Riders – Veronica Rossi

Riders leende ik van Sanne ter voorbereiding op YALFest, maar ik kreeg hem helaas net niet op tijd uit voordat ik Veronica ging ontmoeten. Op zich was dat niet erg, want na YALFest las ik hem alsnog uit, en ik heb ontzettend van het verhaal genoten! Vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vond.

P1160441.JPGAlgemene gegevens
Titel: Riders
Auteur: Veronica Rossi
Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 384
Genre: Young Adult

Het verhaal
De achttienjarige Gideon Blake is commando in opleiding. Bij een van zijn eerste oefeningen valt hij uit een helikopter. Hij overleeft de val op wonderbaarlijke wijze, maar vanaf dat moment is alles anders.
Gideon ontdekt dat hij een incarnatie is van een van de legendarische vier ruiters van de Apocalyps. De ruiters worden bij elkaar gebracht door het mooie maar vreemde meisje Daryn, omdat zij weet dat de wereld in groot gevaar is. Samen kunnen ze de wereld redden, maar zal iemand hen geloven?

Mijn mening
We lezen het verhaal vanuit Gideon en laat ik maar met de deur in huis vallen: wat een ontzettend leuk personage is dat! Gideon is grappig, lief, een beetje naïef soms en vooral heel erg leuk. De vertelwijze is heel bijzonder, want we lezen het verhaal vanuit Gideons perspectief, terwijl hij aan iemand vertelt wat er gebeurt is. Ik vond dat dit echt een extra dimensie gaf in het verhaal. Steeds als het verhaal namelijk spannend wordt, wordt er geswitcht tussen het heden en verleden, waardoor je altijd hongerig blijft naar informatie.

P1160443

Het boek is vooral stoer en ook heel geschikt voor jongens. Er komt weinig romantiek voor in het verhaal, en de romantiek die wel voorkomt is niet heel meisjesachtig zwijmelen. Ook zijn de hoofdpersonen vier jongens en één meisje. De jongens zijn qua karakter allemaal heel verschillend, maar door hun lot worden ze eigenlijk gedwongen om samen te werken. Dat gaat niet zonder slag of stoot, maar dat was juist wel interessant.

Heel af en toe vond ik Gideon wel een beetje té naïef. Ik vind het altijd heel irritant als personages denken op een manier van: “Ik merkte dat er iets vreemds aan me was, maar ik besloot het voor me te houden en aan niemand te vertellen omdat ze me toch niet zouden geloven.” Gideon deed dat namelijk meerdere keren met Daryn, het meisje die nog meer van hem afwist dan hij zelf. Hallooo Gideon, opkroppen is niet de oplossing.

Ondanks dit kleine irritatiepuntje vond ik Riders echt om te smullen. Het is een superstoer boek vol met actie, het voelt echt alsof je in een soort actie-achtbaan terecht komt. De personages zijn supertof, er is bijna geen saai moment en ik vind het plot ook heel verfrissend. Ohja, en die cover, ZO MOOI! Ik kijk enorm uit naar het vervolg dat bijna uit komt. Riders krijgt van mij vier sterren!

4 sterren

Riders is op dit moment voor maar €10 te koop als paperback! Het ebook kost €9,99.

Koop bij bol.com

Heb jij Riders gelezen? 

2 gedachten over “Riders – Veronica Rossi

  1. Ik heb het boek eigenlijk nog steeds in mijn boekenkast staan van vorig jaar Yalfest, oeps! Maar na deze positive recensie ga ik het zeker zo snel mogelijk proberen te lezen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s