18x boekenfeitjes over mij!

Het is zondag en omdat we de ‘1000 vragen over mij’ succesvol hebben afgesloten, leek het me leuk om toch iets persoonlijks te schrijven op de laatste (of eerste?) dag van de week. Daarom heb ik een lijstje voor jullie opgesteld met allerlei willekeurige boekenfeitjes over mij!

1. Mijn boekenkast was al een hele tijd rommelig en toen heb ik hem zo grondig opgeruimd dat ik wel 23 boeken weg deed. Niet makkelijk, maar het ruimde wel enorm op!

2. Vroeger was ik heel erg tegen een ereader, maar toch kocht ik er eentje toen ik naar Ierland verhuisde voor vier maanden. Nu kan ik niet meer zonder en vind ik het ideaal! Al zal ik echte boeken altijd mooier vinden.

3. Ik ben niet heel erg into boekengoodies zoals funkopops en andere dingen om mijn boekenkast te versieren, want ik vind het juist mooier om alleen mijn boeken in mijn boekenkast te hebben. Boekige kaarsen vind ik daarentegen wel helemaal fantastisch!

4. Ik koop nooit meerdere edities van hetzelfde boek

5. Ik vind novellas ontzettend leuk omdat ze meestal een andere kijk op het verhaal geven door andere perspectieven, en meer achtergrondinformatie geven die ik in de echte boeken vaak nog uitgebreider wil.

6. Op dit moment heb ik 119 boeken in mijn collectie, waarvan maar één plank Engels

7. Ik heb de Harry Potter serie maar één keer gelezen en wil die graag binnenkort gaan herlezen

8. Mijn Reading Challenge staat dit jaar op 70 boeken, en voor het eerst sinds 3 jaar weet ik niet zeker of ik het wel ga halen

9. Meestal bestel ik mijn boeken op bol.com, of koop ik ze in een boekhandel. Ik heb pas één keer iets bij Bookdepository besteld maar dat beviel me zo goed dat ik dat zeker vaker wil gaan doen!

10. Ik ben mijn hele leven al een boekenwurm geweest, maar de Hongerspelen en de HushHush saga lieten mij verliefd worden op het Young Adult genre.

11. Ik kan nooit beantwoorden wat mijn favoriete boek is, want ik heb zoveel mooie boeken gelezen dat ik echt niet kan kiezen.

12. Als ik écht in een verhaal zit kan ik ongeveer 80 bladzijden per uur lezen

13. Ik huil vrijwel nooit bij boeken, behalve bij de Doodskuur van James Dashner, All the bright places van Jenniver Niven, Jager van Julie Kagawa, To all the boys I’ve loved before – Jenny Han en de IJzeren Prinses van Cassandra Clare. Dit komt niet alleen omdat het boek dan heel mooi is, maar vooral door de intensiteit van de scene en hoe de emoties van de personages beschreven zijn

14. De ergste bookhangovers had ik na de Touching Juliette serie, De Hongerspelen, de Hush Hush saga en De Edelstenentrilogie.

15. Ik wil graag meer audioboeken lezen/luisteren maar heb nog niet echt een fijne manier gevonden waarop (tips? let me know!)

16. Ik ben GEK op Goodreads en update al-tijd op welke bladzijde ik ben en ik schrijf al-tijd een kleine review. Ook lees ik heel vaak reviews van andere mensen als ik een boek aan het lezen ben.

17. Ik heb er nooit problemen mee om meerdere boeken door elkaar te lezen, al hou ik het wel graag bij drie of minder.

18. Ik merk dat ik met de jaren veel selectiever geworden ben in het kopen van boeken. Drie jaar geleden gaf ik bijna al mijn geld uit aan boeken, nu nog maar een heel klein gedeelte. (studentlife, poorlife)

En dat waren de feitjes. Nu ben ik heel benieuwd naar jullie boekenfeitjes! Wat is een grappig feitje over jou dat met boeken te maken heeft? Laat het me weten!

5 gedachten over “18x boekenfeitjes over mij!

 1. Wat leuk deze feitjes over je te lezen! Zelf heb ik er ook geen moeite mee meerdere boeken tegelijk te lezen, al is er dan wel vaak één specifiek boek waar ik het meeste in lees en de anderen af en toe wat hoofdstukken.

 2. 2. E-readers vind ik handig voor op vakantie, thuis wil ik vooral mijn fysieke TBR-stapel wegwerken 🙂
  3. Ik heb een paar beeldjes in mijn boekenkast erbij staan (op een aantal planken), verder alleen boeken inderdaad. Funko-pops vind ik niet zo mooi qua verhoudingen… (>_>)
  5. Ja, helemaal mee eens 😀
  8. Misschien kan je nog wat meer korte boeken lezen 😉 ?
  9. Bookdepository gebruik ik ook wel vaak 🙂 Voor Engelse nieuwe boeken is dat toch wel de goedkoopste locatie volgens mij.
  14. Ik wil eerst boek 3 van de Edelstenentrilogie nog in dezelfde editie kopen als de andere twee die ik heb, daarna wil ik pas beginnen met boek 1 lezen…
  18. Je hebt ook nog van die Little Libraries-kastjes waar je gratis boeken uit kan halen, en Bookcrossing, en Weggeefwinkels waar altijd veel boeken staan… :O

 3. Wat leuk om te zien! Ik koop nooit boeken, ik leen ze bij de bieb. Als ik niet weet wat ik moet lezen speur ik heel het internet af. Ik heb best wel een lange lijst van welke boeken ik nog wil lezen. Ik lees heel af en toe boeken door elkaar heen. Ik lees het liefst thrillers en kan intens gelukkig worden van een goed boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s