Switched – Amanda Hocking

Eigenlijk had ik nog nooit van Amanda Hocking gehoord, totdat ik een keer een oude Engelse video keek waarin een meisje haar favoriete boeken liet zien. Daar zaten echt zes boeken van Amanda Hocking bij en de verhalen spraken mij allemaal wel aan. Daarom besloot ik er gewoon maar eens een te gaan lezen, en dat was Switched!

Related image

Algemene gegevens
Titel: Switched
Auteur: Amanda Hocking
Uitgeverij: St Martin’s Press
Aantal pagina’s: 318
Genre: Urban Fantasy, Young Adult
Serie: Trylle #1

Het verhaal
When Wendy Everly was six years old, her mother was convinced she was a monster and tried to kill her. Eleven years later, Wendy discovers her mother might have been right. She’s not the person she’s always believed herself to be, and her whole life begins to unravel—all because of Finn Holmes.

Finn is a mysterious guy who always seems to be watching her. Every encounter leaves her deeply shaken…though it has more to do with her fierce attraction to him than she’d ever admit. But it isn’t long before he reveals the truth: Wendy is a changeling who was switched at birth—and he’s come to take her home. 

Now Wendy’s about to journey to a magical world she never knew existed, one that’s both beautiful and frightening. And where she must leave her old life behind to discover who she’s meant to become…

Mijn mening
Ik ging eigenlijk zonder verwachtingen het boek in, want het was eigenlijk een beetje een impulsieve actie om dit boek te gaan lezen. Toch is het me heel goed bevallen! Ik lees niet zoveel Engelse YA en door het lezen van dit boek ben ik tot mening gekomen dat ik misschien toch eens vaker Engelse YA een kans moet gaan geven.

Het verhaal gaat over Wendy, een zestienjarig meisje dat altijd een probleemkind is geweest. Eigenlijk is dit een beetje het cliché verhaal: geen ouders, probleemkind, past nooit ergens tussen totdat ze opeens vrienden krijgt en ontdekt dat ze speciaal is. Hoewel dit natuurlijk een ontzettend cliché plot is, stoorde ik me er totaal niet aan. Misschien omdat ik echt in zo’n cliché bui was. Ik had echt zin in zo’n soort verhaal.

En de grote lijnen mogen dan misschien cliché zijn, ik had nog nooit een boek gelezen over Trylle. Ik ga jullie niet vertellen wat dat precies is, want dan is het hele idee weg, maar dat vond ik wel origineel bedacht! Daarnaast is de schrijfstijl van Amanda Hocking ook ontzettend vlot en was het in het Engels prima te doen.

Ik vond Wendy in het begin eigenlijk behoorlijk vervelend. Ze was de hele tijd boos en agressief en hoewel ik wist dat ze geen makkelijke jeugd had gehad, ergerde ik me er toch aan. De mensen die overduidelijk veel om haar gaven behandelde ze als een stuk oud vuil en dat vind ik altijd zo’n afknapper. Later veranderde Wendy gelukkig langzamerhand ze meer over zichzelf te weten kwam en begon ik haar stiekem steeds leuker te vinden. Gelukkig maar!

De gebeurtenissen in het boek zijn een beetje traag en van mij had er af en toe wel iets meer mogen gebeuren. De laatste ‘grote’ gebeurtenis waar het hele boek naartoe geschreven is, gebeurt naar mijn mening dan weer veel te snel en had van mij wel vijftig pagina’s meer mogen zijn als er wat saaiere stukken iets ingekort zouden worden.

De romantiek in dit boek vond ik wel heel erg goed en leuk. Ik had lang geen boek meer gelezen waarvan ik echt vlinders in mijn buik kreeg, maar Finn kreeg het voor elkaar. Het is van die romance die langzaam opbloeit, en eigenlijk stiekem moet, maar die wel echt voor vuurwerk zorgt. Heerlijk vond ik het!

Ik heb dus gemengde gevoelens over dit boek; het plot is een beetje cliché en de gebeurtenissen soms wat traag, maar het leest wel heel vlot, is op een originele manier bedacht én de romantiek is top. Bovendien ben ik heel benieuwd naar de rest van de serie, want ik ben benieuwd wat Wendy allemaal zal overkomen. Daarom geef ik Switched drie sterren!

3 sterren

Switched is voor €9,24 te koop op bol.com als paperback.

Koop bij bol.com

Ben jij bekend met de boeken van Amanda Hocking? Welke zijn nog meer de moeite waard om te lezen? 

Een gedachte over “Switched – Amanda Hocking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s