Phobos² – Victor Dixen

Een hele tijd geleden alweer kreeg ik Phobos² toegestuurd om te lezen en te recenseren. Toentertijd kwam het er maar de hele tijd niet van, maar deze zomervakantie toen ik zin had ik een verhaal dat zich in de ruimte afspeelt, besloot ik dat Phobos² het perfecte boek was hiervoor.

Phobos 2

Ik wil Uitgeverij Q hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar! 

Algemene gegevens 
Titel: Phobos²
Auteur: Victor Dixen
Uitgeverij: Uitgeverij Q
Aantal pagina’s: 416
Genre: Young Adult, Science Fiction
Serie: Phobos #2

Het verhaal
ZE DACHTEN TE WETEN WAT ZE TE WACHTEN STOND

De twaalf pioniers van het Genesisprogramma dachten hun oude leven achter zich te hebben gelaten om echte ruimtehelden te worden. In werkelijkheid zijn ze het slachtoffer van een wrede samenzwering.

ZIJ DACHT DAT ZE HAAR GEVOELENS ONDER CONTROLE HAD

Léonor hoopte op Mars eeuwige roem te vinden en misschien wel verliefd te worden, maar ze blijkt de doos van Pandora te hebben geopend. En wat ze nu weet is te heftig om ooit nog te vergeten.

Mijn mening
Het was best een tijdje geleden dat ik het eerste deel van Phobos had gelezen, maar gelukkig kostte het me niet veel moeite om weer in het verhaal te komen. Ik kon de personages allemaal nog goed herinneren, vooral omdat Victor deze zo realistisch had geschetst in het vorige boek.

Toch is er iets met deze serie dat ik nogal.. vreemd vind. Ik kan het niet goed verwoorden en mijn vinger er op leggen, maar iets zorgt ervoor dat ik niet denk ‘OMG dit boek is geweldig!‘ Ik denk dat het komt door de schrijfstijl. Er zijn vaak momenten waarop de personages iets zeggen of waarop iets beschreven wordt, waarvan ik me dan nauwelijks voor kan stellen dat dit in spraak ook werkelijk zo gezegd zou worden. In schrift staat het er prima, maar ik vind het als ‘spraak’ toch niet helemaal geslaagd.

Wel ben ik heel erg onder de indruk van Victors kennis over de ruimte, vind ik de tekeningen en grafieken die in het boek staan een gave toevoeging (al zijn ze wat klein op mijn ereader) en vond ik de afwisseling tussen verschillende verhaallijnen ook slim gedaan. Ik ben benieuwd hoe deze verschillende verhaallijnen en personages allemaal samen zullen komen in het laatste deel van Phobos.

Al met al vond ik het een prima boek, maar moest ik mezelf soms wel een beetje door de schrijfstijl heen worstelen en had ik niet echt de drang om verder te lezen. Wel ben ik benieuwd naar het laatste deel, mede doordat ik de personages erg leuk en levendig vind. Phobos² krijgt van mij drie sterren!

3 sterren

Phobos² is nu voor maar €4,99 als ebook te koop en voor €17,50 als fysiek exemplaar.

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s