Mijn top 5 underhyped boekenseries

Soms lees je boeken die je helemaal het einde vindt, maar waar je anderen bijna nooit over hoort. Dat is altijd zo jammer, want zo kan je moeilijk je fangirl momenten delen met iemand en je wilt gewoon dat meer mensen van dat mooie verhaal genieten! Ik heb dat ook met een aantal boeken die ik gelezen heb en omdat ik vind dat zij meer aandacht verdienen krijgen ze vandaag een speciaal plekje op mijn blog!

Naamloos.png

Engelsfors trilogie – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren
De Engelsfors trilogie gaat over vijf hele verschillende meiden die er op een nacht achterkomen dat ze meer gemeen hebben dan ze dachten; ze zijn heksen die allemaal een ander element kunnen beheersen en moeten hun stad en de hele wereld redden van een ongekend kwaad.

P1160396

Klinkt tof, toch? Daarom snap ik ook niet zo goed waarom deze serie niet bekender is, want hij is zo goed! Het duurde altijd even voordat ik bij een nieuw boek goed in het verhaal zat, maar als ik er na een bladzijde of vijftig in zat, las ik hem ook altijd in een dag of twee uit. De personages zijn zo levendig en de gebeurtenissen zo moordend spannend.

Aanrader: als je van heksen, magie, plottwists en levendige personages houdt
Afrader: als je afgeleid wordt door veel details of echt meteen in het verhaal wilt zitten

Verschenen delen: De Cirkel, Vuur, De Sleutel I, De Sleutel II 

Het Laatste Rijk – Brandon Sanderson (Mistborn trilogie)
Zoals jullie zo onderhand misschien wel weten is Brandon Sanderson één van mijn favoriete auteurs. Zijn verhalen zitten altijd zo enorm goed in elkaar dat ik steeds opnieuw geniet van zijn enorm rijke fantasie. De Mistborn trilogie gaat over een wereld waarin sommige mensen door het branden van metaal bepaalde krachten krijgen. Daarnaast gaat het over een lange machtsstrijd tussen allerlei koninkrijken.

In het buitenland is deze trilogie volgens mij een stuk bekender, maar in Nederland hoor ik er niet zoveel mensen over. Zo zonde! Ik ben nu in het tweede deel bezig en ook al is het weer even inkomen, ik geniet van elke bladzijde.

Aanrader: als je van fantasierijke werelden, goed uitgewerkte personages en héle onverwachtse plottwists houdt.
Afrader: als dikke boeken je afschrikken

Verschenen delen: Het Laatste Rijk, De Bron van Verheffing, De Held van Welleer

Loriënkronieken – Pittacus Lore
Misschien weten jullie dat ik enorm fan ben van deze serie, maar ik hoor anderen er eigenlijk nooit zo enthousiast over als ik (behalve Sanne). Zo jammer, want deze serie is zo goed! De Loriënkronieken gaat over tien kinderen (de Garde) die van hun planeet naar de aarde zijn gekomen omdat hun vijand, De Mogadoren, hun planeet Loriën hebben verwoest. Nu komen de Mogadoren naar de Aarde om die over te nemen, en om de Garde uit te moorden. Klinkt super spannend toch? Dat is het ook! En je gaat echt meevoelen met de karakters alsof het vrienden van je zijn. Het laatste deel komt dit jaar uit en ik kan écht niet wachten.

P1150444

Aanrader: als je houdt van scifi, cliffhangers, alsmaar doorlezen en héle leuke personages
Afrader: als je niet van aliens houdt

Verschenen delen: Ik ben Nummer Vier, De Kracht van Zes, De Opkomst van Negen, De Val van Vijf, De Wraak van Zeven, Het Lot van Tien, United As One 

Water&Vuur duologie – Victoria Scott
Ik snap nog steeds niet waarom haar uitgeverij niet overtuigd is van een derde deel, maar dat terzijde. De Water&Vuur serie is zó cool! Als ik het moet omschrijven vind ik het een soort combinatie van De Hongerspelen, De Test en Pokémon, inclusief hele schattige dieren met superkrachten. Klinkt dat niet ontzettend cool? JA! Daarnaast is de schrijfstijl ontzettend vlot zodat je door het boek heen zult vliegen. Ook het tweede deel, IJs & Steen, zit weer bordevol actie. Ik heb zo ontzettend genoten van deze boeken!

P1150408.JPG

Aanrader: als je houdt van een vlotte schrijfstijl, cliffhangers, schattige dieren en heel veel avontuur en spanning
Afrader: ik zou het serieus niet weten

Verschenen delen: Water & Vuur, IJs & Steen

Chemical Garden trilogie – Lauren Destefano
Deze boeken las ik helemaal aan het begin van mijn ‘leescarrière’, maar ik was er meteen dol op. Het verhaal gaat over Rhine, die leeft in een wereld waarin mannen maar 25 jaar worden en vrouwen 20 jaar. Ze wordt verkocht aan een rijke man om zijn vrouw te zijn, samen met twee andere meisjes.

Eigenlijk is dit een soort Selectie met een heel duister en luguber randje. Soms zitten er smerige details in en het is echt geen vrolijk verhaal, maar wel ontzettend goed! Daarnaast vind ik het ontzettend origineel bedacht. Toch hoor ik er vrij weinig mensen over. Jammer!

Verbreken - Lauren DeStefano

Aanrader: als je houdt van dystopia, menselijke experimenten en sterke vrouwelijke karakters
Afrader: (soms) als je een zwakke maag hebt en niet houdt van enge, slechte wetenschappers

Verschenen delen: Verwelken, Vrees, Verbreken

Dit waren de boeken waarvan ik in ieder geval vindt dat ze écht meer aandacht verdienen. Ben jij het met me eens of juist helemaal niet? En welke boeken(serie) vind jij écht underhyped? 

11 gedachten over “Mijn top 5 underhyped boekenseries

 1. Wow, iemand die ook zo van Brandon Sanderson houdt! In Nederland is hij inderdaad niet zo bekend/populair, dus nu ben ik gelukkig om een andere fan tegen te komen, haha. En JA, zijn werelden zijn altijd zo fantasierijk. En ook niet onbelangrijk: ze zijn compleet verschillend van elkaar. (Ik vraag me ook heel vaak af hoe hij erop komt. Al zijn het maar details, zoals dat het in de Mistborn-trilogie as ‘sneeuwt’)

 2. De Engelsfors serie is zoooo gaaf! Vind het inderdaad erg jammer dat die niet bekender is. De andere series die je noemt staan geloof ik allemaal op m’n to read lijstje haha, misschien toch eens aan beginnen.
  Ik vind zelf Ontworteld underhyped, wat een geweldig boek is dat! Ik hoor er jammer genoeg bijna niemand over 😦

  1. Toevallig is mijn beste vriendin Ontworteld nu aan het lezen en zij vindt hem ook echt geweldig dus ik ga er snel aan beginnen 😀

 3. Mooi lijstje! Vooral de Chemical Garden-trilogie lijkt me cool, ik heb hem al weleens langs zien komen, maar je hoort er inderdaad weinig over. Een serie waarvan ik echt niet snap dat niemand erover praat, is de Daughter of Smoke & Bone-trilogie van Laini Taylor.

  1. Ohhh die wil ik ook nog heel graag lezen! Maar ik had begrepen dat die niet volledig vertaald is naar het Nederlands? Misschien dan toch eens in het Engels aanschaffen..

 4. The Chemical Garden triologie en Water en Vuur duologie zijn zulke leuke series! Ben het helemaal met je eens ze zouden veel bekender moeten zijn in Nederland!
  Xx Fleur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s