TAG | World of Wanderlust

Een hele tijd geleden, in mei alweer, werd ik door Anouk getagd voor deze tag, omdat ze weet dat ik ook heel erg van reizen hou. Destijds zat ik in een enorme blogdip / stressperiode voor mijn scriptie, maar nu ik het bloggen eindelijk weer heb opgepakt wilde ik deze tag toch nog graag doen!

IMG_0638

♥ Wat voor reistype ben jij?
Ik vind dit gelijk al een lastige vraag! Ik ben denk ik een heel gevarieerd type want ik vind het zowel in een stad als in de natuur geweldig. De ideale vakantie is voor mij dan ook een afwisseling tussen deze twee. Ik vind het heerlijk om een paar dagen in een bruisende stad te vertoeven, om daarna bijvoorbeeld lekker tot rust te komen in de bergen.

In het boek World of Wanderlust, waar deze tag op gebaseerd is, worden er verschillende types beschreven: Negatieve Nellie, Superenthousiast, Onvoorbereid en onbezorgd, Totale nomade, Supergeorganiseerd, De nagenieter, Geschiedenisfanaat, Budgetbeest en Hoogvliegers. Ik categoriseer mezelf dan in Superenthousiast, de nagenieter, geschiedenisfanaat en budgetbeest. Meer een combinatie tussen die vier haha!

♥ Wat is volgens jou een plek waar iedere reiziger geweest moet zijn?
Ik vind deze een beetje moeilijk, want ik ben eigenlijk nog niet echt uit Europa geweest met mijn reisjes. Toch heb ik ook al een heleboel mooie dingen gezien in Europa. Zo vind ik Rome echt een stad waar iedereen geweest moet zijn, zo prachtig en met zoveel geschiedenis! Daarnaast sluit ik me ook wel aan bij Anouk, die aangaf dat iedereen Auschwitz wel eens zou moeten zien. Ik wil hier persoonlijk ook heel graag heen, vooral om stil te staan bij de heftige gebeurtenissen die daar hebben plaatsgevonden. Het lijkt mij goed dat veel mensen dit zien, omdat het toch weer een stukje bewustwording creëert over tot wat de mens in staat is, en hoe belangrijk het is om die fouten van het verleden niet opnieuw te maken.

P1150627.JPG

♥ Hoe ziet jouw ideale roadtrip eruit?
Toevallig schreef ik ooit een artikel over roadtrips die ik nog wel zou willen doen! Mijn ideale roadtrip zou met mijn vriend zijn. Ik zou dan graag in een camper toeren omdat je dan heel onafhankelijk bent van wat je tegenkomt: je kunt gewoon in je camper slapen en hoeft geen hotels of hostels te boeken. De plek vind ik een lastige, want Amerika lijkt me geweldig om doorheen te roadtrippen (van oost naar west bijvoorbeeld), Nieuw-Zeeland lijkt me prachtig maar in Europa zijn er ook geweldige routes zoals in Italië of Slovenië.

♥ Welke wereldwijde bucketlist-ervaringen kan jij al afstrepen?
De Plitvice meren in Kroatië was voor mij wel echt één van de bijzonderste plekken waar ik ooit geweest ben (zie hierboven). Daarnaast vond ik Istanbul ook wel een echte bucketlist-ervaring. Daarnaast heb ik de Atlas Mountains in Marokko beklommen, de Cliffs of Moher meerdere malen bezocht, Stonehenge bewonderd en het Vaticaan gezien. Genoeg mooie ervaringen dus, ik kan er zo nog tien opnoemen, maar er zijn ook nog heel veel dingen die ik nog niet gezien heb!

p1150861

♥ Op welke plek in de wereld heb jij het lekkerst gegeten?
Oeh, lastige! In Italië heb ik altijd ontzettend lekker gegeten, want de pasta smaakt daar als nergens anders. Ook heb ik eens in Frankrijk, in Port Grimaud een lasagne gegeten die ik nooit meer vergeten ben haha. Ook heb ik in Engeland heerlijke burgers gegeten, en ik Ljubljana heb ik eens heerlijke burrito’s gegeten. Zo kan ik nog wel even doorgaan!

♥ In welk land zou jij graag willen wonen?
Eigenlijk denk ik dat ik altijd wel dicht bij huis zou willen wonen, omdat ik echt een familiemens ben en ik mijn familie altijd best wel snel mis als ik ze een tijdje niet zie. Nederland vind ik eigenlijk een heel fijn land om in te wonen, maar Engeland lijkt me ook heel erg leuk. Noorwegen is natuurlijk ook een optie, maar ik kwam er afgelopen zomer wel achter dat ik de mensen misschien wel iets teveel op zichzelf vind (het is daar bijvoorbeeld heel moeilijk om leuke terrasjes of lunchcafeetjes te vinden, iedereen eet liever thuis).

IMG_8613

♥ Wat draag je het liefst tijdens een vliegreis?
Lekker comfortabele kleding, wat nog wel toonbaar is. Toen ik naar Rome ging had ik bijvoorbeeld een harembroek aan en dat was echt perfect! Ook draag ik graag een sweater, maar dan wel een ‘leuke’ en geen baggy, en dan wel met een normale spijkerbroek eronder. Ik draag wel graag dichte schoenen in het vliegtuig omdat ik snel koude voeten krijg anders!

♥ Wat zijn jouw beste reistips?
Gebruik skyscanner.nl voor het boeken van vliegtickets, zo weet je zeker dat je de goedkoopste tickets te pakken hebt! Daar kan je ook een prijsalarm instellen zodat je een email krijgt als de prijs van het ticket dat je wil boeken daalt. Verder is Pinterest een hele goede site om inspiratie op te doen voor unieke dingen, en Airbnb is de perfecte site om een leuke en unieke accommodatie te vinden! Het leuke van Airbnb vind ik dat je ook contact hebt met locals, die jou leuke tips kunnen geven over je bestemming.

P1150165.JPG

♥ Welk boek geeft jou het ultieme reisgevoel?
Dat zijn er een paar die ik recent gelezen heb! Hier een lijstje:
– De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner
– Love & Gelato – Jenna Evans Welch
– Wanderlost – Jen Malone
– Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

Van deze boeken krijg ik meteen het gevoel dat ik mijn koffers wil pakken en naar alle uithoeken van de wereld wil reizen! Van deze tag trouwens ook haha, maar gelukkig ga ik over twee weken alweer naar Londen! Natuurlijk mag iedereen deze tag overnemen, dat lijkt me hartstikke leuk 🙂

Wat is jouw lievelingsland? 

 

8 gedachten over “TAG | World of Wanderlust

  1. Touren door Amerika is zeker een aanrader. Met al zijn National Parks en metropolen. Maar Ierland is ook zeker een van mijn favorieten zoals je hierboven de Cliffs of Moher al benoemde. Prachtig mooi.

      1. Oh, gaaf. Dat lijkt me inderdaad een hele mooie ervaring geweest. Ik ben samen met mijn broer drie weken over het eiland wezen touren. Werkelijk fantastisch.

  2. Wat een leuke tag! Je hebt al heel veel mooie plekken bezocht, zo te zien.
    Ik was afgelopen weekend in Edinburgh. Man, wat een prachtige stad! Als het lukt, ga ik daar zeker een tijdje wonen 😎

  3. “Liefde en gelato” heb ik recent gekregen en staat dus op mijn TBR-lijst! Ben benieuwd naar het boek, maar ik ga eerst nog een recensie-exemplaar uitlezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s