Opgesloten – Amy Ewing

Het einde van The Jewel had zo’n cliffhanger dat ik eigenlijk meteen nadat ik het boek uit las, de novelle Opgesloten kocht op mijn ereader. Opgesloten vertelt het verhaal van Raven, de beste vriendin van Violet, en geeft je daarnaast ook extra informatie over het leven in The Jewel en de verschrikkingen die het surrogaatschap met zich meebrengt.

The Jewel - Opgesloten

Algemene gegevens
Titel: Opgesloten
Auteur: Amy Ewing
Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 128
Genre: Young Adult, Dystopia
Serie: The Lone City #1.5

Het verhaal
Raven wordt tijdens de veiling verkocht aan de gravin van de Steen. Ze voelt meteen aan dat deze dame niet deugt. Met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken. Kan Raven dit overleven?

Mijn mening
In The Jewel vond ik Raven al een heel leuk personage. Zij leek de enige te zijn die bereid was om tegengas te geven en die haar lot niet zomaar accepteerde. Waar je in The Jewel echter niet achterkwam, was wat Raven dacht. Ik hoopte daar achter te komen in Opgesloten.

Raven bleek net zo sterk te zijn als ik dacht, en misschien nog wel sterker. Je merkt heel goed dat zij een soort moederrol op zich heeft genomen ten opzichte van Violet, en dat ze voor haar sterk probeert te blijven. In Opgesloten kom je er echter achter dat Raven op verschillende manieren verschrikkelijk behandeld wordt, en dat ze het langzaam steeds moeilijker vindt om sterk te blijven. Ook krijg je iets meer achtergrondinformatie over haar jeugd en leven vóór de veiling, wat ik ook heel interessant vond.

Opgesloten is een leuke toevoeging op The Jewel en ik kijk nu nóg meer uit naar het vervolg, de Witte Roos. Opgesloten krijgt van mij vier sterren!

4 sterren

Opgesloten is voor €5 als paperback te koop en voor €3,99 als ebook

Koop bij bol.com

Heb jij Opgesloten al gelezen? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s