Mijn YALFest 2017 verslag

Zondag was de dag waar ik al een hele poos naar uit keek: YALFest! Ik had mijn kaartje al bijna een jaar in mijn bezit, had mezelf zo goed mogelijk voorbereid door aardig wat boeken te lezen én mijn vader was zo lief om zijn auto uit te lenen aan mij en Sanne dus vol goede moed ging ik zondagochtend richting Aalsmeer. En oh, wat was het een leuke dag!

YALFEST 2017Ik vond het ideaal dat YALFest dit jaar zo dichtbij was. Na twintig minuutjes in de auto waren we er al! Vergeleken met de rest waren we wat aan de late kant, maar alsnog ruim op tijd voor de opening. Die was dit jaar een stuk beter dan vorig jaar, want nu kon ik lekker zitten en kon ik de auteurs ook veel beter verstaan. Ook de presentator deed het weer erg leuk en ik heb echt gelachen om de antwoorden van de auteurs. Ze zijn allemaal zo grappig en lief! Van Lesley had ik nog niets gelezen, maar ik vond haar zo hilarisch dat ik haar boek meteen wilde gaan kopen – wat helaas bij de boekenkraam al uitverkocht was, meh -. Ook was er een soort loting waarbij je verschillende prijzen kon winnen. Ik won helaas niks, maar ik vond het wel heel leuk bedacht! Na het openingsprogramma was het tijd voor de lunch. Er waren verschillende kraampjes waar je eten kon kopen en er was van alles: panini’s, wraps, koude broodjes, soep en fruit. Voor ieder wat wils! Ik koos zelf voor een panini.

Terwijl ik in de rij stond te wachten met Joost en Sanne, vertelde Sanne dat Joost een winactie had waarbij je het boek Oog om oog kon winnen van Buddy Tegenbosch. Hiervoor moest je tien fandoms opnoemen waar Joost in zit. Fanatiek begonnen we en even later hadden we er al tien bij elkaar. Even later kreeg ik het boek dan ook van Joost, terwijl ik eigenlijk dacht dat hij een grapje maakte. Wel echt superleuk, want ik hoor van iedereen goede reacties op dit boek. Dus dankjewel Joost!

Na de lunch was het tijd voor de eerste signeerronde! Ik had zelf maar één fysiek exemplaar bij me, namelijk Eerste Leven van Gena Showalter. De rest van de boeken die ik gelezen had, las ik als ebook! Maar dat maakte niet uit. Na een tijdje in de rij gestaan te hebben konden we de boeken laten signeren en een praatje maken met Gena. Ze was zo lief en zei dat ik een hele mooie naam had.

18110425_1468078896546101_2023255057_n

Na dit fotomoment childen Sanne, Joost en ik nog even rond de kraampjes en haalde ik mijn kaarsen op bij Emmy, die ik gereserveerd had. Ik kocht die van de Selectie en de TBR. Stiekem wilde ik ook nog de Huffelpuf kaars kopen toen ik die rook (en ik ben natuurlijk zelf Huffelpuf) maar ik besloot het even bij twee te laten. Ik ga ze snel branden en vind ze erg leuk!

P1160433.JPG

Na even rondgestruind te hebben bij de kraampjes was het tijd voor de masterclass. Ook dit was weer in een hele fijne zaal met genoeg ruimte. De workshop werd gegeven door literair agent Willem Bisseling, en hoewel ik toch aardig wat van hem heb opgestoken, werd ik ook wel een beetje bang van zijn verhaal. Hij vertelde bijvoorbeeld dat één op de duizend boeken die hij binnenkrijgt maar wordt uitgegeven. Ieks! Gelukkig gaf hij ook een aantal tips waardoor je naamsbekendheid en dergelijke op kan doen (meedoen aan verhalenwedstrijden en netwerkborrels).

Na de workshop was het tijd voor de tweede signeersessie en dit heeft mijn voeten echt gekilld haha. Ik had namelijk laarsjes aan met hakken en dat begon na een tijdje zijn tol wel te eisen. Maar afgezien van dat was de tweede signeerronde ook heel leuk. Eerst gingen we naar Megan Shepherd en hierna naar Veronica Rossi. Ik stond onder andere met Frank, Milou en Inge in de rij en dat was heel gezellig. Veronica zelf was ook heel lief!

18109628_1468078936546097_467434924_n.jpg

Hierna liepen Sanne en ik snel naar de rij voor Victor Dixen en we hadden geluk, want wij waren de laatsten die in de rij mochten aansluiten. Victor nam namelijk echt de tijd voor zijn fans en daarom duurde het bij hem iets langer. Ik vond hem echt ontzettend aardig, hij vroeg ook wat we het leukst vonden aan zijn boek. Daarnaast werden Sanne en ik ook nog geïnterviewd door twee mannen die een filmpje maakten voor YALFest, dus naar dat eindresultaat ben ik ook erg benieuwd!

Het was na de tweede signeersessie al snel weer tijd voor het avondeten, nadat we de auteurs hadden uitgezwaaid. Ik had een kaartje voor het avondprogramma dus ik ging nog niet naar huis. Ik had geluk dat ik bij het patat redelijk vooraan de rij stond, want het eten duurde erg lang en mensen moesten lang wachten op hun patat. Desondanks vond ik de frietjes en kaassoufle wel erg lekker (al had er van mij nog wel iets meer patat bij gemogen want ik had stiekem nog wel een beetje trek hehe). Tijdens het avondeten praatte ik met onder andere Linda en Annabel, en toen we de sjieke Piano Bar in mochten bleven we ook met hen staan.

Het avondprogramma was heel erg leuk, zangeres Kim de Boer kwam spelen op de piano en zingen, en er werden hapjes uitgedeeld. Daarnaast was er een grabbelton waar je voor €0,50 per keer mocht grabbelen en boeken kon winnen. Helaas won ik niks.

Rond een uur of negen was ik helemaal doodop en besloten Sanne en ik richting huis te gaan. Ik moest namelijk ook nog een deadline halen waaraan ik nog niet begonnen was (lol, goed gepland weer). De avond was niet compleet zonder nog een ritje langs de MacDrive te maken en rond tien uur kwam ik voldaan, met super zere voeten en een volle tas, weer thuis.

Ik vond de goodiebag van dit jaar ook HEEL leuk. De tas zelf is echt al awesome, die ga ik zeker vaak gebruiken! De boeken die in mijn goodiebag zaten zijn de Glazen Troon en Disruptor, maar de Glazen Troon heb ik helaas al in het Engels gelezen. Disruptor is het laatste deel van Seeker. Seeker heb ik al gelezen maar het tweede deel nog niet, dus die moet ik binnenkort maar eens aanschaffen.

P1160436.JPG

Al met al heb ik een ontzettend leuke dag gehad op YALFest, en vond ik het stiekem wel een beetje raar om maandag weer aan het ‘gewone’ leven te beginnen. Zondag was echt een soort bubbel, een apart, klein wereldje vol met mensen die dezelfde liefde voor lezen hebben als ik. Dat vond ik een hele bijzondere sfeer geven.

Als YALFest volgend jaar weer is en er leuke auteurs komen, dan ben ik er zeker weer bij!! Voor nu kan ik gelukkig nog even nagenieten met alle leuke boeken van de auteurs die ik nog niet gelezen heb.

Was jij bij YALFest? Wat vond jij het leukste van de dag? 

10 gedachten over “Mijn YALFest 2017 verslag

  1. Ik vond het erg leuk je te hebben gesproken! Wat tof dat je ‘Oog om oog’ gewonnen hebt! Ik vond dat boek ontzettend goed, dus hopelijk heb je er veel plezier van 😄

  2. Dit jaar was mijn eerste jaar en ik moest erg wennen aan de opzet. Het was wel leuk, het openingsinterview op het podium vond ik erg goed. Al voerde Lesley Livingston echt wel de boventoon, wat is die druk en aanwezig op een leuke manier.
    Het was een leuke manier om mijn boeken gesigneerd te krijgen. Ik had een dagkaart, maar doordat ik er de hele dag alleen rond liep, was ik er rond 5 uur wel klaar mee en heb het avondprogramma niet meegemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s