TV Serie: Black Mirror

Vorig jaar keken we tijdens een hoorcollege eens een aflevering van de Netflix original serie Black Mirror. Die aflevering was supergoed en het verhaal bleef nog een hele lange tijd in mijn hoofd rondspoken, maar toch had ik nooit de drang om de serie verder te kijken. Tot een paar weken geleden, toen hij opeens bij mijn aanraders op Netflix voorbij kwam. Vandaag wil ik jullie graag meer over Black Mirror vertellen!

Image result for black mirror

Algemene gegevens
Naam: Black Mirror
Uitgezonden op: Netflix, British Channel 4
Aantal seizoenen: 3
Aantal afleveringen: 13
Genre: Scifi, Drama
Beoordeling IMDb: 8,9

Waar gaat het over?
Black mirror is een Britse sciencefiction/antologie serie gecreëerd bij Charlie Brooker. Het focust zich op de duisteren en satirische thema’s rond de moderne samenleving en de gevaren en gevolgen van nieuwe technologieën.

De serie heeft 13 afleveringen die losstaan van elkaar. Het is dus geen lopend verhaal, maar steeds korte verhalen die elk een ander aspect van de toekomst schetsen. Sommige afleveringen zijn meer verontrustend dan anderen, maar ze laten je allemaal met een heel gek gevoel achter. Zo gaat er bijvoorbeeld een aflevering over de gevaren van virtuele games, maar ook over dilemma’s van het journalistieke vak en de sociale druk die likes en followers met zich meebrengen.

Wat vind ik ervan?
Deze serie zet me zo enorm aan het denken en maakt me zo bewust van de gevaren van de toekomst, dat ik hem daarom graag met jullie deel! Het is moeilijk uit te leggen wat de serie met je doet voordat je zelf een aflevering gezien heb, en daarom raad ik jullie allemaal aan om gewoon eens een aflevering op te zetten! Sommige afleveringen duren maar 45 minuten, andere 1,5 uur.

De afleveringen zitten allemaal heel goed in elkaar en de vormgeving is altijd heel realistisch gemaakt, ook al speelt het verhaal in de toekomst af. In het begin heb je vaak geen idee waar het over gaat, en je krijgt steeds iets meer informatie waardoor je echt het verhaal in getrokken wordt.

Mijn persoonlijke favoriete afleveringen zijn: The Entire History of You, The National Anthem, Nosedive, Shut Up and Dance en Hated in the Nation.

Dit zijn wel allemaal afleveringen die je echt heel erg mindfuck achterlaten, maar daar hou ik juist wel van haha.

Goed, essentie van dit verhaal: ik raad jullie allemaal aan om deze serie een kans te geven! HIj is niet zo bekend wat zonde is, want het zet je echt aan het denken over de gevolgen van smartphones en dergelijke.

Ken jij Black Mirror? Wat vind jij ervan? 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s