21 blogideeën voor als je even geen inspiratie hebt

Bloggen is fantastisch, maar er zijn wel een paar dingen voor nodig om een leuke blogpost in elkaar te zetten. Eén van die dingen is inspiratie. Hoewel ik bijna altijd wel iets kan bedenken om over te schrijven, heb ik ook van die momenten dat ik het even niet weet. En dan kunnen inspiratie ideeën van anderen nog wel eens helpen. Daarom presenteer ik jullie: een lijst vol met inspiratie voor je volgende blogpost!

laptop, apple, and computer afbeelding

1. Vergelijk blogposts die je een bepaald aantal tijd geleden schreef, met wat je nu schrijft. Hoe is je schrijfstijl veranderd en wat doe je nu beter volgens jezelf?

2. Schrijf iets over een hobby of passie waar je normaal gesproken niet zoveel aandacht aan geeft op je blog. Ik deed dat bijvoorbeeld met dit artikel over pianospelen. Zo leren je lezers je weer wat beter kennen.

3. Laat je dagelijkse ochtend/avond/school/werkroutine aan ons zien! Net zoals het punt hierboven leren je lezers je zo een stuk beter kennen en dat vinden lezers over het algemeen erg leuk.

4. Doe een leuke tag. Er zijn er genoeg op internet te vinden! Zelf heb ik er ook al een heleboel verslonden. Voor inspiratie kun je hier klikken.

5. Heb je een prachtige boekenkast/boekenplank? Laat hem aan ons zien! Boekenjunkies houden ervan om in andermans kast te kunnen snuffelen en als dat niet in het echt kan, dan is online een hele goede plaatsvervanger.

6. Misschien recenseer je niet alle boeken die je leest, omdat je er niet zoveel over te zeggen hebt om er een volle recensie over vol te kunnen schrijven. Een idee is dan om mini recensies te schrijven die je combineert! Bijvoorbeeld een post waarin je vier boeken kort bespreekt. Zo krijgen ze toch de aandacht die ze verdienen, maar hoef je er niet woorden over te schrijven.

7. Laat ons je favoriete leesplekjes zien! Misschien heb je wel een hele comfortabele stoel, of lees je het liefst in bed?

8. Zat je een tijdje in een leesdip en ben je daar nu eindelijk uit? Schrijf dan een blogposts met tips en ervaringen hoe het jou gelukt is om weer zin om te lezen te krijgen. Een heleboek mensen zitten namelijk in hetzelfde schuitje en dan is het heel fijn om deze tips te lezen!

9. Presenteer je favoriete quotes uit boeken, gedichten of ergens anders vandaan. Plak er een paar mooie foto’s bij en tadaa: een hele inspirerende blogposts is geboren!

10. Ben jij gek op tweedehands winkels of kringloopwinkels? Ga er dan eens een middagje op uit, neem maar €10 mee een kijk wat voor tofs je allemaal met die tien euro kan scoren. Je nieuwe aanwinsten kun je dan vervolgens op je blog laten zien!

11. Ben jij fantastisch in tekenen of ontwerpen? Redesign dan de lelijkste cover uit je boekenkast tot een nieuw kunstwerk.

12. Nog een creatief idee: beschrijf boeken in een foto/tekening of een enkele zin, en laat je lezers raden welke boeken je in gedachten hebt!

13. Wat zijn jouw favoriete boekenwinkels en waarom?

14. Maak een lijstje met boeken die perfect zijn om cadeau te geven. Ofwel boeken die voor bijna iedereen geschikt zijn, en die bijna iedereen leuk vind! Je kan ook een soort serie maken, dus boeken die geschikt zijn voor je vader/moeder/zusje/partner/beste vriend enzovoorts.

15. Schrijf over boeken die je in één ademteug hebt uitgelezen. Dus boeken die je écht niet kon wegleggen.

16. Ik zag laatst dat Bianca een blogpost schreef over de boeken die zij in haar kindertijd verslond. Superleuk om te zien en ook heel herkenbaar.

17. Zet je favoriete uitgever in het zonnetje. Schrijf een blogpost over de favoriete boeken die de desbetreffende uitgever heeft uitgegeven en wat je er zo leuk aan vindt.

18. Staat jouw boekenkast overvol? Doe dan wat boeken weg. Verkoop ze of geef ze weg aan de kringloop. Maar niet voordat je ons laat zien welke boeken je weg doet! Misschien inspireer je andere bloggers om ook eens hun boekenkast uit te mesten. 🙂

19. Deel jouw favoriete vakantie reads. Dus, welke boeken zijn perfect om aan het strand te lezen? Of tijdens de kerstvakantie?

20. Naar welke boeken kijk jij het meest uit? Schrijf een artikel over de boeken die dit jaar bijvoorbeeld uitkomen, en waar je écht niet langer op kan wachten!

21. Zet je favoriete bloggers in het zonnetje. Welke blogs bezoek jij elke dag en waarom?

9 gedachten over “21 blogideeën voor als je even geen inspiratie hebt

  1. Superleuke post! Bij mij komt binnenkort ook een post online over blog post ideetjes en waar je inspiratie kunt opdoen (heb een gigantische blog dip momenteel dus heb zoveel in concepten staan wat nog uitgewerkt moet worden maar het lukt gewoon niet momenteel bleh).

    Maar in jouw lijstje staan ook echt hele leuke ideetjes!! Een aantal wat overeenkomen met mijn eigen blog ideeën lijstje, Een aantal wat ik zelf al gedaan heb of nog in concepten heb staan, maar ook een aantal waar ik zeker nog wat mee ga doen in de toekomst, waar ik dankzij jou nu inspiratie voor heb gevonden!! Mocht er tzt iets online komen waarvan ik hier de inspiratie opgedaan heb, link ik terug naar je :)!

    1. Ik heb dus precies hetzelfde! Ik zit ook in een hele erge blog (en lees)dip, meh. En mijn planning staat inderdaad vol met ideeën, maar dan heb ik echt geen zin om ze uit te werken haha, terwijl ik het nog steeds wel leuke ideeën vind (onlogisch maar waar). Ik ben benieuwd naar jou ideetjes, misschien haal ik daar zelf ook weer inspiratie uit. 😀

  2. Leuke en handige post! Van tijd tot tijd heb je toch het gevoel dat het eentonig wordt op je blog. Dit zijn leuke dingen om mee te nemen om er een andere draai aan te geven.

    1. Leuk om te horen dat je er iets aan hebt! Ik vind het zelf ook altijd heel leuk om blogideeën van anderen te lezen, vandaar dat ik besloot om het zelf ook eens te doen. 🙂

  3. Wat een super handig artikel! Ik ga zeker kijken of ik er iets mee kan wanneer ik met mijn handen in het haar zit omdat ik niets weet te schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s