The Beauty and the Brains | Tag

Af en toe vul ik nog wel eens een boekentag in, maar eigenlijk wordt dat ook steeds minder. Een persoonlijke tag heb ik daarentegen al een héle tijd niet meer gedaan. Deze tag kwam ik een tijdje geleden tegen bij Soesja en ik vond hem eigenlijk meteen leuk. Daarom presenteer ik jullie vandaag: mijn invulling aan The Beauty and the Brains Tag!

study

Favorite book Deze tag begint meteen met dé onmogelijke vraag: wat is je favoriete boek? Als ik deze vraag in het dagelijks leven krijg, weet ik hier ook nooit een antwoord op. Maar een paar van mijn absolute favorieten zijn de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi, De Hof van Doorns en Rozen serie van Sarah J. Maas en To Kill a Mockingbird van Harper Lee. Die laatste moet ik nodig weer eens gaan herlezen!

Favourite quotes Laatst had ik echt zo’n momentje dat ik heel veel mooie quotes ging opzoeken en op schreef in mijn quote boekje. Een paar toppers: “You already have wings, all you have to do is fly”, “A smooth sea never made a skilled sailor” en “All we have is now”.

English or Math Ehhh, zonder twijfel Engels! Ik ben geen ster in wiskunde. Hoewel ik er op de middelbare school uiteindelijk wel goed in was (daar was wel vijf jaar voor nodig) heb ik het nooit écht leuk gevonden, alleen als ik het snapte haha. Engels daarentegen vind ik een geweldige taal en spreek ik natuurlijk ook met mijn vriend. Daarnaast lees ik steeds vaker boeken in het Engels en vind ik het gewoon leuker dan wiskunde haha, simple as that. 

Science or Art Hierbij kies ik toch voor science. Hoewel ik deze vakken niet in mijn pakket had en ik er ook nooit echt goed in ben geweest, ben ik wel héél geïnteresseerd in dingen zoals sterrenkunde en aardrijkskunde en alles wat daarbij komt kijken. Ook scheikundige experimentjes vind ik leuk. Ik vond het altijd echt jammer dat ik er niet goed in was!

Name five music artists or albums that changed your life The Script omdat zij me echt door moeilijke tijden hebben geholpen door hun muziek. Voor Coldplay geldt eigenlijk hetzelfde. Ed Sheeran ben ik pas écht gaan waarderen toen ik voor Audun viel, want toen luisterde ik constant naar Eds liedjes en die blijven nu ook altijd speciaal voor me. Dat zijn er drie die altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben, maar die andere twee vind ik moeilijk! Imagine Dragons en One Republic zijn mijn andere favoriete artiesten, maar zij hebben niet écht mijn leven veranderd.

Favourite & least favourite subjects at school Qua vakken die ik dit jaar heb gehad was Vertelvormen in de Media mijn absolute favoriet, omdat dat ook een beetje met literatuur en verhalen te maken had, en dat was echt leuk. Mijn minst favoriete vak? Datajournalistiek. Dat volg ik nu en ik vind er echt geen bal aan. Het gaat over allemaal rare zoekmachines en het is gewoon echt niet mijn ding haha. Op de middelbare school was mijn favoriete vak Aardrijkskunde en mijn minst favoriete vak Management & Organisatie.

Favourite ‘Celebrity with a brain’ Emma Watson! Zij heeft tussen het filmen van Harry Potter door gewoon haar universiteitsdiploma gehaald en daarnaast zet ze zich nu in voor feminisme, wat ik echt heel inspirerend vind.

quote, girl, and emma watson afbeelding

If you could study anything anywhere, what would it be? Toch journalistiek dan, maar dan wel ergens anders! Waar weet ik niet precies, maar op de VU heb ik het eerlijk gezegd wel een beetje gezien. Daarnaast lijkt iets met literatuur en schrijven me ook nog steeds fantastisch, maar misschien komt dat wel in mijn master terug!

What’s your nerdy little secret? Studeren vind ik stiekem echt heel leuk. Natuurlijk klaag ik wel eens over te veel deadlines en ook mijn scriptie bezorgt me op het moment veel stress, maar ik ben nog lang niet klaar met het studeren! Van het idee dat ik de rest van mijn leven zou moeten werken krijg ik eerlijk gezegd een beetje de kriebels, op een negatieve manier. Nope, ik blijf voorlopig nog even lekker student!

Favourite beauty Guru(s), who you admire for more than their love of beauty/fashion Haha ik vind dit een moeilijke want ik volg eigenlijk helemaal geen beauty gurus meer!

Name some things that you’re obsessed with that other people would find strange or geeky Boeken? En dan niet per se boeken lezen, maar ook het boeken verzamelen en er over bloggen. Sommigen vinden dat inderdaad wel een beetje nerdy, maar dat zijn er niet zo veel. Gelukkig gaan er steeds meer mensen lezen, want het is ook gewoon hartstikke leuk!

Name five people (excluding friends and family) who inspire you Ja, goeie. En moeilijk! Ehm, dan noem ik maar weer Emma Watson. En verder misschien mijn medebloggers? Maar verder kan ik eigenlijk niemand bedenken…

Who’s your intellectual soulmate? Eh? Nou dit weet ik eigenlijk ook niet.. Misschien de mensen in mijn scriptiegroepje omdat zij net zo gestresst zijn als ik en eigenlijk de enige zijn die weten waar ik het over heb als ik het over mijn scriptie heb. Als ik het aan mensen buiten mijn opleiding uitleg krijg ik vaak niet-begrijpende blikken, haha, maar dat begrijp ik eigenlijk wel!

Dit was de tag! Ik vond hem leuk om in te vullen, maar ook wel moeilijk eerlijk gezegd, vooral het tweede deel. Als je hem over wilt nemen mag dat natuurlijk gerust!

Wie inspireert jou? 

2 gedachten over “The Beauty and the Brains | Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s