De Legende van de Vuurvogel – Femke Dekker

Ik lees eigenlijk nooit kinderboeken, maar toen ik van uitgeverij Dutch Venture Publishing een berichtje kreeg over De Legende van de Vuurvogel, werd mijn nieuwsgierigheid toch wel gewekt. Ook had het boek helemaal niet zoveel bladzijden waardoor ik hem heel vlug tussendoor kon lezen. En dat het van een auteur van eigen bodem was vond ik extra leuk. Benieuwd wat ik er van vond? Ik vertel het je vandaag in deze recensie!

Image result for de legende van de vuurvogel

Algemene gegevens
Titel: De Legende van de Vuurvogel
Auteur: Femke Dekker
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s: 140
Genre: Middle Grade

Het verhaal
Op een barre winterdag vindt Ravian een prachtig gekleurde veer. Het kan niet anders, of dit is de magische veer van de Vuurvogel, uit de legende. Volgens die legende moet de vinder van de veer hem naar de Gele Steen brengen, ver weg in de bergen. Alleen dan zal zijn dorp voorspoed en geluk krijgen. Ravian komt uit een arm dorp en zijn zusje is doodziek. Er zit niets anders op dan de tocht vol beproevingen te ondernemen. In het geheim verlaat hij zijn dorp. Al gauw komt hij erachter hoe zwaar en moeilijk de tocht is. Magische wezens en kwaadwillende mensen; gevaar ligt overal op de loer. Maar er komen ook bijzondere en wonderlijke dingen op zijn pad. Zal het Ravian lukken alle beproevingen te doorstaan en de magische veer naar de Gele Steen te brengen? Lees het in dit fantasierijke verhaal over vriendschap, bedrog, moed en doorzettingsvermogen.

Mijn mening
Je kan bij dit boek heel goed merken dat het een jeugdboek is. Dat is natuurlijk ook de bedoeling, maar waar bij mij het grootste verschil zat met een boek voor (jong)volwassenen, is dat de geloofwaardigheid soms best wat te wensen over liet. Ravian is een jongetje van rond de tien jaar, maar de dingen die hij doet kunnen naar mijn mening soms niet als je een kind van tien bent. Natuurlijk krijgt hij wel hulp van verschillende mensen, maar alsnog vond ik dat de geloofwaardigheid niet heel sterk was.

Verder was de schrijfstijl wel heel fijn. Het boek had maar 140 pagina’s, en dat is voor tienjarige natuurlijk aardig lang, maar ik had het boek binnen een paar uur uit. Het is dus heel geschikt om even tussendoor te lezen!

Ook speelt het verhaal zich in de winter af, waardoor het boek perfect is om bijvoorbeeld aan een neefje/nichtje te geven voor Kerstmis!

De Legende van de Vuurvogel is een boek dat de jeugd waarschijnlijk heel goed zal bevallen, omdat het boek bordevol fantasie en avontuur zit! De schrijfstijl is ook niet al te moeilijk en leest lekker snel. Ik geef het boek drie sterren!

3 sterren

De Legende van de Vuurvogel is voor €14,95 te koop op bol.com!

Koop bij bol.com

Heb jij dit boek gelezen? 🙂 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s