Creatures of the Night | Tag

De Creatures of the Night tag is mij echt op het lijf geschreven, omdat ik het heerlijk vind om te lezen over allerlei bovennatuurlijke wezens en mezelf te verliezen in die werelden, of ze zich nou in onze wereld bevinden of niet. De bedoeling van deze tag is om bij elk wezen een boek of boekenserie te noemen waarin je deze wezens het tofst vindt. Het zijn er aardig wat en ik heb heel veel zin om deze tag te doen, dus laten we snel beginnen!unnamedVampier
Toen ik in mijn boekenkast aan het snuffelen was naar goede boeken met vampieren, kwam ik erachter dat ik eigenlijk bijna geen vampierboeken heb! Twilight heb ik bijvoorbeeld nooit gelezen. Ik vind vampiers leuk en sexy in bijvoorbeeld The Vampire Diaries, maar voor de rest lees ik er niet zoveel over. Allerzielen van Deborah Harkness is daarentegen wel een boek waarvan één van de hoofdpersonages een vampier is (en ook nog eens sexy, yes) en dat boek vond ik ook nog eens hartstikke leuk om te lezen. Het tweede deel staat al klaar in de kast, die moet ik snel maar eens gaan lezen.

P1160387.JPG

Weerwolf
Ja, deze vind ik dus ook lastig, want wederom las ik geen Twilight en heb ik niet zo veel met weerwolven. Huiver vond ik leuk, maar niet bijzonder. Daarom ga ik bij deze voor Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, puur omdat hier de hele verhaallijn van Lupos in zit, en professor Lupos is wel echt één van mijn favoriete personages.

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban - J.K. Rowling

Zombie
Ok, deze tag faalt tot nu toe wel een beetje, maar ook zombies zijn niet mijn favoriete wezens. Toch vond ik de film Warm Bodies ontzettend leuk, en nadat ik die film gezien had won ik het boek! Ik heb hem nog niet gelezen maar dat wil ik zeker nog gaan doen, want ik vind R, in de film tenminste, echt een schatje!

Warm Bodies - Isaac Marion

Geest
Ik kan me herinneren dat er in de Edelstenentrilogie van Kerstin Gier een geest voorkwam die me echt onwijs aan het lachen heeft gemaakt. James heette hij volgens mij? Het is al ruim vier jaar geleden dat ik de boeken las dus pin me er niet op vast, maar er zit in ieder geval een hele grappige geest in deze boeken!

Robijnrood - Kerstin Gier

Heks/Tovenaar
Dan ga ik voor alle vijf de Uitverkorenen uit de Engelsfors trilogie! Zij zijn stuk voor stuk heel cool en heel krachtig op hun eigen manier, waardoor het verhaal nooit saai werd. Stiekem zou ik deze serie best nog eens willen herlezen. Maarja, in welke tijd hè?

P1160396.JPG

Halfgod(in)
Ik heb nog niet heel veel boeken gelezen met halfgoden of halfgodinnen (ik wil Percy Jackson nog steeds lezen), eigenlijk alleen het eerste deel van de Godinnentest trilogie. Maar dat boek vond ik eigenlijk helemaal niet zo leuk, haha.

De Godinnentest - Aimée Carter

Fae (Fee/Fey)
Dit is jammer, want ik heb een heleboel Fae die ik leuk vind. Maar dan ga ik toch maar voor mijn absolute favoriet: Rhysand! Heer van het Nachthof, en daarbij ook een man die heel veel (menselijke) harten heeft gestolen de afgelopen tijd. Ik kan niet wachten tot het derde deel van de Hof van Doorns en Rozen uitkomt, want het is echt één van mijn favoriete series!

P1160399.JPG

Demon
Pfoe, ik weet eigenlijk echt geen demons die ik in mijn boekenkast heb staan.. Alleen de demonen die voorkomen in de Schaduwjager wereld, maar dat zijn nou niet bepaald leuke demonen..

Engel
Ojee, moet ik hier gaan voor een goedaardige engel, of voor een gevallen engel die in het begin slecht lijkt/is, maar toch een klein hartje blijkt te hebben? Ik ga denk ik voor die laatste categorie, want die soort engelen weet mij toch steeds weer te veroveren. Mijn favoriete gevallen engel is Patch uit de Hush Hush saga. Ik las dit boek toen ik vijftien was volgens mij, maar toen viel ik echt als een blok voor Patch (mijn eerste fictional crush!) en dat is eigenlijk nog steeds zo. Deze serie zou ik ook wel graag willen herlezen!

Drift - Becca Fitzpatrick

Alien
Ik heb nog niet zo heel veel boeken over aliens gelezen, maar zoals jullie weten vind ik de Loriënkronieken helemaal geweldig! De Garde zijn echt mijn favoriete aliens ooit. Maar die boeken heb ik niet thuis liggen, dus kies ik hierbij op de tweede plek voor Wanda uit The Host. Ik vond dit boek (en de film trouwens ook) namelijk ook echt supertof!

P1160403.JPG

Mens met superkrachten
Ik hou van mensen met superkrachten! Door die verhalen hou ik toch altijd een beetje de hoop dat dit mij ook nog steeds kan overkomen, haha. Niet dat dat waarschijnlijk is. Ik ga hierbij trouwens voor de Touching Juliette serie. De krachten die de mensen in deze serie hebben zijn zo ongelofelijk cool!

Vertrouw Me - Tahereh Mafi

En dat was het alweer! Ik vond de tag toch wel een stuk moeilijker dan verwacht, maar alsnog heel erg leuk om in te vullen! Ik tag Melissa om deze tag ook te doen!

Welk ‘creature of the night’ van al deze bovenstaande is jullie absolute favoriet? 

4 gedachten over “Creatures of the Night | Tag

  1. Jaaa leuk!! Deze had ik inderdaad nog niet gedaan en lijkt me supertof! Ga hem z.s.m invullen :D!

    Ik denk dat ik het met sommige ook heel moeilijk ga vinden, maar gaat helemaal goed komen. Superleuke tag! Voor Demon heb ik er zelfs ook al meerdere in gedachten hihi, oops.. 😀
    En bij FAE gaan we zeker weten hetzelfde antwoord hebben ja hahahaha.. Al denk ik wel dat ik Rowan Whitethorn ook nog erbij zet ❤ *kwijlende zucht*.. Sarah is gewoon TE goed in het schrijven van FAE males haha.

      1. Hahahaha ik was net bezig met het invullen van de tag en daar komt Rowan Whitethorn dan idd ook voorbij en even verderop schrijf ik weer Rowan en bedoel ik jou, moet altijd lachen dan. Jaaa je gaat echt echt echttttt gek zijn van je naamgenoot!! Hij was mijn eerste FAE crush ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s