19x een momentje voor jezelf

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het leven soms zó druk is dat je af en toe vergeet goed voor jezelf te zorgen. Voor je het weet lig je ’s avonds super gestresst in bed en kan je geen ontspanning nemen omdat er nog tachtig dingen zijn die je moet doen. Stop! Het is zo belangrijk in drukke tijden om even een momentje voor jezelf te nemen, omdat je anders echt door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaag geef ik je graag wat inspiratie met op wat voor manier jij even een momentje voor jezelf kunt nemen!

Een momentje voor jezelf is het fijnst als je iets doet waar jij op dat moment zin in hebt. De hele dag door doen we dingen die we niet per se leuk vinden, maar die wel nodig zijn. Dingen als werken of het huishouden bijvoorbeeld. Die horen er nou eenmaal bij, maar kosten je vaak wel energie. Om te voorkomen dat jij elke avond uitgeteld en gestrest je bed in stapt, verzamelde ik wat ideetjes waardoor je misschien gedurende de dag wat rust kunt vinden.

1. Maak een lekkere wandeling. Dit kan door het bos zijn, maar ook gewoon door het parkje bij je om de hoek. Of wandel even naar het dorp en doe lopend je boodschappen! Het is lekker om even in de frisse lucht te zijn.

2. Voor boekenwurmen het ultieme ontspanmoment: lees een boek! Verlies jezelf alleen niet in de tijd en zet als dat nodig is een timer. We kennen het allemaal; dat je zó in het boek zit dat je de rest van de dag aan niks anders dan lezen kan denken.

3. Probeer eens een mooie quote te handletteren. Zoek op Youtube of Pinterest naar inspiratie. Dit maakt je hoofd lekker leeg en is ook nog eens hartstikke leuk om te doen.

4. Neem een uitgebreide douche of een lekker warm bad. Verwen jezelf met een bruisbal of bad/douchezout die je al lange tijd bewaarde voor een speciale douchebeurt (of ben ik de enige die het ‘zonde’ vind om speciale producten te gebruiken?)

5. Bloglovin! Lees je favoriete blogs en als je uitgelezen bent zoek dan naar nieuwe in de ‘recommended for you’ sectie.

drink, pink, and party afbeelding

6. Wat bij mij altijd enorm helpt: piano spelen! Bespeel je een instrument? Reageer je dan even lekker af door je te verliezen in de muziek. Je kunt natuurlijk ook de sterren van de hemel zingen, dat zorgt ook voor een leeg hoofd. Kun je niet zingen? Maakt helemaal niets uit (al denken je buren/huisgenoten/familieleden daar misschien anders over..).

7. Sporten maakt je hoofd ook heerlijk leeg. Doe een leuk lesje bij de sportschool of ga een rondje hardlopen; kom je ook nog eens buiten. Je kunt ook een heleboel oefeningen thuis doen. Of doe de super lazy bed workout!

8. Voor de vrouwen onder ons: doe eens een beautyklusje waar je de tijd maar niet voor kan vinden. Nagelslakken bijvoorbeeld, of je wenkbrauwen epileren. Of doe een lekker maskertje op!

9. Maak een lijstje van allerlei dingen die je blij maken, hoe klein ook! Werd je vanmorgen bijvoorbeeld blij van de fluitende vogeltjes? Of het aardige meisje aan de kassa? Schrijf ze op!

10. Kijk je favoriete vlogs op Youtube. Zoella blijft een aanrader, net als The Diana Diaries en Boncolor!

dog, cute, and animal afbeelding

11. Zelf heb ik er weinig ervaring mee, maar mediteren schijnt ook ontzettend ontspannend te zijn. Probeer het eens! Desnoods met een video van Youtube.

12. In een creatieve bui? Maak een moodboard van allerlei inspirerende foto’s en quotes uit tijdschriften/kranten of print ze uit via de computer.

13. Oude foto’s bekijken is ook altijd heel leuk. Van fotoalbums uit je jeugd tot vakantiefoto’s van een paar jaar geleden. Geluksgevoel gegarandeerd!

14. Nieuwe muziek ontdekken is altijd zo leuk! Maak gebruik van je Spotify abonnement en zoek nieuwe liedjes, luister naar nieuwe afspeellijsten en drop je favorieten in je eigen afspeellijst.

15. Ga gezellig bijkletsen met je moeder, zus of vriendin. Kan in het echt onder het genot van een lekkere kop koffie/thee, of aan de telefoon als je niet zo snel bij elkaar kan zijn!

flowers, photography, and yellow afbeelding

16. Misschien beetje stom, maar ik word altijd rustig van het verzorgen van mijn moestuintjes! Water geven en verzorgen, alsof het mijn kindjes zijn haha. Misschien werkt dat voor jou ook wel!

17. Je favoriete serie op Netflix kijken! Al is het misschien niet slim om té verslaafd te raken zodat je een heel seizoen op een dag kijkt..

18. Eén van mijn persoonlijke favorieten: een middagdutje doen! Als je daar tijd/de mogelijkheid voor hebt natuurlijk. Een powernap van een halfuurtje kan wonderen doen.

19. Bloggen! Dat doe ik meestal als ik eventjes vrij heb. Bloggen is mijn ontspanmomentje op dit moment.

 

Zo, hopelijk is dat wat inspiratie voor jullie! Dan ga ik nu snel weer verder met de ‘moetjes’ van vandaag haha. Fijne dag ❤

Wat doe jij om je te ontspannen? 

6 gedachten over “19x een momentje voor jezelf

  1. This is such a beautiful list! (And I love how gorgeous all the photos are.😍) Self-care is absolutely important and we should all remember to do it!! I really love going for walks while listening to audiobooks. It’s so relaxing and also helps me keep on top of my reading, hehe.

    1. I really want to try walking and listening to audiobooks sometime! I love to do both but I never tried the combination haha. Thanks for the inspiration 😀

  2. Vooral dat wandelen is zo lekker om even rustig te worden. Ik woon bij een grote stad in de buurt en heb hier niet veel bos, maar ook een rondje door de stad (zonder te winkelen wel te verstaan) kan mijn hoofd zo lekker leeg maken! Xoxo

  3. Leuk! Mijn ontspanmomentje is een boek lezen. Daar word ik altijd rustig van. Heerlijk voor het slapen gaan of in het zonnetje in de tuin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s