Schaduw van de tijd – Jen Minkman

Alle boeken die ik tot nu toe van Jen Minkman las, hebben me positief verrast. Toen ik voor uitgeverij DVP haar boek Schaduw van de tijd mocht lezen was ik mede daardoor erg benieuwd naar het verhaal. Verraste dit boek mij net zo als Jens vorige boeken? Ik vertel het je vandaag in deze recensie!

Image result for schaduw van de tijd

Algemene gegevens
Titel: Schaduw van de tijd
Auteur: Jen Minkman
Uitgeverij: DVP
Aantal pagina’s: 350
Genre: Paranormal Romance

Het verhaal
Hannah is helemaal klaar voor een heerlijk rustige zomer na haar eerste werkjaar op een middelbare school. Samen met haar broer Ben gaat ze naar het vakantiehuisje van hun moeder in Arizona. Daar loopt ze Josh, de oude jeugdvriend van Ben, na jaren weer tegen het lijf. De kleine jongen uit het Navajo-reservaat is plotseling niet zo klein meer, en Hannah voelt meer voor de volwassen Josh dan alleen maar vriendschap. Maar al snel is het gedaan met de rust. Nacht na nacht wordt Hannah geplaagd door vreemde nachtmerries over het verleden van de Navajo’s en griezelige schimmen die haar achtervolgen. De schaduwen komen steeds dichterbij… en waarom komt Josh ook steeds in haar dromen voor?

Mijn mening
Schaduw van de tijd heeft me, net als alle andere boeken van Jen Minkman, weer positief verrast. Nadat ik het boek uit had heeft het nog dagen in mijn hoofd rond gespookt, wat zeker een goed teken is! Het verhaal is heel mysterieus en pakt een heel ander soort paranormal romance aan dan wat ik gewend ben. Het was echt iets heel nieuws!

Ik vond Hannah een prima personage. Ik vond haar niet extreem leuk, maar ook niet heel vervelend (soms trouwens wel, als het op liefdesgebied aan kwam). Dit geldt eigenlijk ook voor de rest van de personages. Ze waren allemaal wel prima, maar er sprong niet echt iemand voor mij uit. Dat vond ik aan de ene kant wel jammer omdat het verhaal voor mij niet echt gemaakt werd door de personages, maar aan de andere kant was het ook niet echt storend. Van mij had Hannah wel iets jonger mogen zijn. Ze wordt in het boek als 21 jarige student neergezet, maar ik vond haar een stuk kinderlijker dan ik zelf ben en ik vond haar gedrag vaak niet helemaal met haar leeftijd matchen

Het boek geeft een gedetailleerde kijk op de cultuur van de Navajo indianen en dit was echt heel tof. Ik had namelijk nog nooit van deze cultuur gehoord, maar Jen Minkman beschrijft alles zo levendig, dat het net voelde alsof ik zelf in het reservaat rondliep. Je merkt echt dat er goede research is gedaan en dat Jen er ook zelf is geweest.

Ik geef Schaduw van de tijd drie sterren omdat ik het verhaal heel boeiend en goed uitgediept vond, maar de personages hadden van mij nog wel iets realistischer en verder uitgewerkt mogen zijn. Desondanks heb ik ontzettend van dit verhaal genoten!

3 sterren

Schaduw van de tijd is voor €17,95 als paperback te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Hebben jullie wel eens van de Navajo cultuur gehoord? 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s