Girl Online – Zoe Sugg

Eerst leek het boek van Zoe me niks voor mij. Ik had het nou eenmaal niet zo op contemporary’s en het boek leek me ook iets te kinderlijk voor mij. Toen ik echter een abonnement op Storytel nam voor twee maanden, besloot ik dit boek toch maar te gaan luisteren, en ik was eigenlijk meteen positief verrast! Inmiddels heb ik bijna de hele serie geluisterd, dus dat is een goed teken haha. Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over Girl Online.

Image result for girl online

Algemene gegevens
Titel: Girl Online
Auteur: Zoe Sugg
Uitgeverij: Penguin Books UK
Aantal pagina’s: 352
Genre: Young Adult, Contemporary

Het verhaal
Under the alias Girl Online, Penny blogs her hidden feelings about friendship, boys, high school drama, her crazy family, and the panic attacks that have begun to take over her life. When things go from bad to worse, her family whisks her away to New York, where she meets Noah, a gorgeous, guitar-strumming American. Suddenly Penny is falling in love – and capturing every moment of it on her blog.

But Noah has a secret, too, one that threatens to ruin Penny’s cover – and her closest friendship – forever.

Mijn mening
Als ik dit boek in één woord zou moeten omschrijven, zou dat waarschijnlijk ‘schattig’ zijn. Ik vond het liefdesverhaal en alles eromheen kortgezegd gewoon aandoenlijk.

Penny is een meisje dat, helaas voor haar, nogal klunzig is en zichzelf keer op keer in genânte situaties weet te brengen. Voor een tienermeisje is dit natuurlijk helemaal niet fijn en daarom start ze een anonieme blog, Girl Online, om hierover te praten. Al gauw komt ze erachter dat ze helemaal niet de enige is met deze tienerproblemen, en haar blog wordt razend populair.

Ik vond het blog element heel erg leuk in het boek. Niet alleen omdat ik zelf ook blog, maar ook omdat je echt doorhebt dat Zoe het geschreven heeft. Natuurlijk is er wat ophef geweest over dit boek omdat ze het met een co-auteur heeft geschreven, maar ik kon echt heel goed Zoe’s stempel zien. Zo speelt het verhaal zich in Brighton af, waar Zoe woont, en heeft de hoofdpersoon net als Zoe, last van paniekaanvallen. Ik vond het fijn om over de paniekaanvallen te lezen, vooral omdat ik hier zelf ook erg veel last van kan hebben als ik gestresst ben. Het voelde fijn om te lezen dat ik niet de enige was, en Zoe heeft sowieso goede tips op haar Youtubekanaal over hoe je met een paniekaanval kan omgaan.

Het verhaal is heel lief. Niet per se spraakmakend goed of sterk, maar gewoon een heerlijke luchtige contemporary voor tussendoor. Je hebt het boek waarschijnlijk zo uit, want het is heel vlot geschreven. Daarnaast zijn de personages ook heel leuk in het boek, en vond ik de setting van New York in de winter ook heel erg leuk.

Al met al is Girl Online gewoon een ontzettend leuk boek om bijvoorbeeld tussen twee zwaardere boeken door te lezen. Het is heel schattig en lief en zal je een beetje verliefd doen worden op Penny en Noah. Ik gaf Girl Online, tegen al mijn verwachtingen in, vier sterren.

4 sterren

Girl Online is voor €9,99 als paperback te koop.

Koop bij bol.com

Heb jij Girl Online gelezen en wat vond jij ervan? 

2 gedachten over “Girl Online – Zoe Sugg

  1. Ik las het een hele tijd geleden en ik vond het ook best een leuk boek. Onlangs heb ik het vervolg besteld dus ik ben heel benieuwd naar de andere boeken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s