Pasta met roomkaas, spinazie, courgette en tomaatjes

Sinds ik op mezelf woon moet ik natuurlijk ook veel vaker zelf koken, en eigenlijk vind ik dat hartstikke leuk! Ik vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen en als het dan goed lukt is dat natuurlijk een bonus. Het leek me een goed idee om af en toe een receptje te delen op mijn blog, omdat ik meestal simpele maar toch heerlijke gerechten maak die zo klaar zijn. Misschien inspireer ik jullie om zelf ook eens de keukenprins of prinses uit te hangen!

P1160419.JPGWat heb je nodig?
De hoeveelheden zijn voor 2 personen
200 gram pasta naar keuze
2 grote handenvol spinazie
halve courgette
1 ui
handvol cherrytomaatjes
1 bakje roomkaas (zoals boursin of paturain)
150 ml kookroom
2 eetlepels olijfolie
+ eventueel wat blokjes kip. Maar dit recept is vegetarisch net zo lekker!

Hoe maak je het?
Zet een pan met water op en breng deze aan de kook. Zodra het water kookt doe je de pasta in de pan en laat je deze ongeveer 7 minuten gaar worden.

Snipper de ui en verwarm ondertussen wat olie in de pan. Fruit de ui en snij ondertussen de kip, als je die gebruikt. Als het uitje glazig is kun je de kip erbij doen en wachten tot deze zo goed als gaar is. Snij ondertussen de courgette en tomaatjes in stukken. Als de kip zo goed als gaar is, gooi je de courgette erbij. Blijf alles goed omscheppen in de pan. Als de courgette gaar aan het worden is, spoel je de spinazie om met koud water en gooi je deze ook in de pan.

Let op! Het lijkt alsof je heel veel spinazie hebt, maar spinazie slinkt altijd enorm. Je houdt uiteindelijk maar een klein beetje spinazie over. Je kunt dus beter teveel dan te weinig spinazie in de pan doen! 

Image-1 (2).jpg

Als de spinazie geslonken is, lepel je het hele bakje roomkaas uit en doe je deze in de pan. Ook giet je de kookroom erbij. Nu is het een kwestie van opletten dat de groente goed met de saus mengt. Als de saus vloeibaar is zet je het vuur op zijn laagst en laat je het geheel even pruttelen. Ondertussen roer je ook de tomaatjes er doorheen. Zodra de tomaatjes verwarmd zijn is de saus klaar en kun je deze van het vuur halen!

Giet de pasta af en schep de pasta op je bord. Daar overheen schep je wat saus. Breng op smaak met wat peper en zout en genieten maar!

De pasta is binnen een kwartiertje klaar en er kan eigenlijk weinig fout gaan! Daarom raad ik iedereen aan om deze pasta eens te maken, want hij is heerlijk!

Vinden jullie het leuk als ik af en toe een receptje deel op mijn blog? 

Houden jullie van koken? Wat is jullie favoriete recept? 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s