5 tips voor een goed begin van de dag

De ochtend is de basis voor je hele dag, en het is dus belangrijk om je dag zo goed mogelijk te beginnen! Ik ben een ochtendmens, altijd al geweest, en mensen kijken me er vaak raar op aan. ‘Maar ben je dan écht het productiefst in de ochtend?’ wordt me vaak met grote ogen gevraagd. Ja! Ik vind de ochtend hartstikke fijn en door middel van een aantal tips en tricks ben ik de ochtend nog meer gaan waarderen dan dat ik al deed.

bird, sky, and photography afbeelding

Zet de wekker iets eerder dan dat je moet opstaan
Zo heb je nog iets meer tijd om wakker te worden en hoef je niet gelijk met een chagrijnig hoofd uit bed stappen. Die vijf minuutjes maken voor je nachtrust echt niet uit, maar voor de rest van de dag wel! Rek je even goed uit en neem de planning voor de komende dag met jezelf door. Op die manier kun je iets ontspannender aan je ochtendritueel beginnen.
Extra tip: zorg dat je wekker geen vreselijke irritante pieptoon is waardoor je meteen al chagrijnig wordt, maar probeer eens iets als fluitende vogeltjes of ruisende golven. Dat helpt bij mij echt om een stuk rustiger wakker te worden!

Neem de tijd om je mooi te maken (mooier dan dat je al bent!)
Want iedere vrouw (en man) wil zich zelfverzekerd en mooi voelen en daar gaat toch wel een ochtendritueel aan vooraf. Neem een lekkere douche met je favoriete douchegel, kies een outfit uit waar je je blij in voelt en maak je mooi op, style je haar en poets je tanden. Je zult merken dat je hierdoor meer zin krijgt in de dag, omdat je er mooi uit ziet! Stel je voor: zou je je zelfverzekerder in een slobberoutfit voelen, of in een outfit waar je nét iets meer moeite in hebt gestoken? Ik weet het antwoord voor mij wel.

Een goed ontbijt!
Veel mensen nemen ’s ochtends weinig of geen tijd om te ontbijten, terwijl het ontbijt juist de belangrijkste maaltijd van de dag is! Heb je ’s ochtends weinig eetlust? Neem dan desnoods een stuk fruit en een kop koffie/thee, of bijvoorbeeld een glas drinkyoghurt, zodat je toch iets in je maag hebt voordat je aan de dag begint. Je zult er gedurende de dag achter komen dat je minder snel honger hebt, en minder trek hebt in ongezonde dingen.

Positief denken
Als je een ochtendhumeur hebt is deze tip vast moeilijk, maar probeer hem toch: probeer in ieder geval één ding te noemen waar je zin in hebt de komende dag. Heb je bijvoorbeeld een lunchafspraak met een leuke collega? Of heb je ’s avonds lekker vrij om je favoriete serie te bingewatchen? Door aan leuke dingen te denken ’s ochtends, krijg je automatisch meer zin in de dag!

Frisse lucht
Als het kan, probeer dan (deels) lopend of fietsend naar je school/werk/afspraak te gaan. Frisse lucht doet wonderen voor je geest, dus zo begin je de dag al gelijk geïnspireerd! Als de regen met bakken uit de lucht komt is het misschien iets minder fijn om door de open lucht te reizen, maar misschien kun je jezelf er toch toe zetten als je een goede paraplu hebt!

Wat is jouw gouden tip voor een fijne ochtend?

Een gedachte over “5 tips voor een goed begin van de dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s