Documentaires die ik nog graag wil zien

Een paar dagen geleden las ik bij Naomi een artikel over een aantal documentaires die zijn aanraadde. Dat vond ik een heel leuk artikel en ik zette haar aanraders eigenlijk meteen op mijn to-watch lijstje. Maar, toen ik dat op Netflix deed kwam ik een heleboel andere docu’s tegen die ik nog graag wilde zien.

docuMinimalism: A Documentary about the Important Things
Deze stond in het rijtje bij Naomi en mijn interesse werd daar gelijk door getrokken! Ik ben altijd heel geïnteresseerd als het over minimalisme gaat: met zo weinig spullen leven zodat je je daardoor vrijer voelt. Deze documentaire wil ik zeker snel gaan kijken!

Hiroshima: BBC History of World War II
Over het algemeen vind ik geschiedenis heel interessant, en deze documentaire gaat over de eerste nucleaire ramp in de geschiedenis. Zelf weet ik hier eigenlijk niet heel veel vanaf, maar juist daarom wil ik deze docu graag zien!

The Secret
The Secret ken ik eigenlijk alleen van het boek, ik wist niet dat er ook een documentaire van was gemaakt. Maar deze kwam ik tegen op Netflix! The Secret gaat over een bepaalde filosofie, en meer weet ik er eigenlijk ook niet over. Daarom wil ik hem ook graag zien!

Before the Flood
Ik denk dat deze docu aardig bekend is, met name omdat Leonardo DiCaprio hier een grote rol in speelt. Hij onderzoekt de klimaatverandering en wat voor gevolgen die met zich meebrengt. Ik ben hier ooit aan begonnen en keek ongeveer een halfuur, maar daarna ben ik door onbekende redenen gestopt en heb het nooit meer afgekeken. Dat wil ik wel graag, want ik vind bewustwording over klimaatverandering ontzettend belangrijk.

Deze docu’s staan, samen met nog een hoop andere, op mijn to-watch lijstje! Ik wil er echt meer gaan kijken, want het is de perfecte combinatie tussen educatief en ontspanning. Heb jij nog aanraders voor mij? Welke docu moet ik écht zien? 

6 gedachten over “Documentaires die ik nog graag wil zien

  1. Before the Flood is zeker een aanrader! Mocht je nog meer aan je lijstje willen toevoegen, de docu’s van John Pilger en Louis Theroux zijn ook echt indrukwekkend. Beide zijn getrainde journalisten die niet bang zijn om lastige kwesties aan te kaarten.

  2. Roving Mars, is een docu van Disney over de Marsrover. Is een vrij korte docu, maar wel heel boeiend. Michael Moore is ook meestal erg goed met zijn documentaires.

  3. Minimalism moet je echt gaan kijken, ik wilde daarna (bijna) al mijn onnodige spullen wegdoen! Ik heb er ook nog heel veel op mijn lijstje staan maar eentje die ik heel graag wil zien is the white helmets.

    xx

  4. Tof dat je graag documentaire’s kijkt! Zelf vond ik Miss Representation en The Hunting Ground ongelooflijk goed (Beide staan op Netflix). Minimalism heb ik ook gezien, maar die vond ik zelf wat minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s