Series die jou uit een leesdip gaan helpen

Leesdips zijn stom; je wilt wel lezen, maar op één of andere manier heb je geen zin, tijd of energie. Daardoor raak je al heel snel die heerlijke leesflow kwijt met als gevolg dat je in geen tijden een boek op pakt. Iedereen vindt leesdips vervelend denk ik, dus vandaag geef ik je een paar ideeën voor series die zo heerlijk snel weglezen dat het je sowieso uit een leesdip zal helpen!

LEESDIP - series die jou uit een leesdip gaan halen

de 100 - kass morganDe 100 – Kass Morgan
Deze serie heeft mij echt weggeblazen. Ik was zo in de ban van het verhaal dat ik de boeken allemaal in een ruk heb uitgelezen! De 100 vertelt het verhaal van honderd jongeren die vanuit de ruimte naar de aarde worden gestuurd, om te kijken of de aarde weer leefbaar is na een nucleaire ramp. Al snel ontdekken de honderd dat de aarde totaal anders is dan dat ze geleerd hebben en dat er veel meer gevaar schuilt dan ze eigenlijk zouden verwachten.

edelsteentrilogie - kerstin gierEdelsteentrilogie – Kerstin Gier
Deze boeken zijn ontzettend grappig en hoewel ze behoorlijk dik zijn, is de schrijfstijl zo vlot dat je er doorheen vliegt. Het verhaal gaat over Gwen, een meisje dat ontdekt dat zij degene uit haar familie is die kan tijdreizen, in plaats van haar nichtje die er haar hele leven op getraind is. Gwen reist door de tijd naar het oude Londen waar ze prachtige jurken aan mag en een spannend avontuur beleeft, maar niet geheel zonder gevaar..

Silber – Kerstin Gier
Een andere fantastisch leuke serie van deze schrijfster is Silber. Deze serie is net zo grappig als de Edelsteentrilogie, maar gaat over iets heel anders, namelijk dromen! Liv komt er namelijk achter dat zij in de dromen van anderen kan rondwandelen, en dat anderen ook haar dromen kunnen zien.

water & vuur - victoria scott

Water & Vuur – Victoria Scott
Qua verhaal deed Water & Vuur me een klein beetje denken aan de Hongerspelen, maar ik had niet het gevoel dat het een namaak was. Het coole aan Water & Vuur is namelijk dat de kandidaten, die een reis moeten maken door ecosystemen, hulp krijgen van Pandora’s: dieren met speciale krachten. Ik vond deze serie echt geweldig en ik hoop nog steeds dat er een derde deel komt.

duizend stukjes van jou - claudia grayVuurvogel trilogie – Claudia Gray
Deze boeken wil je niet alleen om de prachtige voorkanten, de inhoud is ook top. Margeruite heeft geniale wetenschappers als ouders en kan reizen door verschillende dimensies. Zo komt ze in het oude Rusland terecht waar ze de dochter van de tsaar blijkt te zijn, maar ook in een stuk gevaarlijkere dimensies. Als haar vader wordt vermoord reist Margeruite de dader achterna om wraak te nemen.
Dit verhaal is super origineel én zat vol met hele onverwachte wendingen. Ik kan echt geen genoeg krijgen van deze serie!

file4.jpegDe Selectie – Kiera Cass
Voor de echte meisje-meisjes onder ons is dit dé perfecte serie. America Singer strijd samen met een heleboel andere meisjes om het hart van de kroonprins, en ook om uiteindelijk koningin te worden van haar land, het oude Amerika. Hoewel ik de serie een beetje cliché vond, las het echt als een trein en ben ik toch wel om de personages gaan geven. En die sprookjesachtige setting; heerlijk!

Deze boekenseries vind ik zelf top om uit een leesdip te komen. Ze lezen vlot, er zit humor in en je vliegt gewoon door de pagina’s heen. Daarnaast zijn de verhalen ook erg goed en origineel.

Welke boeken zou jij iemand aanraden om uit een leesdip te komen? 

7 gedachten over “Series die jou uit een leesdip gaan helpen

  1. Het is verleidelijk om aan een serie te denken als je uit je leesdip wilt komen. Maar zelf kies ik dan liever voor een stand-alone. En voor iets duns, rond de 180-200 pagina’s. Of iets met korte verhalen. Mijn favo-boek die mij uit een leesdip haalde was The Ocean at the End of the Lane van Neil Gaiman. Het is geen licht-gewichtboek, maar ook niet zo gelaagd dat je er niet doorheen komt. Het heeft van alles: spanning, griezelige momenten, bovennatuurlijke gebeurtenissen en katten.

  2. Jaaa, De Selectie ❤ Ik denk dat Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han ook een fijne serie is om van je leesdip af te komen, leest heel makkelijk weg! Oh en de serie van DIMILY 🙂

  3. Ooh, daar zitten een paar series tussen die ik nog niet ken, maar die ik graag wil lezen! ❤

    Zelf zou ik The Rephaim serie van Paula Weston aanraden of de Daughter of Smoke and Bone Saga van Laini Taylor~!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s