Dubai #2

Op vrijdag hadden we weer een vrij drukke planning voor de boeg, maar wel een hele leuke. Overdag wilden we met de Big Bus de blauwe route maken, die ons zou leiden door de Marina, een heel mooi gedeelte van Dubai. Daar maakten we ook een cruise op het kanaal. ‘S avonds moesten we heel erg haasten omdat we de Night Tour die de Big Bus gratis aanbood wilden doen. Kijk mee naar de foto’s!

IMG_2043We begonnen de dag na het ontbijt in de Mall of the Emirates, waar we eerst een heerlijke ijskoffie dronken bij Costa. We keken uit op de indoor skibaan, die tevens de grootste is van de hele VAE (Verenigde Arabische Emiraten).

IMG_1948

We liepen nog even wat rond in het winkelcentrum en shopten bij Bath & Body Works omdat ze heerlijke sale hadden (ik heb spijt dat ik geen geurkaarsen heb gekocht!), maar besloten toen gauw de halte van de Big Bus op te zoeken, want we hadden nog een flinke dag voor de boeg! De halte was even zoeken, maar dankzij alle vriendelijke mensen kwamen we uiteindelijk net op tijd aan om op de Marina Line te stappen. Dubai Marina is eigenlijk een soort ‘stad in een stad’. Het is een heel populair gebied in Dubai waar veel rijke mensen wonen. Ook waren er peperdure jachten te vinden en alles was hoog, luxe en mooi. We keken onze ogen uit!

IMG_1958IMG_1960IMG_1966

We stapten bij deze halte uit om een cruise te maken die ook door Big Bus aangeboden werd. De boot was een traditionele ‘dhow’ en vaarde ons langs alle enorme hoge gebouwen de zee op, waar we een adembenemend uitzicht hadden over Dubai Marina.

IMG_2015IMG_2016IMG_2041

De cruise was niet alleen leuk om het uitzicht; het was ook nog eens heerlijk op de boot met een lekker windje. Zo voelde die 37 graden ineens iets minder warm. Het water was ook prachtig blauw en we dronken een ijskoude cola terwijl we van het uitzicht genoten. Ik voelde me net een prinses!

Na de superleuke cruise hadden we een beetje honger gekregen. We hadden op de heenweg al een sushi tentje zien zitten en hadden allebei heel erg trek in sushi. Perfect bij warm weer, goed vullend maar niet te zwaar en gewoon heel erg lekker. Gelukkig was het tentje (Chez Sushi) open en de sushi was heeeerlijk!

IMG_2042.JPG

Na het eten stapten we weer op de bus. We moesten namelijk nog best een stuk van de blauwe route, en om 19:30 moesten we alweer bij de Dubai Mall zijn voor de Night Tour. Onderweg stapten we nergens meer uit, maar ik schoot nog wel een paar mooie plaatjes:

IMG_2046IMG_2048

IMG_2053IMG_2067IMG_2079

De Burj Khalifa was echt prachtig met de zonsondergang! De bovenste foto is echt een ‘picture perfect moment’ als je het mij vraagt. Goed, op de terugweg hadden we dus heel erg haast want we moesten vanaf de bushalte nog terug naar het hotel lopen en avondeten, om vervolgens alweer in de taxi te stappen richting Dubai Mall voor de Night Tour. Als overmaat van ramp liepen we ook nog verkeerd waardoor het nog langer duurde, maar uiteindelijk kwamen we wel op tijd aan bij het hotel. De obers in het restaurant waren superlief en zorgden dat ons eten er zo snel mogelijk was, terwijl de receptie een taxi voor ons regelde. Bergen moesten bijna verzet worden, maar het lukte allemaal nét. Uiteindelijk waren we vijf minuten voordat de bus vertrok bij de Dubai Mall, dus we hadden het gered! Nu kon de Night Tour beginnen!

IMG_2080IMG_2081Helaas zijn foto’s in het donker lang niet zo mooi als hoe het echt was, maar laten we het erop houden dat het super leuk was om te zien, en dat Dubai echt werkt steekt in het verlichten van de stad haha. Deze Night Tour is dus zeker leuk om te doen! Hierna waren we echter wel helemaal uitgeput, want we waren pas rond een uur of 12 weer terug in het hotel, en de volgende dag moesten we alweer vroeg op omdat we een hoop dingen wilden doen.

Deze dag in Dubai was dus weer superleuk en druk, en de dag hierna was misschien nog wel leuker! Daar vertel ik jullie snel graag meer over. 🙂

Wat is jouw favoriete vakantieland?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s