Sevenster – Alexandra Penrhyn Lowe

Ik luister eigenlijk bijna nooit naar een luisterboek, maar toen ik de app Luisterbieb downloadde zag ik dat daar Sevenster op stond, een boek die ik al langere tijd in mijn boekenkast had staan. Ik besloot het maar gewoon te proberen en het luisteren beviel me eigenlijk prima. Als ik aan het schoonmaken was of boodschappen aan het doen was, was het ideaal om te luisteren. De laatste honderd pagina’s las ik echter wel uit het boek en vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vond!

P1160458.JPGAlgemene gegevens
Titel: Sevenster
Auteur: Alexandra Penrhyn Lowe
Uitgeverij: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 336
Genre: Young Adult, Paranormal
Serie: De Laatste Wachter #1

Het verhaal
Eveline heeft maar één zorg deze zomer: een echt leuke jongen vinden met wie ze voor het eerst kan zoenen. Maar dan roept ze geesten op tijdens een feestje – tegen de waarschuwing van haar pleegmoeder in – en nu ziet ze plotseling dingen die andere mensen niet zien.

Doodsbang dat ze bezeten is door een kwade geest, probeert ze een manier te vinden om alles terug te draaien. Maar dan hoort ze van een waarzegster dat ze de eeuwenoude gave van de Wachters heeft – een gave die was afgeschermd, maar nu is wakker gemaakt. Een gave waardoor ze geesten en demonen kan zien. En zij zien haar ook.

Mijn mening
Alexandra Penrhyn Lowe is de schrijfster van de superspannende jeugdserie Het Huis Anubis, waar ik als kind verslaafd aan was. Elke avond zat ik voor de tv om te zien wat voor spannende avonturen Nienke, Fabian en de rest zouden gaan beleven. Tijdens het lezen van Sevenster kon ik wel merken dat dit boek en het Huis Anubis een beetje hetzelfde sfeertje hebben: duister, griezelig, mysterieus, maar soms ook grappig.

Wel merkte ik echt dat Eveline een stuk jonger is dan ik. Het ging in het verhaal vaak over dingen zoals jongens zoenen, flesje draaien en dingen waar ik me zelf al een paar jaar te oud voor voel. Ook zaten er een paar behoorlijke cliché’s in het boek: Eveline is wees en haar ouders zijn op mysterieuze wijze omgekomen, daar komt ze achter doordat er gekke dingen gebeuren in haar leven en op een gegeven moment blijkt ze in echt gevaar te zijn en moet ze zien te overleven.

Hoewel die cliché’s aanwezig waren, merkte ik dat het me eigenlijk niet stoorde. Het verhaal is heel spannend geschreven en ik wilde steeds door luisteren (en lezen aan het einde). Vooral de laatste honderd bladzijden heb ik in één teug uitgelezen omdat het zo spannend was, en die maakten me ook heel benieuwd naar de volgende delen van de serie!

Ik vond Sevenster een erg leuk en spannend boek dat ik zeker zou aanraden aan anderen, ondanks dat het soms een beetje cliché was en dat ik me soms te oud voelde voor de hoofdpersonages. Ik ben er trots op dat dit spannende boek van eigen bodem komt en het zou me niet verbazen als hij het op de internationale markt ook goed zou doen. Sevenster krijgt drie sterren van mij!

3 sterren

Sevester is nu voor maar €4,99 te koop als paperback op bol.com!
Koop bij bol.com

Heb jij Sevenster gelezen? Vond je het boek ook zo spannend? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s