Jager – Julie Kagawa

Het derde deel van de spannende Talon saga, een verhaal over draken die in onze wereld leven, leende ik van Sanne. Ik durfde er steeds niet in te beginnen omdat ik van een aantal mensen gehoord had dat het einde hen kapot gemaakt had. Maar toen Strijder, het vierde deel, op de deurmat viel móest ik wel in Jager beginnen. Was het het waard? Of ben ik net als sommige anderen kapot gemaakt?

Image result for jager julie kagawa

Algemene gegevens
Titel: Jager
Auteur: Julie Kagawa
Aantal pagina’s: 352
Uitgeverij: HarperCollins
Genre: Young Adult, Fantasy, Romance
Serie: Talon Saga #3

Het verhaal
Na het verraad van haar broer heeft Ember definitief gekozen voor het rebellenleven met Riley en al haar banden met de drakenorganisatie Talon verbroken. Samen proberen ze zowel de drakendoders van St. Joris als de huurmoordenaars van Talon een stap voor te blijven. Wanneer ze achter de ongelooflijke waarheid over Talon én de Orde van St. Joris komen, weten ze dat er maar één oplossing is, en daarvoor hebben ze de hulp van Garrett nodig. Als ze hem niet snel vinden, dreigt er een totale oorlog…

Maar Garrett is verdwenen. Hij heeft besloten zijn oude wapenbroeders van St. Joris te bespioneren, en algauw komt hij achter een groot geheim, dat een dodelijk gevaar betekent voor zowel mensen als draken…

Mijn mening
Net als de vorige twee boeken, is Jager uit verschillende perspectieven geschreven. Dit vind ik bij deze serie heel fijn, want zo kom je veel te weten over verschillende plekken en personages. Bij dit deel was het al helemaal handig, want Garret heeft zich afgescheiden van Ember en Riley en zit nu in Engeland. Doordat we vanuit zijn perspectief lezen, maar ook vanuit dat van Ember en Riley, blijf je van alles op de hoogte.

Ik moest even in het verhaal komen omdat het al een tijdje geleden was dat ik Rebel (deel twee) las, maar toen ik eenmaal bezig was en alles een beetje opgehelderd was, kon ik bijna niet meer stoppen met lezen. Dat vind ik zo fijn aan de schrijfstijl van Julie Kagawa, haar boeken lopen zo vlot en zijn gewoon ontzettend spannend!

Ember struggled nog altijd met haar gevoelens. Ze is verliefd op Garret, maar haar innerlijke draak voelt overduidelijk veel voor Riley/Kobalt. Hoewel de love triangle af en toe wel een tikkeltje langdradig was, vond ik het alsnog niet vervelend. Daarnaast was ik er eerst van overtuigd dat ik ‘team’ Riley was, maar na dit boek begon ik toch weer te twijfelen. Dan weet je dat de auteur iets goed doet!

Toch gebeurde er niet enorm veel in dit boek en was het meer een boel vol ontdekkingen en onthullingen. Het voelde aan als een soort tussenboek dat langzaam toewerkt naar de ‘grote ontknoping’. Toch heb ik me niet verveeld en was het wel gewoon vermakelijk om te lezen.

Maar dan het einde. Het einde is zó enorm spannend en mijn ogen vlogen zo snel mogelijk over de pagina’s om verder te lezen. En toen gebeurde er iets wat mijn hart brak. Al die mensen die me gewaarschuwd hadden voor het einde hadden gelijk, het deed écht zeer. Wel was ik blij dat ik het vierde deel al had klaar liggen. Van het idee dat ik een jaar had moeten wachten om verder te kunnen lezen kreeg ik de kriebels.

Jager is een spannend boek in de Talon serie, maar je merkte wel dat het echt een tussenboek was. Het maakt me extra nieuwsgierig naar Strijder, het volgende deel! Jager krijgt van mij vier sterren.

4 sterren

Jager is voor €15 als paperback te koop en voor €9,99 als ebook.

Koop bij bol.com

Wat vind jij van de Talon saga van Julie Kagawa? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s