Ik keek het eerste seizoen van Riverdale

Volgens mij ben ik een beetje late to the party want Riverdale is al sinds januari op Netflix te bekijken, maar toen ik in het vliegtuig terug van Dubai zat besloot ik te beginnen aan deze serie. Ik was een beetje bang dat het net zoiets als Pretty Little Liars zou zijn (dat vond ik niet zo leuk), maar gelukkig bleek het precies te zijn wat ik nodig had: catchy, mysterieus, veel drama en highschool. Ik keek het eerste seizoen in anderhalve dag en ben fan!

Image result for riverdaleRiverdale is een stadje in Amerika waar op een dag een jongen, Jason Blossom verdwijnt. Jason is de zoon van de rijkste familie in de stad, en tevens de tweelingbroer van Cheryl Blossom, het populairste meisje van de school. Daarnaast verhuist Veronica met haar moeder van New-York naar Riverdale, is Betty verliefd op haar beste vriend Archie terwijl hij gevoelens heeft voor iemand waar hij helemaal geen gevoelens voor mág hebben. Heel veel drama dus, and I love it!

Wat ik zo leuk vond aan Riverdale, is dat het eigenlijk een typische Amerikaanse high-school serie is, maar juist omdat ik nu studeer vind ik het heerlijk om weer in die high-school sferen te komen door het kijken van zo’n serie. Daarnaast zijn de personages echt fantastisch. Ik vind iedereen heel leuk op hun eigen manier, en de diversiteit tussen de personages is ook groot. Zo heb je de typische high-school princess, de bitch, het verlegen mooie meisje, de populaire footballspeler en de loser. Hoewel deze personages dus heel ver uit elkaar liggen, kunnen ze allemaal goed met elkaar opschieten en zijn ze er voor elkaar. Deze vriendschap is heel bijzonder en vond ik erg prettig om naar te kijken.

Image result for riverdale

Ik was heel bang dat de tieners in Riverdale naïef zouden zijn en alles zelf wilden oplossen, zonder de politie en hun ouders er in te betrekken. Dit was namelijk bij Pretty Little Liars het geval en vond ik altijd mega irritant. Gelukkig is dit bij Riverdale helemaal niet het geval en zijn de tieners niet bang om hun ouders in te lichten over wat er gebeurt. De ouders zelf blijken ook allemaal geheimen te hebben en op een gegeven moment lijkt alles met elkaar vervlochten te zijn.

Ook worden gebeurtenissen niet eindeloos uitgemolken zoals dat bij sommige series weleens het geval is.

Naast het heerlijk grote drama gehalte en de high-school taferelen, is de serie ook lekker spannend en mysterieus. Ik wilde zó graag het verhaal achter Jason Blossom weten. Elke aflevering kreeg je weer een beetje meer informatie en dit hield het hele seizoen spannend.

De laatste aflevering wordt duidelijk hoe het met Jason Blossom zit en dat vond ik echt een hele verrassende uitkomt. Ik had het in ieder geval niet zien aankomen! De zaak wordt dus opgelost, maar toch eindigt het seizoen met een cliffhanger. Gelukkig is het tweede seizoen van Riverdale net verschenen, dus ik kan lekker doorkijken!

Riverdale is in mijn ogen dus echt een aanrader. Het had alles waar ik behoefte aan had. Een perfecte combinatie tussen high-school drama en mysterie. Mochten jullie nog niet overtuigd zijn, kunnen jullie hier de trailer bekijken:

Wat vind jij van Riverdale? 

Een gedachte over “Ik keek het eerste seizoen van Riverdale

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s