Eerste Leven – Gena Showalter

Eerste Leven is een boek die ik al wilde lezen toen hij nog niet vertaald was. Ik had eigenlijk geen idee waar het verhaal over ging, maar de cover sprak me zó aan en ik was meteen nieuwsgierig. Toen mij ten ore kwam dat het boek vertaald zou worden wist ik meteen dat ik deze zo snel mogelijk wilde lezen, en dat kon gelukkig! Daarnaast is dit meteen het eerste boek wat ik voor mijn YALFest2017 project, dus dat was ook mooi meegenomen. In deze recensie vertel ik jullie wat ik van het boek vond!

P1160429Ik wil HarperCollins hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar

Algemene gegevens
Titel: Eerste Leven
Auteur: Gena Showalter
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 448 pagina’s
Genre: Young Adult, Paranormal Romance, Scifi

Het verhaal
Iedereen moet kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika of Myriad? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood…

Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke – en onmogelijke – manieren proberen te overtuigen.

Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd, iemand met heel wat minder goede bedoelingen…

Mijn mening
In het verhaal is het gewone leven een soort voorproefje op de dood. Kortom kies je als je nog leeft één van de twee werelden waar je na je dood het eeuwige leven wil doorbrengen. Deze twee koninkrijken zijn al lang in oorlog met elkaar en Tenley, de hoofdpersoon, blijft voor allebei de rijken zo belangrijk te zijn dat ze haar allebei willen hebben, koste wat kost. Maar Tenley weet niet waar ze thuishoort, en wil zelf kiezen.

Ik vond het ‘leven na de dood’ aspect super origineel. Dat ben ik voor zover ik weet ook nog niet in een ander boek tegengekomen, dus daarvoor verdient het boek zeker pluspunten.

Tenley vond ik een heel leuk personage. Ze is echt een stoere chick en in het begin denk je bijna dat ze geen gevoelens meer over heeft, maar later in het verhaal kom je erachter dat ze wel degelijk een klein hartje heeft die verstopt zit onder de harde buitenkant. Ik vond haar een fijn personage om uit te lezen.

P1160431.JPGDie bijpassende boekenlegger is zó tof! 

Ik vind dat het boek lekker doorleest. Althans, ik had altijd zin om door te lezen omdat het boek gewoon erg spannend is. Er gebeurt heel veel en Tenley en haar gidsen die haar willen overhalen om bij hun bepaalde rijk te tekenen maken veel mee. Ik vond Archer en Killian, de jongens die dus Tenleys gids zijn, allebei heel leuk.

Ik vond dat de romantische spanning heel goed opgebouwd werd en voelde meerdere malen kriebels in mijn buik. Maar, toen de liefde uiteindelijk weer geuit, vond ik het een beetje meh. Ik wilde de vonken zien die ik al sinds het begin voelde knetteren, maar dat viel voor mij een beetje tegen. Super jammer, want het had echt vurige liefde kunnen zijn.

Verder deed het begin me erg denken aan de Vrees Me trilogie, maar gelukkig hield dat naarmate het verhaal vorderde op.

Het einde vond ik echt heel sterk. In de laatste tien bladzijden gebeurde er allerlei dingen waardoor ik met open mond zat en steeds ‘oh nee!’ riep terwijl mijn vader en zusje televisie aan het kijken waren. Dat leverde wat geërgerde blikken op, maar ik was echt té geschokt door wat er gebeurde. Verraad uit onverwachte hoek en het overlijden van een persoon om wie ik gaf. Ja, dat doet pijn.

Al met al vond ik het boek echt leuk om te lezen, al had de liefde voor mijn gevoel nog wat vuriger gekund. Ik ben in ieder geval héél benieuwd naar het tweede deel, Levensbloed, wat volgens mij dit jaar nog verschijnt! Eerste Leven krijgt van mij in ieder geval vier sterren!

4 sterren

Eerste Leven is voor €17,99 als paperback te koop en voor €12,99 als ebook.

Koop bij bol.com

Na dit boek ben ik ook heel benieuwd geworden naar de Alice in Zombieland boeken en het eerste deel heb ik van Sanne geleend, dus hopelijk kan ik die ook nog lezen voor YALFest!

Wat vinden jullie van de boeken van Gena Showalter? 

3 gedachten over “Eerste Leven – Gena Showalter

  1. De cover is zo mooi en het idee van de verhaallijn spreekt me ook erg aan. Ik hoop dat ik er nog aan toe kom om hem te lezen voor YALfest. Al is mijn stapel nog te lezen boeken dit weekend met 6 gestegen en die week ervoor met 4 en in de tussen tijd zijn er maar 2 uitgelezen. 😦 Deze is zelfs nog niet in mijn bezit, maar YALfest is wel een goed excuus. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s