Waarom ik Valerian helaas een slechte film vond

Sinds een week heb ik een Pathe Unlimited pas, whoehoe! Ik kan nu dus onbeperkt naar de film voor twee tientjes per maand. Vorige week ging ik met mijn vriend naar Valerian and the City of a Thousand Planets. Vol goede moed, want de trailer zag er veelbelovend uit. Helaas wist de film ons daarentegen niet te overtuigen..

Image result for ValerianAlgemene gegevens
Titel: Valerian and the City of a Thousand Planets
Releasedatum: 26 juli 2017
Hoofdrollen:  Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen
Genre: Sciencefiction, Actie, Avontuur
Duur: 2 uur & 17 minuten

Het verhaal
Een duistere kracht bedreigt Alpha, een grote metropolis in de ruimte van wel duizend planeten. Speciaal agenten Valerian en Laureline moeten erachter komen wie of wat het gevaar is dat niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum bedreigt.

Mijn mening
Oké, waar moet ik beginnen.. Laat ik als eerste de positieve punten noemen, want dat zijn er zeker een paar. De graphics in deze film waren echt fantastisch. Hoe alles gemaakt is, het voelt echt alsof je op een andere planeet bent en je wordt even helemaal uit het dagelijkse leven gezogen met deze film.

Plot
Maar dan. Het plot zat voor mijn gevoel veel te vol. Daarmee bedoel ik dat er veel te veel gebeurde op oppervlakkig niveau. De personages holden van hot naar her, vaak als een kip zonder kop. Er gebeurde wel honderden dingen tegelijk en soms wist je gewoon niet waar je kijken moest. Het verhaal had naar mijn mening veel beter geweest als er gewoon één of twee hoofdlijnen waren uitgekozen en daar diep op in werd gegaan, dan al deze vlakke verhaallijnen die nergens naar toe leidden.

Personages
De personages waren naar mijn mening allemaal zo flat als wat. Er vond totáál geen karakterontwikkeling plaats bij de hoofdpersonages, er was een liefdesverhaallijn die van mij net zo goed weggelaten had kunnen worden (want ik voelde totaal geen chemie en het leek net alsof het als een soort ‘succesingrediënt’ was toegevoegd) en ik merkte gewoon dat ik niks om de personages gaf. Als iemand dood had gegaan had het me niks kunnen schelen. Dat zegt wel iets over de vlakheid van een personage. Daarnaast snapte ik ook niet waarom Valerian en Laureline nou per se zulke goede geheim agenten waren. Op mij kwamen ze over alsof ze geen idee hadden wat ze deden en alsof ze zich steeds maar met een beetje geluk en een beetje glimlachen uit moeilijke situaties konden redden. Nee, ik vond de personages dus echt niet leuk. (En wat deed Rihanna in godsnaam in deze film???)

Zoals je kunt lezen vond ik Valerian echt geen succes. Jammer, want de trailer zag er veelbelovend uit met al die coole graphics. Mijn vriend had dezelfde mening als ik, maar toch ben ik heel benieuwd wat jullie van deze film vonden! Kunnen jullie jezelf vinden in mijn verhaal of vond jij deze film juist wel heel erg tof? Laat het me weten in de reacties! Valerian krijgt van mij in ieder geval maar twee sterren, helaas.

2 sterren

Valerian and the City of a Thousand Planets is sinds 26 juli te bekijken in de bioscoop!

 

6 gedachten over “Waarom ik Valerian helaas een slechte film vond

  1. Ik denk dat het best een toffe film had kunnen zijn, maar Daan en Cara zijn gewoon écht niet goed in deze rol en dat verpestte voor mij alles. Gooi er twee acteurs neer die wel kunnen acteren en ik had de film al een stuk beter gevonden.

  2. Ik heb Valerian ook gezien en ik vond het inderdaad ook geen goede film. Ook niet per se slecht. Toen ik uit de bios kwam wist ik niet zo goed wat ik er van moest vinden (nu nog steeds niet eigenlijk). Ik vond de film vooral vaag en apart en er gebeurde inderdaad veel te veel dingen. Soms wist ik niet meer waar ik moest kijken.

  3. Ik ben al heel lang aan het twijfelen of ik deze film zal gaan kijken, maar door recensies als deze neig ik toch steeds meer naar een nee XD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s