact willen blijven met oude vrienden en iedereen die ooit een vriend is geweest. Ze vinden het makkelijker om een ​​vriendschap te onderhouden dan proberen een ​​nieuwe persoon te vertrouwen.

Sterrenbeeld Kreeft

Veiligheid versus avontuur
Als eerste wordt er genoemd dat een kreeft enerzijds veiligheid en comfort willen, maar aan de andere kant ook avontuur. Hier herken ik mezelf heel erg in. Ik ben gek op thuis zijn, gezellig op de bank of in bed kan ik me prima vermaken. Ik ben dol op me geborgen en veilig voelen, maar aan de andere kant vind ik dat nooit genoeg. Ik wil ook de wereld ontdekken! Daarom ben ik zo gek op reizen, maar vind ik het altijd ook weer heerlijk om naar huis te gaan als het einde van een vakantie nadert.

Behulpzaam
Kreeften schijnen heel behulpzaam te zijn. Ik herken mezelf hier deels in. Aan de ene kant help ik de mensen waarvan ik hou graag, en sta ik ook altijd voor iedereen klaar. Aan de andere kant, als ik druk met iets bezig ben en iemand vraagt me om hulp terwijl het écht niet uitkomt, dan heb ik nog wel eens de neiging om die vraag om hulp te negeren. Heel slecht, ik weet het, maar in dat opzicht ben ik best een beetje egoïstisch en denk ik vaak eerst aan mezelf.

Chagrijnig en onverschillig
Deze twee eigenschappen passen dan weer echt totaal niet bij mij. Chagrijnig ben ik echt heel zelden, behalve als de maandelijkse rode vlag weer uit hangt, of als ik echt het recht heb om chagrijnig te zijn. Verder ben ik altijd heel erg positief en vrolijk. Zelfs als iets enorm tegen zit, als in door de regen moet fietsen of als iemand me niet vriendelijk behandeld, laat ik het nauwelijks mijn humeur beïnvloeden. Bij mij is het glas altijd echt halfvol. Deze ‘kreeftige’ eigenschappen matchen mijn persoonlijkheid dus totaal niet!

Krachtige verborgen persoonlijkheid
Ik denk dat dit zeker wel klopt. Als ik mensen ontmoet denken ze vaak dat ik een heel stil en verlegen meisje ben, terwijl dit eigenlijk niet zo is. Bij nieuwe personen houd ik me echter vaak een beetje op de achtergrond om de kat uit de boom te kijken. Grappig feitje: één van mijn beste vriendinnetjes uit Ierland vertelde me na een paar maanden dat ze, toen ze mij voor het eerst ontmoette, ik zo’n meisje was die nooit mee uit ging en altijd in mijn kamer bleef zitten om te studeren. Het grappige was dat ik precies hetzelfde over haar dacht, en dat we allebei juist echt gekkies bleken te zijn die het juist superleuk vonden om naar veel feestjes te gaan!

Beledigingen
Een Kreeft schijnt niet goed om te kunnen gaan met beledigingen en kritiek. Met dit punt sluit ik me de volledige 100% aan haha. Ik vind kritiek krijgen echt niet leuk (lees: kritiek is iets anders dan feedback!) en voel me vaak gelijk heel persoonlijk aangevallen. Vooral van mijn moeder kan ik het echt niet hebben. Ook als ik beledigd word ga ik het liefst in een hoekje zitten mokken, in plaats van dat ik er iets van zeg. Op dat gebied ben ik dus een beetje passief-agressief, wat ik zelf een hele vervelende eigenschap vind. Ik wou dat ik wat meer voor mezelf op kon komen op dat gebied, maar omdat ik altijd bang ben om mensen te kwetsen doe ik dat meestal niet, met gevolg dat ikzelf degene ben die gekwetst/beledigd is en dit op een passieve manier tegen diegene ga uiten. Heel vervelend, haha.

Image result for cancer constellation

Zorgzaam
Ik schijn dus de perfecte moeder te zijn, haha. Hoewel ik het nog even te vroeg vind voor kinderen, lijkt het me wel geweldig om op een dag moeder te worden. Dat stukje met die onvoorwaardelijke liefde klopt gedeeltelijk. Er zijn een paar personen waar ik onvoorwaardelijk van hou, en waarbij ik het me echt niet kan voorstellen dat we ooit zullen breken. Dit geldt alleen lang niet voor iedereen. Zorgzaam ben ik inderdaad ook, soms een beetje té.

Mensen goed kunnen inschatten
Kreeften zijn heel intuïtief, en ik ook. Ik luister in eerste instantie naar mijn hart en daarna pas naar mijn hoofd, ook al zeggen die twee verschillende dingen. Mede hierdoor heb ik denk ik een grote mensenkennis. Ik kan bij mensen heel snel inschatten of ze het goed of kwaad bedoelen, en wat voor personen ze zijn. Op de basisschool was dit lastig, omdat ik als enige leek door te hebben dat het populairste meisje van de klas eigenlijk helemaal niet zo aardig was, en juist achterbaks. Mijn moeder bleef toen maar tegen me zeggen: ‘wacht nou maar af, uiteindelijk zullen mensen zien wat jij nu al ziet’. En ja hoor, langzaam begon het bij de andere klasgenootjes ook te dagen. Die juiste intuïtie is dus fijn, maar soms wel lastig!

Bezitterig
“Iemand met het sterrenbeeld Kreeft is erg bezitterig, niet alleen op materiële bezittingen, maar ook op mensen” is wat er over mijn sterrenbeeld gezegd wordt. Met de materiële bezittingen ben ik het volledig eens. Ik ben super zuinig op mijn spulletjes en ook al ben ik best wel into minimalisme, de spullen díe ik heb, daar ben ik echt heel gehecht aan. Met personen heb ik het denk ik iets minder. Tuurlijk blijf ik graag in contact met mijn vrienden, maar ik heb nooit het idee gehad dat ik echt een persoon heb ‘geclaimd’. Dat vond ik altijd heel irritant als anderen dat deden haha, misschien dat ik het daarom zelf ook nooit heb gedaan.

Image result for cancer sign

Haha bovenstaande vond ik ook wel grappig. Geen idee of dit uberhaubt ergens op gebaseerd is, maar ik zie er volgens de meeste mensen echt veel jonger uit dan ik ben. Sommigen schatten me zelfs jonger dan mijn zestienjarige zusje! Maar ik zeg altijd maar; dat zal me later vast ten goede komen.

Over het algemeen match ik dus best goed met mijn sterrenbeeld, maar op een aantal fronten totaal niet. Ik zou mezelf bijvoorbeeld nooit als chagrijnig of pessimistisch beschrijven, en met immateriële dingen ben ik niet heel bezitterig. Toch klopt de rest wel aardig, dus ik wil bijna aannemen dat er toch wel waarheid in die astrologie zit!

Hou jij je bezig met je sterrenbeeld? Op welke vlakken matcht jouw persoonlijkheid met je sterrenbeeld, en op welke vlakken juist helemaal niet? 

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, dus laat het vooral weten in de comments!

Fijne zondag allemaal ❤

 

5 gedachten over “Matcht mijn persoonlijkheid met mijn sterrenbeeld?

  1. Ik vind dit ook altijd zo interessant! Ik ben eens schorpioen en met sommige dingen ben ik duidelijk een schorpioen, zoals dat ik veel waarde hecht aan eerlijkheid. Maar in sommige dingen kan ik me echt niet vinden, zoals dat schorpioenen graag wraak nemen enzo.

    x

  2. Je weet misschien wel dat er ooit eens een experiment is geweest waarbij een klas studenten een papiertje kregen met daarop uitgebreid beschreven wat hun sterrenbeeld was. En of ze maar even wilden aangeven of ze zelf vonden dat het wel klopte. De meerderheid herkende zich voor het grootste gedeelte wel in de beschrijving.
    … De clou is dat alle studenten exact dezelfde beschrijving had gekregen. Dus nee: ik geloof niet in het beschrijven van iemand’s persoonlijkheid op basis van een sterrenbeeld-typering. Wat ik wél geloof is dat je je gaat aanpassen naar (hopelijk de positieve) kanten van het sterrenbeeld. Zo vind ik als Waterman dat ik veel compassie heb en graag alles weet en me inzet voor een betere wereld. Maar komt dat uit mij of is dat mijn positieve zelfbeeld wat ik heb meegekregen uit al die astrologieboeken? Mijn gozer is ook een Kreeft en is helemaal geen Kreeft… Hij heeft dan ook weinig met astrologie gedaan in zijn jongere jaren en heeft er geen interesse in. Dus ik denk toch dat als men gelooft een echte *insert starsign* te zijn, dat dat wensdenken is. En dat is ook helemaal niet erg. Het hoeft ook niet waar te zijn 🙂 Als je er maar gelukkigvan wordt, en misschien een beter mens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s