9 fijne dingen aan de lente

Over iets minder dan twee weken is het eindelijk lente en dat maakt me zo blij! Nu schijnt af en toe het zonnetje al heerlijk en ik merk echt dat ik daar onwijze lentekriebels van krijg. Ik wil naar buiten! Leuke dingen doen! Boeken lezen in het Vondelpark! Daarom bij deze even een heerlijk lijstje vol met positiviteit, want daar staat de lente ook een beetje voor, toch?Image result for spring

1. De zon gaat vaker schijnen
Ik vind dit misschien wel het fijnste aan de lente. De zon is voor mij echt een ultieme geluksfactor. Ik heb liever dat het koud is met een zonnetje, dan warm met een bewolkte lucht. In de zon lijkt alles ook gelijk veel mooier!

2. Alles komt in bloei
Nog zo’n geluksfactor: alles gaat weer bloeien! Er komen weer knoppen aan de bomen, alles wordt langzaam weer groener en er piepen hier en daar al narcissen en krokusjes uit de grond. Als ik naar huis fiets zie ik dit ook regelmatig en dat geeft mijn humeur een instant boost.

3. Spijkerjasjes
I love spijkerjasjes. Het enige nadeel: ze zijn niet heel warm. In de lente is het dus de perfecte tijd om ze weer te gaan dragen. Ik hoop dat het een warme lente wordt zodat ik ze snel aan kan, want spijkerjasjes zijn perfect over een jurkje of andere kledingsstukken, en geven me ook echt een lentegevoel!

4. Nieuwe garderobe aanschaffen
Nu ik net op mezelf woon gaat er dit jaar niet héél veel geld naar kleding ben ik bang, maar ik wil natuurlijk wel wat leuke nieuwe dingen gaan aanschaffen! De lente en herfst zijn mijn favoriete kledingseizoenen, omdat je dan nog leuke laagjes kan dragen en allerlei dingen kunt combineren. Zin om te shoppen!

5. Vaker naar buiten
Als het mooier weer is, wil ik automatisch veel liever naar buiten. Dan ga ik voor mijn plezier een extra blokje om, dan mokkend naar de supermarkt. Ik hou van wandelen, dus dat wil ik ook weer vaker gaan doen. Ik woon vlak bij het Oosterpark dus het lijkt me ook super om daar gewoon een middag een boek te gaan lezen ofzo. Super ontspannend en ook nog eens goed voor de vitamine D!

6. Het blijft langer licht
Nadeel: ik heb nog geen gordijnen dus wordt elke ochtend vrij vroeg wakker. Maar dat het langer licht blijft, vind ik heerlijk! Je hebt zo veel meer aan je dag en ik heb ook veel later het gevoel dat ik moe wordt en moet gaan slapen. Het is gewoon veel makkelijker! Daarnaast kan ik ook veel makkelijker foto’s voor mijn blog maken, want dat kan dan gewoon als ik uit college/werk kom in plaats van dat gehaast ’s ochtends te moeten doen. 

7. Wakker worden van fluitende vogels
Dit heb ik eigenlijk elke dag al, want dat is het geluid van mij wekker (haha), maar als het echte vogeltjes zijn die fluiten terwijl ik aan het ontbijten ben, word ik wel echt vrolijk! Dan is het opeens een stuk minder erg dat het ochtend is.

8. Jonge lammetjes, geitjes en eendjes
Ooo jongens ik word zo blij van schattige jonge dieren! Ik wil in de lente echt een keer naar de geitenboerderij in Amsterdam om daar babydieren te spotten. Daarna nog een verse appeltaart of pannenkoek eten en een geweldig gezellige dag is gegarandeerd.

9. Schoonmaken
Een beetje een rare misschien, maar het is wel echt zo: schoonmaken is véél fijner als het mooi weer is. Lekker de ramen en deuren openzetten zodat alles goed kan doorluchten, een grote vuilniszak binnen handbereik en weggooien maar. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik gooi sowieso makkelijker dingen weg als het mooi weer is. Raar? Misschien, maar het werkt wel haha!

Deze dingen maken mij heel gelukkig aan de lente! En nu ben ik benieuwd: herken jij je in deze punten? Of word jij gelukkig van andere dingen aan de lente? Of misschien hou jij wel helemaal niet van de lente? Laat het me weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s