Love & Gelato – Jenna Evans Welch

Tijdens mijn vakantie in Noorwegen las ik Love & Gelato, een romantisch en superlief verhaal dat zich afspeelt in Toscane. Ik ben gek op Italië en dat was één van de redenen waarom ik dit boek kocht. Ik heb er onwijs van genoten en vandaag vertel ik jullie graag waarom!


Algemene gegevens
Titel: Love & Gelato
Auteur: Jenna Evans Welch
Uitgeverij: Simon Pulse
Aantal pagina’s: 400
Genre: Contemporary, Romantiek

Het verhaal
Lina is spending the summer in Tuscany, but she isn’t in the mood for Italy’s famous sunshine and fairy-tale landscape. She’s only there because it was her mother’s dying wish that she get to know her father. But what kind of father isn’t around for sixteen years? All Lina wants to do is get back home.

But then Lina is given a journal that her mom had kept when she lived in Italy. Suddenly Lina’s uncovering a magical world of secret romances, art, and hidden bakeries. A world that inspires Lina, along with the ever-so-charming Ren, to follow in her mother’s footsteps and unearth a secret that has been kept for far too long. It’s a secret that will change everything Lina knew about her mother, her father—and even herself.

People come to Italy for love and gelato, someone tells her, but sometimes they discover much more.

Mijn mening
Ik had zin in een luchtig, schattig boek wat me een heerlijk zomers gevoel zou geven, en Love & Gelato leende zich daar perfect voor. In dit boek volg je Lina, die nadat haar moeder overlijd vanuit Amerika naar Italië verhuist voor de zomer, omdat haar moeder dat graag wilde.

Ik vond Lina meteen leuk. Niet per se omdat ze vrolijk was, want dat was ze niet altijd. Haar moeder is kortgeleden overleden en je merkt dat Lina hierdoor gebroken is. Toch maakt deze zware gebeurtenis dit boek alles behalve zwaar. Ik had vaak helemaal niet het idee dat er zonder het overlijden van Lina’s moeder geen verhaal zou zijn, maar het verhaal draaide gelukkig niet alleen maar om het verlies.

Lina’s ontwikkeling is sterk. Als ze net in Italië aankomt wilt ze het liefst meteen weer weg, vooral omdat ze erachter komt dat haar vader op een begraafplaats woont. Maar langzamerhand merk je dat ze stukje bij beetje verliefd wordt op het mooie Italië, en misschien nog wel op meer dan Italië alleen.

In het boek volg je eigenlijk twee verhaallijnen: die van Lina, en die van Lina’s moeder doordat Lina haar dagboek leest (snap je het nog?) Dit maakt het verhaal op geen enkel moment saai, er wordt goed afgewisseld en de verhalen vullen elkaar ook heel mooi aan. Je merkt echt dat Lina van Italië en Florence gaat houden omdat ze het door de ogen van haar moeder ziet.

Kortom, het boek is ontzettend leuk en een echte aanrader voor op vakantie (of voor als je thuis zit en je wilt graag een vakantiegevoel creëren). Het is romantisch, het is grappig, het is lief en soms een beetje verdrietig, maar vooral gewoon heel erg leuk. Wat heb ik van dit boek genoten zeg! Love & Gelato krijgt van mij vijf sterren.

5 sterren

Love & Gelato is voor €10,99 als paperback te koop en voor €8,46 als ebook. Er is ook een Nederlandse versie die Liefde & Gelato heet!

Koop bij bol.com

Vonden jullie dit boek ook zo heerlijk zomers? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s