Vlammenwerper – Brandon Sanderson

Brandon Sanderson is één van mijn favoriete auteurs, en ik was ook meteen fan van zijn nieuwe scifi-serie toen ik Staalhart las. Het tweede deel, Vlammenwerper, kreeg ik voor Kerst cadeau van mijn vader en ik besloot er snel in te beginnen, want ik wilde heel graag weten hoe het verhaal zich verder zou ontwikkelen!

recensie vlammenwerper brandon sandersonLet op! Vlammenwerper is het vervolg op Staalhart. Als je dit boek nog niet gelezen hebt, kan onderstaande recensie spoilers bevatten. Over Vlammenwerper zelf spoiler ik niet.

Algemene gegevens
Titel: Vlammenwerper
Auteur: Brandon Sanderson
Uitgeverij: Q
Aantal pagina’s: 416
Genre: Young Adult, Scifi
Serie: De Wrekers #2

Het verhaal
Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten ‘Epics’ kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld.
David wil de Hoge Epic Vlammenwerper opsporen. Het gerucht gaat dat die in Babylar is, het voormalige Manhattan. Babylar wordt geregeerd door de mysterieuze Regalia. Het binnendringen van een stad onder het juk van een tirannieke Epic is een levengevaarlijke missie. David is vastberaden Regalia te trotseren. Hij moet en zal Vlammenwerper vinden, zelfs als hij het met de dood moet bekopen.

Mijn mening
Ik kon dus niet wachten om in het boek te beginnen, want het vorige deel deed me smachten naar meer. Net als in Staalhart, zit dit boek weer bomvol originaliteit. Hoe Sanderson het allemaal kan bedenken weet ik niet, maar het is geweldig!

In dit boek verlaten we Newcago en vertrekken we naar het vormalige Manhattan, Babilar in dit boek. Deze stad is vreemd, maar ook geweldig tegelijk. De stad zit vol mysteries en dat geeft het boek een extra dieptelaag. Het verhaal leest heerlijk snel door en zit weer bomvol plottwists en gebeurtenissen die ik écht niet aan zag komen. Des te leukers maakt dat het lezen, want ik werd een aantal keren echt verrast.

Het hoofdpersonage David vind ik ook nog steeds geniaal. Hij is ontzettend slim en een goede vechter, maar tegelijkertijd ook een beetje een sulletje en socially awkward. Zijn slechte metaforen en vergelijkingen die hij het hele boek door maakt maken me nog steeds aan het lachen en je kunt gewoon niks anders dan dol zijn op David!

P1160372.JPG

Ik heb het hiervoor al gezegd, maar ik vind Babilar echt een onwijs coole stad en ben ook heel blij dat we hier een heel boek lang van mochten genieten. Ook is het interessant om te zien hoe de verschillende Amerikaanse steden op verschillende manieren worden bestuurd door de Epics. Staalhart had een onwijs streng beleid in Newcago waardoor iedereen altijd met zijn hoofd naar beneden liep en doodsbang was, maar in Babilar is dit totaal anders.

Net als bij Staalhart heb ik alleen maar lof over dit deel en kan ik ook geen enkel negatief puntje bedenken. Ik heb ontzettend genoten van Vlammenwerper en hoop dat het derde deel, Calamity, net zo goed is. Ik geef Vlammenwerper in ieder geval een welverdiende vijf sterren!

5 sterren

Vlammenwerper is voor €17,50 te koop als paperback en voor €11,99 als ebook.
Koop bij bol.com

Wat vind jij van De Wrekers serie van Brandon Sanderson?

2 gedachten over “Vlammenwerper – Brandon Sanderson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s