Mirjam Hildebrand ontmoeten in Libris Venstra

De boekhandel waar ik werk, Libris Venstra in Amstelveen, organiseert vaak leuke evenementen voor boekliefhebbers. Van poëzieavonden tot lezingen, er is voor iedereen wel wat wils. Ook de Young Adult liefhebbers (waaronder ik!) komen aan de beurt. Zo was er afgelopen donderdag een evenement waarbij Mirjam Hildebrand van het boek Voorlopers een presentatie over haar boek kwam even. Het was hartstikke gezellig en ik besloot een klein verslagje te schrijven.

file3.jpegHet evenement begon om 7 uur, maar doordat verschillende meiden problemen hadden met het openbaar vervoer, begonnen we eigenlijk pas om half 8. Dat was niet erg, want er is altijd genoeg te kletsen als je van boeken houdt! Ook kletsten we alvast wat met Mirjam, die super sociaal en gezellig was. Om half 8 begon zij met de presentatie.

file1.jpegMirjam vertelde hoe zij met schrijven was begonnen: doordat zij heel veel zenuwpijn had en een aantal maanden bijna niks anders kon dan op bed liggen, kreeg zij de motivatie om te schrijven, en werd het schrijven een soort lichtpuntje van haar. Op verschillende fora deelde zij haar verhalen met anderen en uiteindelijk kwam er op een dag Emma in haar hoofd; de hoofdpersoon uit het boek Voorlopers die in juni bij uitgeverij Kluitman verscheen.

Naast schrijfster is Mirjam ook psycholoog; ze heeft een eigen praktijk en werkt vooral met kinderen en jongvolwassenen. Uit dit werk haalt zij ook heel veel inspiratie voor haar verhalen. Mirjam heeft ook een aantal succesvolle prentenboeken uitgebracht, waaronder Opsekopse Wereld.

Mirjam vertelde van alles over het proces van Voorlopers; hoe het van een idee uitliep tot een echt boek. Zelf had ik Voorlopers bíjna uit voordat het evenement begon, en dat maakte het extra leuk om naar te luisteren, want zo snapte ik ook echt waar ze het over had. Voorlopers vond ik zelf een erg leuk boek en jullie kunnen hier binnenkort ook een recensie van verwachten! Mirjam vertelde dat het een trilogie wordt, dus ik ben super benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Het einde had namelijk een echte cliffhanger!

file.jpeg

Na de presentatie konden we haar boek kopen en laten signeren. Ik had het ebook al dus die kon ik helaas niet laten signeren, maar ik scoorde nog wel een leuke boekenlegger. Ook had Mirjam wat vragen voor ons, zoals ‘wat is je favoriete genre’ en ‘schrijf je zelf, en zo ja wat dan?’ Deze vragen zorgde voor een heel leuk gesprek, en we leerden elkaar hierdoor echt beter kennen. Er bleken nog een paar schrijvers in spe in de groep te zitten dus het was heel leuk om hier over te kletsen.

Mirjam schreef ook een speciaal berichtje in het Leesexemplaar dat de YAR (Young & Awesome Readers) had gekregen:

file4

Na de signeersessie maakten we nog een leuke groepsfoto en toen was de avond helaas al weer afgelopen!

file3

Het was een hele gezellige avond en ik hoop dat er gauw meer van dit soort evenementen zullen komen! Mocht je nou ook geïnteresseerd zijn in ons leuke clubje en woon je in de buurt van Amstelveen, like dan gauw onze Facebookpagina zodat je op de hoogte wordt gehouden van alle events!

Heb jij Voorlopers gelezen en wat vond jij van het boek? 

5 gedachten over “Mirjam Hildebrand ontmoeten in Libris Venstra

  1. Blijft toch een beetje bizar om jou bij Venstra te zien, maar wel heel leuk bizar! Geniet er van. … Ik kom veel te weinig bij de boekhandel tegenwoordig. Ik heb ook nog een hele stapel TBR, weer eens. Maar als ik er doorheen ben kom ik langs. Met Chi!
    Doen jullie nog iets leuks met de kinderboekenweek? (Domme vraag. Ik weet al dat antwoord ja is…)

    1. Gezellig!! Ja, vorige week zaterdag kwam de Gruffalo langs om voor te lezen. De helft van de kinderen klampte zich krijsend aan hun ouders vast omdat ze hem zo eng vonden hahaha. En dat terwijl er een meisje van 12 in het pak zat. 😂

      1. Zo ben ik eens Dribbel geweest! Het is echt leuk om in zo’n pak rond te lopen (en inderdaad: er zijn altijd kinderen die bang zijn… of die dan ineens gaan slaan en trappen… gelukkig is zo’n pak alsof je in een pak watten rondloopt :D)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s