De minder standaard plekken die ik in Londen bezocht

In augustus was ik voor de derde keer in Londen, met Iris deze keer. Ik logeerde bij familie van Iris, en omdat we allebei Londen al vrij goed kenden, besloten we deze vier dagen in Londen eens minder toeristische dingen te doen dan anders. Zo zijn we niet naar de Big Ben en het Londen Eye gegaan, maar hebben we een hoop andere leuke dingen gedaan die perfect zijn voor als je eens een andere kant van Londen wilt zien!

file
Kleine waarschuwing: niet alle dingen uit dit lijstje zijn per se niet-toeristisch. Sterker nog, op veel van deze plekken was het alsnog ontzettend druk. Het zijn alleen de minder standaard dingen die je misschien nog niet kent!

De foto hierboven is trouwens op Abbey Road gemaakt, op het beroemde kruispunt waar de Beatles ook een albumfoto hebben gemaakt. Het stikte er van de toeristen maar op deze foto is dat helemaal niet te zien! Zeker een aanrader voor Beatles fans.

Chiswick
Dit is de wijk waar de familie van Iris woont. Het is één van de rijkere buurten van Londen en dat zie je vooral aan de mooie huizen. Ik had nog nooit van Chiswick gehoord maar het is een ontzettend leuke wijk met veel leuke winkels, boetiekjes, restaurantjes en cafeetjes. Het deed me een beetje denken aan de Pijp in Amsterdam! Je kunt hier goed shoppen (er zitten bekendere merken zoals Waterstones en Paperchase, maar ook onbekende boetiekjes) maar ook heerlijk eten ’s avonds of gezellig koffiedrinken overdag. De boetiekjes zijn wel wat duurder maar ze hebben wel hele mooie dingen. Er is ook een hele leuke tweedehands boekenwinkel genaamd Foster Books waar je echt even een kijkje moet nemen!
Metrohalte Chiswick Park of Turnham Green

De volgende drie dingen zijn heel goed te combineren en kun je op één dag doen!

Primrose Hill
Primrose Hill is een heuvel met een ontzettend mooi uitzicht over Londen. De heuvel is niet eens zo heel hoog, en het beklimmen ervan gaat heel makkelijk en snel, maar het uitzicht is er fantastisch. Als het mooi weer is kun je hier ook heel geschikt picknicken.

file1Als je het uitzicht op Primrose Hill hebt bewonderd loop je weer terug en steek je de weg over. Dan kom je in het grote Regents Park terecht. Als je hier een trappetje omlaag neemt kom je in een heel verborgen deel van Londen terecht, namelijk wat ze Little Venice noemen. Dit lijkt echt een beetje op een combinatie tussen Venetië en Amsterdam: grachtjes met woonbootjes. En je loopt ook nog langs de London Zoo waar je een paar dieren kan zien!

file5.jpeg

Als je door Little Venice richting Camden Town loopt, ben je daar binnen ongeveer een kwartier. Camden Town is wel héél erg toeristisch, maar zó ontzettend leuk! Er zijn tweedehands markten, een overdekte markt met heel veel alternatieve spullen (voor de perfecte souvenirs) en een foodtruck markt waar je ontzettend lekker kan eten. Camden is echt één van mijn favoriete plekken van Londen, het is zo alternatief en hip, en de sfeer is er altijd top. Echt een aanrader!

Image result

Kings Cross
Voor de Harry Potter fans heel leuk om te doen: op de foto met Platform 9 3/4! Dat kan op het enorme treinstation Kings Cross. Wel is dit alleen aan te raden als je de tijd hebt, de rij is namelijk heel erg lang (wij hebben drie kwartier in de rij gestaan ongeveer). Ik zou het dus niet doen als je voor de eerste keer in Londen bent en weinig tijd hebt, want dan is er zoveel anders moois te zien! Maar voor nu was het wel heel erg leuk. Je mag je eigen foto maken dus je hoeft niks te betalen, ik vond het het wachten echt waard.

file4.jpeg

Je kunt trouwens heel goed van Camden Town naar Kings Cross lopen, dit is ongeveer twintig minuutjes maar de wandeling is heel mooi en je komt langs een ontzettend schattig kerkje: St. Pancras Old Church, met hele mooie tuinen er omheen.

file3.jpeg

Portobello Road
Nog één van mijn favoriete dingen tijdens mijn tripje. Portobello Road is een lange straat in de wijk Notting Hill. Die wijk is sowieso al een aanrader want daar staan de duurste huizen van Londen en het is gewoon ontzettend mooi, maar Portobello Road is een straat vol met antiekwinkels, souvenirszaakjes en schattige cafeetjes. Ik heb er mijn ogen uitgekeken en het was echt ontzettend leuk. Elke zaterdag is er ook nog een antiekmarkt, maar wij waren er door de weeks en dat was ook al leuk genoeg. We hebben de hele straat afgelopen en daarna is het wel tijd voor een lekkere lunch, maar daarvoor is genoeg gelegenheid. En vergeet niet een lekkere cliché foto te maken voor al die dure huizen, net zoals ik deed:

file7.jpegfile6.jpeg

National History Museum
Als je wilt, zou je een hele dag in het National History Museum kunnen doorbrengen. Jeetje wat is hier veel te zien zeg! Het is een enorm museum die niet alleen veel dingen over de geschiedenis laat zien, maar ook een hele afdeling heeft over het menselijk lichaam en wisselende tentoonstellingen. Vooral het gedeelte over dinosauriërs vond ik heel erg cool, net als vele kleine kinderen die er waren haha. Maar ook zijn er heel veel mooie stenen en mineralen te zien en kun je een kluis in waar een paar van de meest waardevolle edelstenen ter wereld liggen. Ik vond het echt geweldig leuk en zou er echt graag nog een keer terug willen. Het mooiste? Het museum is helemaal gratis toegankelijk!

file9.jpeg

Harrods
Ook Harrods is eigenlijk supertoeristisch, maar moet je eigenlijk wel een keer gezien hebben. Het is een enorm warenhuis waar bijna alles mega duur is, maar je gaat niet om het shoppen maar om de beleving. Het is enorm groot en er is van alles: van megadure jurken tot make-up tot chocola tot parfum. Er is zelfs een hele afdeling die hondenkleertjes verkoopt. Ik vond het echt een hele beleving om te zien, ook al had ik er niks gekocht.

Westfield Shopping Centre
Een beetje teleurgesteld omdat Harrods te duur was? Ga dan eens een dagje naar Westfield! Dit is een enorm winkelcentrum die werkelijk waar alle winkels heeft die je je kunt bedenken. Er is van alles: van H&M tot Mac, van dure merken tot meer budget. Ook zijn er leuke winkels die je niet in Nederland hebt. Ik heb er in ieder geval heel erg leuk kunnen shoppen. En als je uitgeshopt bent: er is ook een bioscoop!

Zo, hopelijk heb je hiermee genoeg inspiratie gegeven voor je volgende stedentrip naar Londen. Ik heb het er in ieder geval weer super leuk gehad. Mocht je nog meer willen doen, maak dan eens een wandeling door het mooie Hyde Park of bezoek Covent Garden. Londen is echt zo’n stad waar je geen genoeg van krijgt. Ik zou er graag nog eens terugkomen!

Wat vind jij van Londen? Heb jij nog leuke tips? 

 

8 gedachten over “De minder standaard plekken die ik in Londen bezocht

  1. Als ik dit zie krijg ik echt heimwee naar Londen. Ik ben er in 2015 met school heen geweest en wil er graag nog eens heen zonder dat ik afhankelijk ben van een grote groep.

  2. Camden is inderdaad fantastisch, die kraampjes zijn zooooo leuk! Ook vind ik Covent Garden altijd leuk om door rond te wandelen 🙂

  3. Camden Town is inderdaad heel leuk 😀 En op maandagochtend is het niet druk bij Platform 9 3/4 😉
    Greenwich is ook een aanrader!

    Ik had zoveel foto’s genomen in Londen, dat ik de rest van dit jaar Londen- (en Cambridge-blogjes heb ingepland op maandag en donderdag 😛 Alles wat er tot nu op staat is hier te vinden. De meeste dingen heb jij waarschijnlijk al gezien, ik heb vooral veel toeristische plekken bezocht! En heel veel Harry Potter-gerelateerde locaties…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s