Dubai #1

Afgelopen week heb ik de meest onvergetelijke stedentrip gemaakt, ik ging namelijk met mijn moeder een weekje naar Dubai! Het was op veel verschillende fronten geweldig, en natuurlijk heb ik veel foto’s gemaakt die ik met jullie wil delen, samen met mijn belevenissen. De reisdag en de eerste dag waren niet zo bijzonder (op de eerste dag sliepen we bijna alleen maar bij), dus begint mijn verslagje op donderdag. Kijken jullie mee?

IMG_1833.JPGOmdat Dubai best wel een grote stad is, en de verschillende gebieden best ver uit elkaar liggen, hadden mijn moeder en ik snel besloten om een Big Bus ticket te kopen. Met dit ticket kan je 48 uur gebruik maken van hun hop-on hop-off service door de hele stad, en krijg je ook 7 dagen gratis toegang tot heel veel musea, excursies en andere attracties. We hebben ons geld (ongeveer €80 p.p.) hier echt dubbel en dwars uitgehaald, want we waren de hele dag zoet.

De dag begon met een heerlijk ontbijtje in ons hotel Golden Sands. Wat is dit een leuk en goed hotel, met ontzettend vriendelijke mensen! Ik kan dit jullie echt aanraden. We hadden een studio appartement met keukentje, zitgedeelte, badkamer en slaapkamer, maar konden elke ochtend en avond heerlijk eten in het restaurant. Dit was het voorgerecht dat ik had van de avond ervoor:

IMG_1789

Onze eerste dag met deze Big Bus begonnen we dus na een heerlijk ontbijtje aan de rode route. Onze eerste stop was bij de Oude Souk. We wilden hier graag een kijkje nemen en misschien wat winkelen. Na meerdere malen Sharika, Angelina Jolie en sexy princess genoemd te worden hadden we het wel weer gezien, maar we dronken nog wel even een heerlijke verse jus d’orange en ik kocht een leuk jurkje!

IMG_1796.JPG

IMG_1804Na deze belevenis stapten we weer op de bus. We bleven zitten tot aan de Dubai Mall. Daar liepen we een rondje en verwonderden ons over de grootsheid en alle luxe daar. We aten bij Le Pain Quotidien en ik had dit heerlijke broodje met avocado:

IMG_1837

en stapte daar over op de groene route. We hebben echt veel in de bus gezeten deze dag, maar daardoor ook een heleboel gezien. De gebouwen waren ongelooflijk, het één nog hoger dan het ander, met als toppunt natuurlijk de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Hier komen een heleboel foto’s van allemaal hele hoge gebouwen:

IMG_1821IMG_1826IMG_1833IMG_1835IMG_1844

De auto’s die in Dubai rondrijden zijn ook verbazingwekkend. Bijna iedereen rijdt wel in een enorme bak, de één nog duurder dan de ander. In de parkeergarage van de Dubai Mall stond het ook helemaal vol met dure auto’s, waaronder deze:

IMG_1893.JPG

We reden het centrum uit en volgden onze koers naar jumeirah, een gebied in Dubai waar onder andere een strand is en waar heel veel rijke mensen wonen (waar niet?). Dit zag er ook uit als een heel gezellig gebied vol leuke cafeetjes en restaurantjes.

IMG_1904We hadden hier ook super mooi uitzicht over de skyline van het financiële centrum!

IMG_1907

De Verenigde Arabische Emiraten, waaronder Dubai, zijn islamitisch en hoewel elk geloof getolereerd wordt, is de islam wel heel overheersend. Alles is ook in het Arabisch geschreven en er werd verteld dat je nooit verder dan een halve kilometer hoeft te lopen om een moskee te vinden. Sommige moskeeën, zoals deze, waren prachtig!

We reden verder naar Burj Al Arab, een gebouw dat jullie zeker zullen herkennen, en het strand. De zon ging hier al onder, dus dit leverde super mooie plaatjes op!

IMG_1915IMG_1916

IMG_1917

Hierna reden we alweer terug naar de Dubai Mall, maar stonden we helaas nog heel lang vast in het verkeer op de hoofdsnelweg. We waren rond een uur of zeven terug in de Dubai Mall en hier bleven we om de fonteinenshow te aanschouwen. Dit was echt heel erg leuk en mooi. Daarna maakte we nog een selfie met de Burj Khalifa op de achtergrond, wat makkelijker gezegd was dan gedaan!

IMG_1936Hierna waren we allebei behoorlijk kapot, dus namen we de metro terug naar ons hotel en aten daar nog een heerlijk soepje en iets kleins. Daarna was het al rond elfen dus gingen we snel slapen. De volgende dag hadden we namelijk weer een drukke dag voor de boeg!

Dit was dus onze eerste ‘echte’ dag in Dubai. Het was echt een superleuke dag, en er gaan nog twee hele leuke dagen volgen waar ik jullie graag meer over vertel in een ander artikel! Voor nu hoop ik dat jullie een beetje een goede indruk hebben gekregen van onze eerste dag sightseeing in Dubai. 🙂

Ben jij wel eens in Dubai geweest? Vond jij het ook zo warm? 

4 gedachten over “Dubai #1

  1. Prachtige dagen gehad samen met jou! 😍👍🏼🍀
    Fascinerend en onvergetelijk was en is het!
    Liefs mama xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s