Stedentrip geboekt: Rome!

Even een artikeltje vol blijheid haha. Op 20 mei 2015 schreef ik een artikel die ik geheel wijdde aan Rome en hoe graag ik daar eens heen wilde gaan. Nu lijkt het erop dat die droom deze zomer uit zal komen; ik heb namelijk afgelopen dinsdag vliegtickets én een airbnb geboekt in de hoofdstad van Italië!

stock-photo-roman-sunset-77415821.jpgAudun en ik willen deze zomer verschillende tripjes gaan maken, en de eerste is nu gepland voor midden juni. Zoveel zin in! Eigenlijk ging het echt super spontaan; ik was aan het rondsnuffelen op Skyscanner en Airbnb voor goedkope tickets en accomodaties, en zo rolde het plan er eigenlijk een beetje uit om gewoon maar te gaan haha. Ik had die dag een beetje een rotdag (iets met een kapotte telefoon), maar dit maakte mijn dag dubbel en dwars weer goed!

We gaan vier daagjes en we verblijven in een hele schattige Airbnb met een balkonnetje, privé badkamer en gratis ontbijt elke ochtend. Klinkt perfect toch? Daarnaast was het ook heel betaalbaar dus ik zie geen nadelen! We zitten niet heel dicht bij het centrum (twintig minuutjes met het openbaar vervoer) maar daar zullen we vast wel overheen komen haha.

Het grappige is dat Audun moet overstappen vanuit Bergen op Schiphol, en dat we dus in hetzelfde vliegtuig zitten vanaf Amsterdam naar Rome! Op de terugweg is dat ook weer zo en Audun heeft zo’n lange overstap, dat hij ook nog een dagje bij mij in Amsterdam kan zijn voordat hij weer terugvliegt naar Noorwegen.

Het is gemiddeld 27 graden in juni in Rome en je begrijpt dat ik daar ook wel héél erg naar uit kijk! Ik kan sowieso niet wachten; pasta’s en pizza’s eten op romantische pleintjes, alle mooie historische bezienswaardigheden bezoeken, door de straten van Rome slenteren met degene met wie ik het liefste ben; het klinkt bijna te mooi om waar te zijn!

Zo, die blijheid wilde ik even met jullie delen! Audun en ik zijn allebei nog nooit in Rome geweest, dus als jullie nog aanraders hebben horen we het graag natuurlijk! Ik wil sowieso heel graag naar het Vaticaan en alle toeristische trekpleisters zoals het Colosseum, maar natuurlijk wil ik ook wel iets meer de lokale dingetjes opzoeken waar wat minder mensen komen. Alle tips zijn dus welkom!

Zijn jullie wel eens in Rome geweest? 

8 gedachten over “Stedentrip geboekt: Rome!

  1. Rome is zo leuk! Sinds een week ben ik weer terug uit Rome en ik mis het nu al daar. (vandaar dat m’n blog de komende tijd overspoeld zal worden met Rome dingen :P) Rome is echt een mooie stad en toen ik er was, was het niet heel druk. Ik denk dat het in juni wel druk zal zijn, maar als je écht even rustig door Rome wilt lopen, kun je ook ’s nachts eens rond gaan lopen. Dan bedoel ik niet tot 3 uur ’s nachts, maar tussen 12 en 1 is het ook al rustig. Klinkt misschien raar, maar het is echt leuk om eens te doen!

    1. Dat is een goede tip! En dan is het nog steeds lekker warm in juni, haha. Ik ga je blog in de gaten houden, want ik ben benieuwd naar je artikels over Rome. 🙂

  2. In november was ik nog in Rome voor een event wat je ook kan terugvinden op mijn blog. Maar de stad is echt de moeite waard! Ik heb heel de reis alleen maar pizza’s gegeten omdat ze er zo lekker zijn dus dat kan ik je zeker aanraden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s