Wat zou ik doen met heel veel geld?

Wat zou ik doen als ik opeens genoeg geld had om alles mee te doen wat ik wil? Bijvoorbeeld elke maand duizenden euro’s op mijn bankrekening die ik vrij mag besteden. Ik las dit artikel bij Linda en mijn fantasie sloeg meteen op hol. Wat zou ik doen met zoveel geld? Ik besloot een lijstje te maken.house, luxury, and home afbeelding

Wat ik wel zou doen met heel veel geld:
Mijn baantje opzeggen en studie pauzeren en de wereld rondreizen
Want dat staat wel echt op #1 van mijn bucketlist. Gewoon voor onbepaalde tijd gaan, niet weten waar je beland en wanneer je terugkomt. Geweldig! En dit doe ik dan natuurlijk het liefst met mijn vriend. ❤

travel, quote, and money afbeeldingMeer merkkleding kopen van betere kwaliteit waar ik dus langer mee kan doen
Ik merk dat ik heel snel bij merkkleding denk: dúúúúr, terwijl de kwaliteit natuurlijk wel vaak beter is. Nu koop ik bijvoorbeeld vijf shirtjes bij de Primark die na een jaar al versleten zijn, terwijl ik met de wat duurdere items uit mijn kast soms wel vijf jaar doe. Natuurlijk kan ik nu ook al duurdere items kopen en dan gewoon minder, maar ik merk aan mezelf dat ik het toch altijd lastig vind om veel geld uit te geven aan één kledingstuk.

Een prachtig droomhuis kopen in Amsterdam
Misschien nog een beetje vroeg, maar het lijkt me geweldig om een mooi grachtenpand in Amsterdam te hebben. Natuurlijk zijn die onbetaalbaar, maar als we toch aan het dromen zijn.. Ik wil dan ook genoeg logeerkamers hebben zodat vrienden en familie altijd kunnen blijven slapen en dat het dus vaak lekker gezellig is.

city, amsterdam, and travel afbeelding

Een leuk autootje kopen
Niet heel praktisch in Amsterdam, maar wel heel handig voor roadtrips en dergelijke. Ik zou wel een Mini Cooper willen hebben! Dan hoef ik ook niet meer anderhalf uur met het OV naar huis te reizen, maar kan ik gewoon met de auto gaan en dan ben ik in twintig minuutjes thuis. Ideaal!

Mijn familie helpen
Want zij hebben mij alles gegeven en als ik zoveel geld zou hebben zou ik het geweldig vinden om op deze manier iets terug te doen. Bijvoorbeeld mijn zusjes studie betalen, mijn moeder een nieuwe badkamer en slaapkamer geven en mijn vader een nieuwe keuken (toevallig weet ik dat ze dit graag willen, haha).

Mijn studieschuld aflossen
Even iets praktischer maar wel belangrijk! Ik heb, zoals veel studenten, wat geld moeten lenen bij de overheid om mijn studie te betalen en hoe heerlijk zal het zijn om deze studieschuld meteen af te kunnen betalen!

Aan goede doelen doneren
En dan natuurlijk wel goed oppassen dat het geld echt naar de goede doelen gaat in plaats van de CEO…

Wat ik niet zou doen met heel veel geld
Stoppen met werken en niets meer bijdragen aan de maatschappij
Natuurlijk zou ik dan wel even een pauze inlassen voor die geweldige wereldreis, maar daarna zou ik echt wel weer op zoek gaan naar een baan! Ik ben namelijk nog veel te jong om niet te werken en ik heb nog nooit een ‘volwassen’ fulltime baan gehad, dus het lijkt me onzin om dat ook maar helemaal niet meer te doen.

Alle goedkopere merken meteen verbannen
Hoewel ik hierboven nog zei dat ik meer merkkleding zou kopen, zou ik niet per se alle goedkopere merken meteen verbannen. Er zijn namelijk genoeg merken die betaalbaar zijn én hele leuke, kwalitatieve producten hebben. Onzin om die natuurlijk meteen af te schrijven, alleen omdat je wat meer te besteden heb.

clothes, fashion, and closet afbeelding

Arrogant worden en neerkijken op mensen met minder
Want ik weet hoe het is om niet rijk te zijn en ik weet ook hoe verschrikkelijk irritant het is als rijke mensen doen alsof ze zoveel beter zijn dan mensen die iets minder te besteden hebben.

Zo, dat was mijn heerlijke onrealistische droom/wensenlijstje. Natuurlijk betekent dit niet dat ik nu niet tevreden ben met wat ik heb, integendeel! Maar ik vind het altijd heerlijk om te fantaseren over ‘wat als…’. En nu ben ik benieuwd naar jullie mening! Dus: wat zou jij doen met héél veel geld? 

3 gedachten over “Wat zou ik doen met heel veel geld?

  1. Ik denk eigenlijk niet dat ik mijn leven heel anders zou inrichten als ik opeens miljonair ofzo zou worden. Een huis kopen zie ik voorlopig echt nog niet zitten – het gevoel dat ik voor altijd op een bepaalde plaats moet wonen benauwd me – en mijn voorraad ongelezen boeken wordt steeds groter.. dus daar zal ik ook niet zoveel geld meer aan uitgeven hopelijk, niet meer dan nu in elk geval XD verder heb ik een job die ik graag doe en geen studieschuld, dus geen idee eigenlijk waar ik al mn euro’s aan moet uitgeven.. Ik zou waarschijnlijk vaak mijn vrienden mee uit eten nemen en leuke dingen voor mijn ouders doen, net als jij, maar verder zou ik het echt niet weten.

    1. Haha het viel mij ook op dat ik helemaal niets over boeken zei in dit lijstje! Maar ik heb inderdaad nog zoveel ongelezen boeken (en iets te weinig ruimte in mijn kast) om daar heel veel nieuwe bij te gaan kopen. Maar als ik later dan een mooi huis koop en er is een extra kamer over, dan lijkt het me wel geweldig om daar mijn eigen minibibliotheek te maken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s