Voorlopers – Mirjam Hildebrand

Een boek van een auteur van eigen bodem lezen, dat was alweer een tijdje geleden! Maar toen aangekondigd werd dat Mirjam Hildebrand naar Libris Venstra, de boekhandel waar ik werk, zou komen, was ik snel overgehaald om haar boek te lezen. Ik begon eigenlijk zonder verwachtingen aan het boek, maar moet zeggen dat het me positief verrast heeft. Vandaag vertel ik er meer over!

Voorlopers mirjam hillebrandAlgemene gegevens
Titel: Voorlopers
Auteur: Mirjam Hildebrand
Uitgeverij: Kluitman
Aantal pagina’s: 264
Genre: Avontuur, Fantasy, Scifi

Het verhaal
De vijftienjarige Emma voelt zich ‘anders’: ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Wanneer de mysterieuze Philana haar vertelt dat Emma’s vader – die ze al ruim twee jaar niet meer heeft gezien – deel uitmaakt van een groep mensen die zich Voorlopers noemen, besluit Emma met haar mee te reizen… Maar eenmaal in het bergdorp in Frankrijk, waar de Voorlopers zich gevestigd hebben, blijkt haar leven nog gecompliceerder te worden. Is Emma zelf ook een Voorloper? Waarom wil haar vader niet dat ze de Voorlopers helpt? Wat is er met de ouders van Philana gebeurd? En wie probeert haar in de val te lokken?

Mijn mening
Van tevoren wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten, want eigenlijk had ik nog niet zoveel over dit boek gehoord. Ik had de achterkant ook niet gelezen, dus ik ging lekker blanco het boek in! Meteen merkte ik dat de schrijfstijl heel fijn was; het las in ieder geval heel erg snel!

Emma is anders dan anderen en dat weet ze ook van zichzelf; ze kan dingen horen, zien en voelen wat voor anderen onmogelijk is. Eerst dacht ik dat ze ‘gewoon’ helderziend was, maar het bleek iets heel anders te zijn wat iets meer de kant van science-fiction op ging. Een origineel concept dat ik nog niet eerder had gezien, en waar ik graag meer over wil weten!

Emma als hoofdpersoon vond ik op zich prima, maar ze had nog wel meer uitgediept kunnen worden. Ik had het gevoel dat ik haar aan het einde van het boek nog niet echt kende, en dat ik meer over haar wilde weten. Daarnaast vond ik ook dat de karakterontwikkeling wat sterker kon, en dat de relaties tussen de karakters wat meer uitgediept konden worden. In dit boek vond ik het allemaal nog iets te oppervlakkig, maar gelukkig komen er nog twee boeken aan, waarvan ik hoop dat er iets meer met de karakterontwikkeling zal worden gedaan!

file.jpeg

Het einde van het boek vond ik echt heel leuk, spannend en origineel. Gedurende het hele boek vond ik het verhaal ‘wel leuk’ en ‘vermakelijk’, maar het einde zorgde voor mij echt voor dat speciale randje. Het was origineel, ik had zoiets nog niet eerder gelezen. Daarnaast was het onverwachts. Eerlijk gezegd had ik een cliché einde verwacht met ‘eind goed, al goed’, maar het zat toch iets anders in elkaar waardoor ik verrast werd.

Emma was gelukkig heel ‘menselijk’ in haar reacties op het einde. Je hebt vaak dat de hoofdpersonen als helden worden neergezet en soms daardoor helemaal geen emoties tonen, maar Emma was niet bang om te huilen, jammeren en haar emoties te laten zien. Dat vond ik erg fijn en maakte het voor mij ook een stuk geloofwaardiger.

Een fijn boek om te lezen dus! Spannend, origineel en leest lekker weg. Ik hoop dat er nog meer karakterontwikkeling in de volgende boeken naar voren komt en dat de relaties tussen de karakters wat meer uitgediept zullen worden, maar verder was het gewoon een hartstikke leuk boek. Én niet zo dik, dus perfect voor tussendoor. Ik ben fan!

3 sterren

Voorlopers is voor €16,99 te koop op bol.com als hardcover, en voor €9,99 als ebook.

Koop bij bol.com

Lees jij graag boeken van Nederlandse auteurs? Waarom wel/niet? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s