De Legenden – Pittacus Lore

Toen ik nog in Ierland zat kreeg ik een mailtje dat er drie nieuwe novelles van de Loriënkronieken uit zouden komen. Eén van mijn favoriete series, dus die moest ik zeker lezen! Zaterdagavond begon ik in het boekje en een dag later had ik hem uit. Bij deze serie móet je gewoon blijven lezen!

Image-1.jpg
Uitgeverij A.W. Bruna, hartelijk bedankt voor het recensie exemplaar! 

Algemene gegevens
Titel: De Legenden
Auteur: Pittacus Lore
Uitgeverij: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 229
Genre: Young Adult, Science Fiction
Serie: De Kleine Kronieken van Loriën #2

Het verhaal
Eén strijd. Twee doodsvijanden. Drie legenden.
Lees nu voor het eerst hoe de strijd tussen de Mogadoren en de Loriërs ontbrandde.

In Op zoek naar Sam volgen we Adam, een afvallige Mogadoor die in zijn zoektocht naar verlossing probeert zowel Sam Goode als diens vader Malcolm te redden.

De laatste dagen van Loriën verhaalt hoe de strijd tussen de Loriërs en de Mogadoren ooit begon, toen de Mogadoren de ooit zo vredige planeet Loriën totaal onverwacht aanvielen.

Zij die vergeten zijn is het bloedspannende vervolg op Adams verhaal, waarin hij een geheim onthult dat het tij voor de Garde zal keren…

Mijn mening
De Loriënkronieken wisten zich vanaf het eerste boek een weg naar mijn hart te banen en tot en met vandaag is dat ook zo gebleven. Ik was dus super blij toen ik hoorde dat er nog een ‘Kleine Kronieken’ zou uitkomen met drie kersverse nieuwe novelles.

Twee van deze novelles gaan over het leven van Adam, de Mogadoor die zich uiteindelijk aansluit bij de Gardes. Ik vind lezen vanuit het perspectief van Adam echt super interessant, vooral omdat je veel te weten komt over het leven van de Mogs.

Maar het verhaal wat ik echt écht heel erg goed vond, was het tweede verhaal. Daarin lees je namelijk hoe het leven op Loriën was voor de Mogadoren aanvielen en alles verwoestten. Je leest ook hoe deze strijd begon en eindigde, en dat allemaal vanuit een perspectief van een héél cool iemand (die ik natuurlijk niet ga verklappen, want daar moet je lekker zelf achter komen). Dit verhaal heeft echt mijn hart gebroken. Je weet van de serie al wat er gaat gebeuren, je weet dat Loriën totaal vernietigd is, maar het doet toch heel erg pijn om het zo gedetailleerd te lezen. En ik kon het ook niet helpen om bij sommige vreselijke stukjes aan onze eigen wereld te denken, en de dingen die we elkaar op Aarde aan doen.

De schrijfstijl is zoals elk boek van deze serie weer top. Wat ik zo leuk vind aan de schrijfstijl van deze boeken, is dat je door middel hiervan echt kan merken dat je met een stel jongeren te maken hebt. Het taalgebruik is heel jeugdig maar toch grammaticaal correct. Dat is echt iets wat deze serie onderscheid, vind ik.

Al met al vond ik De Legenden een heerlijk boek om 2017 mee te beginnen. Ik krijg gewoon geen genoeg van de Loriënkronieken en ik hoop dat de rest van de novelles ook vertaald gaan worden! Ik geef De Legenden vier sterren.

4 sterren

De Legenden is voor €14,99 als paperback te koop en voor €9,99 als ebook.

Koop bij bol.com

Wat vinden jullie van de boeken van Pittacus Lore? 

2 gedachten over “De Legenden – Pittacus Lore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s