Hierom krijg ik zin in de herfst!

Ik heb ontzettend van de zomervakantie genoten, hoewel het weer in Nederland en Noorwegen niet écht zomers was. Toch heb ik gezwommen, terrasjes gepakt, fietstochten gemaakt, eindeloos veel ijsjes gegeten en nog meer van dat soort zomerse taferelen. Hoewel de zomer dus fijn was, kan ik er niks aan doen dat het bij mij langzaam alweer begint te kriebelen voor de herfst. Ik vind regen niet leuk, maar er zijn genoeg andere redenen waardoor ik uitkijk naar het herfstseizoen!

autumn, rain, and fall afbeelding

Kunnen we het ten eerste hebben over de gezelligheid? Na een lange dag school of werk op de bank met een kleedje, een grote kop thee en mijn sloffen, terwijl ik een leuke serie of film kijk, is één van mijn favoriete dingen om te doen in de herfst. Het liefst ook nog met een lekkere snack (chocoladepepernoten! Of mandarijntjes als gezond alternatief). Dit seizoen kan het ook nog eens met goed gezelschap, want mijn lieve vriend woont nu in Nederland! Ik kan niet wachten om avonden met hem, kleedjes, thee en Netflix door te brengen. Het liefst terwijl het buiten hard regent, want dat is altijd zo’n fijn geluid.

Iets anders wat geweldig is in de herfst, is boswandelingen maken. Ik woon nu best dicht bij het Amsterdamse bos (twintig minuutjes fietsen) en mijn vriend woont op loopafstand van het Haarlemmermeerbos. Ik kan niet wachten om in de herfst fijne wandelingen te maken en alle mooie kleuren te bewonderen. Wel moet het dan droog zijn, want wandelen in de regen vind ik toch niet zo’n succes.. Na een lange wandeling ergens in een caféetje warme chocolademelk met slagroom drinken is de perfecte afsluiter. Perfect voor op een vrije zaterdag of zondag als je het mij vraagt!

apple, autumn, and food afbeelding

Ik merk dat ik echt weer de kriebels voel om lekker te gaan shoppen voor het najaar. Najaarsmode vind ik het leukst van het hele jaar, omdat je laagjes kunt maken en daardoor veel leuke dingen kunt combineren. Okergeel, donkergroen en bordeaurood zijn echt mijn favoriete kleuren voor het najaar en ik moet echt nog iets okergeels scoren voor in mijn kast. Ook wil ik echt nog een paar leuke laarsjes erbij. Helaas wilde ik tegelijkertijd ook geld gaan sparen, dus ik moet nog even kijken hoe ik mijn shoplust ga stillen, maar dat komt vast wel goed!

Halloween vieren we in Nederland jammer genoeg niet écht, maar toen ik vorig jaar in Ierland was, was dat één van de leukste periodes van het semester. Samen outfits bedenken en gaan shoppen en ons klaarmaken voor het feestje.. Ik heb echt hele goede herinneringen aan die avond (al kwamen we het feest niet eens binnen omdat sommige van ons teveel gedronken hadden, haha, outfit voor niks gekocht). Wellicht is er hier in Amsterdam dit jaar ook iets leuks te doen met Halloween, ik vind de hele creepy sfeer geweldig. Anders zijn er natuurlijk ook altijd nog horrorfilms en enge boeken om me aan te wagen. Al doe ik dat liever wel in gezelschap zodat ik niet alleen hoef te slapen…

Dit zijn een paar van de redenen waardoor ik stiekem heel erg uit kijk naar de herfst. Ik zie mezelf heus wel weer klagen over het slechte weer en dat het zo vroeg donker wordt, maar er zijn echt zoveel leuke dingen aan de herfst! Ik kan nu gelukkig altijd dit artikel teruglezen en mezelf eraan herinneren waarom ik zo van de herfst hou als ik weer eens loop te mopperen omdat ik natgeregend ben, haha!

Wat is jouw favoriete ding aan de herfst? 

 

 

7 gedachten over “Hierom krijg ik zin in de herfst!

  1. Gek genoeg kijk ik ook uit naar de herfst en de winter. Zelfs regen is niet erg (hoewel morgen … blegh). Het is ook weer leuk om als het vroeg donker is veel kaarsjes te branden. En zelfs wandelingen in de donkere ochtend met de hond lijkt me wel weer leuk.
    Oh, en borduren op de bank terwijl een onzinnige film of serie aanstaat: heerlijk!

  2. Jaa ik houd ook zoveel van de herfst! Ik denk dat ik het nog wel leuker vind dan de zomer! Hetzelfde wat je zegt na school met een kleedje op de bank liggen en een film kijken met thee en pepernoten! En ook de herfstkleding vind ik geweldig! 🙂 X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s