Wanderlost – Jen Malone

Voor wie meer een zomermens is dan een herfstmens: dit boek is perfect om je terug te brengen naar de zomerse sferen! In Wanderlost krijgt een Amerikaans meisje onverwachts de taak om een groep bejaarden door Europa te leiden. Deze taak als reisleidster brengt op zich al genoeg stress met zich mee, maar ze draagt ook nog eens een groot geheim bij zich..

IMG_1483Algemene gegevens
Titel: Wanderlost
Auteur: Jen Malone
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s: 316
Genre: Contemporary, Avontuur

Het verhaal
Not all those who wander are lost, but Aubree Sadler most definitely is on this novel s whirlwind trip through Europe. A romantic and charming YA debut perfect for fans of Stephanie Perkins and Jenny Han.

Aubree can’t think of a better place to be than in perfectly boring Ohio, and she’s ready for a relaxing summer. But when her older sister, Elizabeth, gets into real trouble, Aubree is talked into taking over Elizabeth’s summer job, leading a group of senior citizens on a bus tour through Europe.

Aubree doesn t even make it to the first stop in Amsterdam before their perfect plan unravels, leaving her with no phone, no carefully prepared binder full of helpful facts, and an unexpected guest: the tour company owner s son, Sam. Considering she’s pretending to be Elizabeth, she absolutely shouldn’t fall for him, but she can’t help it, especially with the most romantic European cities as the backdrop for their love story.

But her relationship with Sam is threatening to ruin her relationship with her sister, and she feels like she’s letting both of them down. Aubree knows this trip may show her who she really is she just hopes she likes where she ends up.

Mijn mening
Wanderlost gaat over Aubree, een meisje dat het naar haar zin heeft in Ohio en niet kan begrijpen dat sommigen het leuk vinden om de hele wereld rond te reizen. Geef haar maar haar achtertuin met zwembad en vriendinnen, en dan is ze tevreden.

Toen ik door had wat voor type Aubree was, merkte ik meteen dat we tegenpolen waren. Aubree vind het niet leuk om te reizen, terwijl ik bijna niets liever doe. Ondanks dat Aubree dus niet van reizen houdt, gebeurt er iets waardoor ze toch ineens naar Europa moet om daar een groep senioren met een bustour door Europa te leiden. Haar zus Elizabeth, die deze baan eigenlijk heeft gekregen, kan onverhoopt niet meer gaan, maar ze wil wél een goed CV en daarom haalt ze haar jongere zusje Aubree over om zich voor te doen als Elizabeth en deze tour op zich te nemen.

Zo begint het verhaal en ik kreeg er gelijk al helemaal zin in. De reis begint namelijk in Amsterdam, hoe leuk is dat? Het was geweldig leuk om Amsterdam en Nederland eens vanuit een Amerikaans perspectief te zien. De schrijfster heeft ook goede research gedaan, want de namen van Nederlandse personen zijn écht Nederlands en ook staan er een paar Nederlandse zinnen in het boek. Ik vond dit echt heel leuk haha.

Maar daar begint het verhaal dus pas. Aubree moet een groep van acht senioren door Europa leiden en dat gaat niet zonder slag of stoot, vooral niet omdat ze geen idee heeft wat ze aan het doen is. Haar zus had alles in de puntjes voorbereid, maar zij daarentegen niet. Een paar keer wordt ze bijna ontdekt maar met improviseren komt ze een heel eind. En langzaam komt ze erachter dat reizen misschien helemaal niet zo erg is..

Dat vond ik een sterk punt aan dit boek. De karakterontwikkeling was zo goed! Van schuchter en bang meisje verandert Aubree langzaam in een volwassen meid die de schoonheid van het reizen doorkrijgt en steeds meer begint te genieten van wat het leven te bieden heeft. Dat was heel fijn om te lezen, want eigenlijk was Aubree in het begin maar een beetje een saaie doos.

Sam, de zoon van de baas van het reisbureau, vond ik ook heel leuk en hij haalde ook het beste in Aubree naar boven; hij zorgde dat ze meer risico’s durfde te nemen en hierdoor veranderde Aubree echt ten goede. Ook was de band tussen Aubree en haar zus Elisabeth heel interessant. Ik vind het sowieso altijd mooi om te zien hoe zussen met elkaar om gaan en niet te breken zijn, vooral omdat ik zelf natuurlijk ook een zusje heb.

Al met al is Wanderlost een heerlijk zomers boek waarin het gaat over jezelf vinden in een land waar je nog nooit geweest bent. Ik heb in ieder geval echt genoten van Wanderlost en ik kreeg echt heel erg zin om mijn koffers te pakken en op reis te gaan! Wanderlost krijgt van mij vier sterren.

4 sterren

Wanderlost is voor €9,59 te koop op bol.com!

Koop bij bol.com

Wat vinden jullie van zomerse contemporarys? Yay or nay? 

3 gedachten over “Wanderlost – Jen Malone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s