New In | December 2016

In de laatste maand van 2016 heb ik nog een aantal mooie boeken aan mijn collectie mogen toevoegen. Ik kocht wat boeken in Ierland en kreeg ook drie hele toffe boeken voor Kerst cadeau. Een perfecte basis om 2017 mee te beginnen, denk ik zo!

Foto 30-03-16 16 16 41 (1).jpg

Laten we beginnen met de boeken die ik in Ierland kocht. Mijn koffer kon al amper dicht, maar toch besloot mijn boekenhart (waar ik soms geen controle over heb) om nog vier boeken te kopen voordat ik terug naar huis zou vliegen. Ik kocht er één in mijn favoriete boekhandel in Limerick en de overige drie in Belfast, want daar was een 3 halen, 2 betalen actie met héle toffe Young Adult boeken.

image-2

In mijn favoriete boekhandel in Limerick, O’Mahonys (als je daar ooit bent, ga naar die boekhandel alsjeblieft! Vier verdiepingen vol goud) kocht ik het boekje Soundless van Richelle Mead. Ik had daar van verschillende Engelse booktubers over gehoord en het verhaal leek me gewoon supertof. Het gaat over een meisje dat in een samenleving woont waarin iedereen doof is. En op een dag beginnen mensen ook blind te worden. De hoofdpersoon krijg opeens haar gehoor terug en moet proberen haar dorp te redden. Klinkt cool, right?

Soundless – Richelle Mead

De eerste twee delen van de Reckless serie van Cornelia Funke kocht ik in Belfast. Ik had eigenlijk nog niet van deze serie gehoord, maar had ze in Limerick wel al een keer in mijn handen gehad. Het is een fantasy verhaal en het klonk ook een beetje duister. Daarnaast vond ik de Hart van Inkt boeken van Cornelia Funke als kind geweldig, dus ik wil zeker meer van haar lezen!

The Petrified Flesh – Cornelia Funke 
Living Shadows – Cornelia Funke

In de winkel waar ik de Reckless boeken kocht, was dus een 3=2 actie. Die kon ik natuurlijk niet voorbij laten schieten, dus nam ik ook The Diabolic van S.J. Kincaid mee. Dat boek is ook net in Nederland uitgekomen en ik had er al aardig wat goede verhalen over gehoord. En drie splinternieuwe boeken voor 20 pond kon ik niet laten liggen.

The Diabolic – S.J. Kincaid

Voor Kerstmis had ik ook heel wat boeken op mijn verlanglijstje gezet, waarvan ik hoopte dat ik er eentje zou krijgen. Maar ik kreeg niet één, niet twee, maarliefst drie boeken cadeau voor Kerst! En ook nog eens boeken die ik allemaal héél graag wilde hebben.

P1160348.JPG

Als eerste zie je hier een ontzettend gaaf boek van The Lonely Planet die ik niet specifiek had gevraagd, maar wat wel echt een perfect cadeau voor mij is! In The Cities Book staan de gaafste, mooiste en meest spraakmakende steden van over de hele wereld opgesteld. Bij elke stad staan tips om te doen als je daar bent, aanraders om te eten en ook in welke boeken of films deze stad een (grote) rol speelt. Ik heb bij alle steden die ik al heb bezocht een plakkertje geplakt, en ik hoop dat ik ooit op één dag alle steden uit dit boek gezien zal hebben.

The Cities Book – The Lonely Planet

P1160351.JPG

En dan de leesboeken die ik kreeg! Van mijn vader kreeg ik Vlammenwerper van Brandon Sanderson cadeau, het vervolg op Staalhart die ik supergoed vond. Ik kan niet wachten om verder te lezen in deze serie, want het einde van Staalhart was zo’n cliffhanger en het boek had een enorme plottwist die ik dus nóóit zag aankomen.

Duizend stukjes van jou van Claudia Gray wilde ik ook al heel lang, mede door de prachtige voorkant. Ik ben zo blij dat ik hem eindelijk in mijn bezit heb! Ik ben er al in begonnen en tot nu toe bevalt het boek me ontzettend goed. Natuurlijk kunnen jullie een recensie verwachten zodra ik hem uit heb!

Vlammenwerper – Brandon Sanderson
Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

En dat waren de boeken die ik deze maand aan mijn collectie heb mogen toevoegen! Ik hoop dat ik ze allemaal snel zal lezen, want het zijn allemaal boeken waar ik ontzettend benieuwd naar ben!

Wat is jouw favoriete boek dat je hebt gekocht/gekregen afgelopen maand? 

2 gedachten over “New In | December 2016

  1. Wat een mooie collectie heb je erbij gekregen zeg! En wat lief dat je er een van je vader hebt gekregen. 🙂 Ik ben zelf enorm blij met het nieuwste deel van Harry Potter en het boek Verdwenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s