Movies I’ve Seen #14

Ik heb de afgelopen tijd weer zoveel films gezien! Heel gek, maar de ene maand kijk ik geen één film, en de volgende maand weer een stuk of vijf. Ik ging met Audun naar de bioscoop en keek nog films thuis, en laatst kwam Valerie logeren en toen keken we ook drie films. Er zaten een aantal hele goede tussen, die ik graag met jullie deel!

Untitled

Stuck in Love (2013)
Laten we maar beginnen met de absolute topper voor mij! Stuck in Love gaat over het leven van een schrijver, zijn ex-vrouw en zijn kinderen. Zij ontdekken allemaal op een andere manier wat liefde voor hen betekent gedurende het jaar. Ik vond deze film zo mooi en herkenbaar! Een scheiding van je ouders meemaken kan er voor zorgen dat je niet echt meer in de liefde ‘gelooft’, zoals ook in dit verhaal gebeurt. Maar als dan toch de juiste persoon langskomt, verandert alles. Veel acteurs in deze film ken je waarschijnlijk al (o.a. Lily Collins en Kirsten Bell), maar in deze film spelen ze zo goed dat je bijna niet door hebt dat je naar een film kijkt. Ik heb gelachen, ik heb gehuild en ik raad iedereen aan om deze film een kans te geven!

Split (2016)
Deze film keek ik met Audun in de bioscoop en was eigenlijk één grote mindfuck. Het verhaal gaat over een man die 23 verschillende persoonlijkheden heeft. 23! Ik kan eigenlijk niet zoveel over deze film zeggen, behalve dat je hem maar gewoon moet kijken. Ik vond hem zelf erg goed, al was het einde meer horror dan thriller. Hij is echt super spannend en je zult er nog lang over nadenken. En een schouderklopje voor James McAvoy, die al deze rollen geweldig weet te vertolken.

Love and Honor (2013)
Van deze film had ik een soort Nicholas Sparks verhaal verwacht, die me tranen met tuiten zou laten huilen. Man, how I was wrong! Deze film viel me jammer genoeg zo tegen! Het verhaal speelt zich af in de tijd van de Vietnamoorlog en gaat over twee soldaten die in hun week verlof Vietnam verlaten en terugreizen naar Amerika om daar de vriendin van één van hen terug te winnen. Klinkt leuk, maar de uitvoering vond ik jammer genoeg een stuk minder. Het was het allemaal nét niet ofzo. Achteraf zag ik ook dat ik niet de enige was, want op IMdb krijgt deze film maar een 5.7.

Now You See Me (2013)
Ook deze film keek ik met Audun, en ik vond hem ontzettend leuk! Now You See Me gaat over een groep illusionisten die zo goed zijn, dat ze banken kunnen veroveren tijdens hun shows en hiermee het publiek voorzien van geld. Omdat dit natuurlijk niet kan worden de illusionisten achterna gezeten door de FBI, maar ook hen zijn ze steeds te slim af. Een hele gave film, ook door de coole optredens. Aanrader!

Walking on Sunshine (2014)
Wil je graag een zomergevoel? Kijk. Deze. Film. Walking on Sunshine speelt zich af in Puglia, Italië en daar volg je de twee zussen Maggie en Taylor. Maggie gaat trouwen met een knappe Italiaan die ze daar vijf weken geleden heeft ontmoet, en heeft haar zusje Taylor uit Engeland laten overvliegen om de bruiloft te komen vieren. Alleen komt Taylor er snel achter dat de bruidegom geen vreemde voor haar is. Maakt nieuwsgierig toch? Ik heb deze film met Valerie gekeken en het maakte ons beide ontzettend vrolijk door alle 80’s liedjes die aan de film zijn toegevoegd. Het is echt een soort Mamma Mia idee. Ik vond het echt een heerlijke film, al is de situatie die in de film geschetst wordt wel een beetje gek als je er over nadenkt haha.

Ik heb nog meer films gezien, maar die zal ik snel in een ander artikel met jullie bespreken! Hebben jullie nog aanraders?

Een gedachte over “Movies I’ve Seen #14

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s