De verwachtingen versus realiteit van een boekblogger

Boekbloggen is LEUK! En hoewel mijn blog er netjes uit ziet en er regelmatig een artikel online komt, gebeurt er achter de schermen een heleboel waar niet-bloggers waarschijnlijk geen weet bij hebben. Daarom leek het me leuk om een lijstje op te stellen van de verwachtingen die je bij een boekenblogger hebt, tegenover hoe het er écht aan toe gaat. Althans, voor mij dan.

jdafk;d.png

VERWACHTING
“Elke dag keurig een ingeplande post online die al drie dagen van tevoren is geschreven”

REALITEIT
“Op de dag zelf snel snel snel even een post schrijven en online gooien omdat je de afgelopen dagen geen tijd had”

Oh jongens, dit gebeurt mij zo vaak! Soms plan ik blogposts netjes in en heb ik voor een paar dagen vooruit gewerkt, maar vaak bedenk ik me tijdens het ontbijt: ‘SHIT ik heb nog geen blog online gezet. Wat zal ik eens schrijven vandaag?’

VERWACHTING
“Een recensie exemplaar meteen na ontvangst lezen zodat de recensie een week later online komt”

REALITEIT

Ik probeer écht om recensie exemplaren voor te laten gaan en ze zo snel mogelijk na ontvangst te lezen, maar ik merk dat sommige echt op de stapel belanden omdat ik op dat moment echt niet in de mood ben voor dat boek. En dat is ook oneerlijk, want als ik het boek met tegenzin lees wordt mijn recensie daar waarschijnlijk door beïnvloed, en dat wil ik ook niet!

VERWACHTING
“Prachtige bookstagram waardige foto’s van gelezen boeken zodat mijn recensies er mooier uit zien”

REALITEIT
“Shitttt ik moet over tien minuten de deur uit en deze recensie die vandaag online moet heeft nog geen foto, help. *haalt foto van bol.com*”

Als ik een rustige week heb probeer ik altijd wat mooie foto’s te maken van boeken die ik aan het lezen ben, of boeken waarvan ik ze binnenkort wil gaan lezen. Maar soms heb ik het erg druk en vergeet ik om een foto van het desbetreffende boek te maken, waardoor ik een foto van bol.com toevoeg. En dat vind ik stiekem toch een stuk minder leuk staan.

VERWACHTING
“Aaaah dat boek waar ik al zó lang op gewacht heb is eindelijk uit. Ik koop het boek en ga er metéén in beginnen”

REALITEIT
“Boek beland op de eindeloze TBR stapel en blijft daar vervolgens nog een halfjaar liggen”

Ik heb dit al zo vaak gehad, en ik haat het. Als ik een boek al héél lang wil hebben en het eindelijk koop, zou je denken dat ik er meteen aan zou beginnen. Maar in plaats daarvan komt het heel vaak op de grote stapel terecht en stel ik het lezen ervan nog een tijdje uit. Ik heb echt géén idee waarom en ik vind het ook hartstikke irritant van mezelf, maar het gebeurt nou eenmaal.

selectie.png

VERWACHTING
“Ik ga NU achter mijn laptop zitten en een blogpost schrijven zodat die morgen meteen online kan”

REALITEIT
“*staart drie kwartier naar een leeg scherm, opent Youtube en kijkt 348234745 vlogs, leest andere blogs, verdwaalt op Twitter*”

Ik kan er niets aan doen, maar met bloggen ben ik altijd heel snel afgeleid. Als ik zie dat ik een notificatie heb op Twitter wil ik die altijd meteen zien, en soms krijg ik de urge om gewoon maar booktube filmpjes te gaan kijken in plaats van zelf bloggen. Totaal niet efficiënt, maar ik kan het niet helpen!

VERWACHTING
“Niet alle aanraders van andere bloggers aan je TBR toevoegen want je kunt ze toch nooit allemaal lezen”

REALITEIT
“I NEED THEM *heeft 4249435 boeken op haar TBR lijst*”

Het is gewoon zo leuk om aanraders van andere bloggers toe te voegen aan je leeslijst! Zo kun je zelf ook weer nieuwe boeken ontdekken, ook al sluimert de gedachte in je achterhoofd dat je die 4249435 boeken waarschijnlijk nooit allemaal zal kunnen lezen.

In welke van deze verwachtingen versus realiteit stellingen herken jij jezelf? Ik ben benieuwd of ik niet de enige ben!

19 gedachten over “De verwachtingen versus realiteit van een boekblogger

 1. Ik herkende me in het feit dat je nog snel een blogje schrijft op de dag zelf maar ik heb het de laatste tijd goed in de hand en nu al een maand vol gepland, wel is het nu vervelend dat ik alles moet verschuiven al heb ik een ander soort post die eigenlijk ‘deze week’ nog online moet… Al deze posts ingepland komen door avonden dat ik veel kan bloggen.
  Ik hrb al mijn notificaties uit dus word niet snel afgeleid.
  Wel gebruik ik met recensies fotos van bol.com maar met de rest probeer ik wel zo veel mogelijk zelf fotos te maken
  De rest herken ik wel, die van de recensie exemplaren laat ik altijd voor gaan maar al heb ik er geen zin in pak ik een ander boek en wordt juist mijn cr stapel hoger.
  En de boeken die je moet hebben en niet leest, vroeger was ik er goed in de boeken meteen te lezen maar toen Traveler van Arwen Elys Dayton uit kwam had ik hem gekocht en plaatste ik een foto: eindelijk heb ik hem en ik ga hem meteen na mijn cr lezen! Ondertussen is deel 3 ook al vertaald…

   1. Ik heb op dit moment gewoon zo veel inspiratie en eigenlijk speel ik een beetje vals want ik plaats niet elke dag een post, ik plaats 4 keer per week en daarvan is elke zondag een recensie. Dan gaat een maand ook snel hoor haha. Maar toch, de inspiratie is nog goed aanwezig en aangezien ik nu een paar dagen vrij ben kan ik weer even bloggen haha.

   2. Als je inspiratie hebt is het inderdaad heerlijk om ver vooruit te schrijven! Dat komt goed van pas als je een keer iets minder inspiratie hebt. 🙂

 2. Een boek ontvangen en lezen dat mensen hem in een ruk uitlezen. Je begint eraan en je ploetert je er doorheen op je tandvlees.

 3. Hahaha wat een grappig lijstje, maar het is wel echt zo. Zo begin ik na 3 jaar eindelijk aan Divergent, terwijl ik hem zo graag wilde hebben en superblij was toen ik hem kreeg. Toch bleef hij zo lang liggen. En ik heb nu bijvoorbeeld al een dag in mijn hoofd om recensies te schrijven voor mijn blog, maar ik heb ondertussen al van alles gedaan in plaats van recensies schrijven. Dingen als: taart maken, nog meer boeken lezen, series kijken… tsjaa oeps.

 4. Haha, dit is super herkenbaar! Ik ben pas net begonnen met bloggen, maar ik merk nu al dat het schrijven van berichten er stiekem bij in kan schieten – eeeeen eigenlijk was ik vanmiddag van plan om er alvast een aantal te gaan schrijven om ze in te plannen, en wat zit ik nu te doen? Andermans blog te lezen 😉

  Oh, en die 80 miljoen boeken op mijn TBR list komt me ook heel bekend voor! xD Maar ik wil ze écht allemaal lezen! I SWEAR!

  1. Hahaha, altijd als ik wil gaan bloggen begin ik met mijn dagelijkse rondje Bloglovin, maar vervolgens zit ik dan zo lang andermans blogs te lezen, dat ik geen tijd meer heb om zelf te bloggen 😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s