Leuke films en series om te kijken met Halloween

Eind oktober is het natuurlijk alweer Halloween en wat is leuker dan een griezelige film kijken rond die tijd? Ik heb in ieder geval al een heleboel Halloween film-tips opgezocht voor deze tijd van het jaar en vandaag wil ik die tips graag met jullie delen! Ik heb dus niet alle films zelf gezien, maar ben zeker van plan dit te doen. Het zijn geen die hard horror films, want ik kan me voorstellen dat veel geen zin hebben om nachtenlang wakker te liggen. Voor échte enge films zal ik aan het einde van dit artikel nog wat tips op een rijtje zetten, maar de filmtips die centraal staan in dit artikel zijn grappige, spooky films die ook leuk zijn voor mensen die niet van horror houden.

Image result for halloweenIk ga eind oktober, de dag voor Halloween, met Iris, Sanne en Amy één of meerdere Halloweenfilms kijken en daarom leek het me een perfecte gelegenheid om de films die mij leuk lijken om te kijken, ook met jullie te delen! Hopelijk gaan deze films ons allemaal een griezelige maar leuke tijd beleven in oktober.

Hocus Pocus
Deze film schijnt dus echt iconisch te zijn op het gebied van Halloween. De film is niet per se eng, maar gewoon lekker griezelig en daarnaast ook grappig! De film is wel al wat ouder, maar dat hoeft helemaal niet uit te maken verder. De film gaat over drie heksen die uit de dood opstaan en in de moderne tijd moeten leven.

The Worst Witch
Deze serie kijk ik zelf sinds kort en is echt super schattig en grappig. Het verhaal gaat over Mildred die erachter komt dat ze een heks is, en naar de Kakel Heksenacademie mag. Alleen, blijkt ze niet zo goed te zijn in toveren dan ze hoopte, en ze brengt zichzelf elke aflevering opnieuw in de problemen. Totaal niet eng, maar wel heel leuk en Halloween-feels gegarandeerd!

Warm Bodies
Deze film heb ik zelf ook gezien en is lang één van mijn favorieten geweest. Zombie R leeft op een verlaten vliegveld en voedt zichzelf met de hersenen van mensen. Totdat hij op een dag Julie ontmoet, waar hij wel hele menselijke gevoelens voor ontwikkeld. Deze film is soms een beetje eng, maar niet op een horror-manier. Daarnaast is hij vooral grappig, spannend en zeker romantisch! Perfect om met vriendinnen te kijken.

Halloweentown
Van deze film had ikzelf eigenlijk nog niet gehoord, maar ik las ergens dat dit de perfecte film is voor Halloween. En ja hoor, de trailer ziet er in ieder geval super leuk uit! Ook al wat ouder, maar ik zou hem graag willen zien! De trailer verraad niet veel van het verhaal, maar het heeft in ieder geval te maken met een oma die kan toveren.. Belooft veel goeds!

Scream
Dit is dan weer wel een horrorfilm, maar een al iets oudere, waardoor hij vast iets minder eng is. Ik heb Scream nog nooit gezien, maar heb er wel al heel veel over gehoord. Ik heb een periode gehad dat ik heel veel horrorfilms keek die een stuk realistischer waren, dus ik denk dat ik Scream wel aan kan. Het lijkt me best leuk om deze te kijken, maar dan het liefst wel met m’n vriend haha.

 

The Nightmare Before Christmas
Een goede animatiefilm kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Deze trailer ziet er zo leuk uit dat ik de film het liefst meteen ga kijken! Er zitten liedjes in, grappen en volgens mij ook een goed verhaal. Deze film staat hoog op mijn lijstje!

The Addams Family
Ook een echte klassieker, maar nog niet eentje die ik gezien heb. Ik heb de trailer deels gekeken, maar ga er eigenlijk het liefst zo blanco mogelijk in. Het enige dat ik dan ook weet is dat de film gaat over een nogal… eigenaardige familie.

Monster House
Ik weet nog dat ik deze film als kind keek en dat ik er echt doodsbang van werd en nachten wakker gelegen heb. Geen aanrader dus om met jonge kinderen te kijken, maar wel leuk voor jezelf. Ik zelf wil hem vooral nog een keer kijken om mijn jeugdtrauma te overkomen haha.

Coraline
Nog zo’n ‘kinder’film die eigenlijk doodeng is. Coraline gaat over een meisje dat niet tevreden is met haar leven en op één of andere manier een vervang leven krijgt met dezelfde mensen.. maar de ogen zijn van knopen gemaakt. Ik wil hem best nog eens opnieuw kijken, maar ik hoop dat ik hem dan minder eng vind dan vroeger haha.

Hopelijk is dat genoeg inspiratie om jullie in de perfecte Halloweensfeer te krijgen! Als jullie nog leuke suggesties hebben hoor ik dat natuurlijk graag, dan zet ik die op mijn to-watch lijstje! 😀

Wat is jouw favoriete Halloween / spooky film? 

7 gedachten over “Leuke films en series om te kijken met Halloween

  1. Monster House is echt zooooo leuk! Ik heb hem zelfs op dvd, gekregen in de tijd dat hij uitkwam 🙂 Coraline moet ik ook nog steeds kijken, echt eens doen, heb die dvd al 2 jaar in de kast liggen :’)

  2. Ohh wat een goed tips! Ga deze zeker even op mijn lijstje zetten voor op halloween. Weet niet of je good witch al kent? Ik kijk het weleens op netflix, het is een serie. Niet heel spooky maar wel heel leuk.

  3. Shaun of the Dead. Is een van mijn favo-komedies. Gaat toevallig over een zombie-uitbraak, maar is zoveel grappiger dan dat. Veel leuker en veel warmer en veel romantischer dan Warm Bodies. Echt.
    Verder natuurlijk Alien, The Shining (zo goed!), Jaws, Rosemary’s Baby, Silence of the Lambs, Poltergeist, The Birds (Hitchcock moet je gezien hebben), The Thing, Carrie (origineel) en The Excorcist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s