Thuis – Kass Morgan

Het slotdeel van de 100 serie las ik, net als de voorgaande delen, in een ruk uit. Ik was zó benieuwd hoe het verhaal zou eindigen en hoe de honderd het verder op aarde zouden doen. Was het slot zo goed als ik hoopte?

P1160454

Algemene gegevens
Titel: Thuis
Auteur: Kass Morgan
Aantal pagina’s: 304
Uitgeverij: Blossom Books
Genre: Young Adult, Scifi, Dystopia
Serie: De 100 #3

Het verhaal
De honderd beginnen langzaam te wennen aan het leven op aarde. Maar alles wat ze zo zorgvuldig hebben opgebouwd, dreigt geruïneerd te worden als de rest van de Kolonie terugkeert uit de ruimte. Als de transportschepen neerstorten op de Aarde, leidt Clarke een grote reddingsoperatie. Ze weet dat haar medische kennis hard nodig is, maar wil eigenlijk ook op zoek naar haar ouders. Bellamy moet kiezen: vechten voor zijn nieuwe leven of vluchten voor de leiders van de Kolonie, die vastbesloten is hem alsnog te straffen. Wells was de natuurlijke leider van de honderd, maar is nu gedwongen te luisteren naar vice-kanselier Rhodes. Na de terugkeer van de Kolonie lijkt het leven op Aarde een kopie te worden van het leven in het ruimteschip, en zullen de honderd moeten vechten voor hun vrijheid of het risico lopen alles te verliezen. Thuis is het derde deel van De 100. De gelijknamige tv-serie werd op de boeken gebaseerd.

Mijn mening
Het verhaal wordt weer vertelt vanuit verschillende perspectieven: Clarke, Glass, Wells en Bellamy. Ik vind alle vier de personages hartstikke leuk, vooral omdat je van allemaal af en toe flashbacks naar het verleden te lezen krijgt. Hierdoor krijg je een kijkje in het leven van de vier jongeren, en weet je ook waarom ze bepaalde handelingen hebben gedaan die voor de buitenwereld misschien onbegrijpelijk lijken. Ik ontwikkelde voor alle vier meteen sympathie, net als voor de meeste andere personages uit de serie.

Er was één iemand die ik echt niet kon uitstaan, en dat was kanselier Rhodes. De gemeenschap die de honderd zo zorgvuldig hadden opgebouwd dreigde door zijn komst echt uit elkaar te vallen, en dit vond ik heel frustrerend om te zien. Ik wilde Rhodes eigenlijk het hele boek door een flinke klap verkopen, haha.

Van tevoren was ik een béétje bang om aan dit boek te beginnen, omdat het zo dun was. Aan het einde van Dag 21 had ik niet echt het idee dat het verhaal al ten einde liep, dus ik was bang dat 300 pagina’s niet genoeg zou zijn om het verhaal tot een goed einde te brengen. Dat was voor mij dan ook het punt waar ik me het meest aan stoorde. Het verhaal was voor mij opeens afgelopen, terwijl ik nog zoveel vragen had! Dat was stiekem wel een beetje jammer. Daarnaast vond ik het einde misschien een beetje té perfect. Alles leek helemaal op zijn plek te vallen en eigenlijk leek het alsof er een beetje werd vergeten wat er allemaal in de ruimte was gebeurd en welke verliezen de honderd en de andere kolonisten hebben geleden. Maar desondanks vond ik het een heel tof boek om te lezen! Thuis krijgt van mij vier sterren.

4 sterren

Thuis is voor €10 als prachtige hardcover te koop op bol.com!

Koop bij bol.com

Wat vonden jullie van het laatste deel van deze serie? En hebben jullie de tv-serie gezien? Ik wil daar snel aan gaan beginnen want hoor er ontzettend veel goede verhalen over. Laat me weten of het een aanrader is!

5 gedachten over “Thuis – Kass Morgan

  1. Ik ben het met je eens dat dit boek wat snel ging! Ik moet zeggen dat ik ook erg genoten heb van de eerdere delen en dat ik dan ook niet wilde dat het zou stoppen. Gelukkig is er ook een tv-serie van die eigenlijk veel uitgebreider is dan de drie boeken. Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s