‘Tis the Season Book Tag

Door Melissa werd ik getagd voor een winter/kerstachtige tag. Superleuk, want zo eentje wilde ik al graag doen om in de Kerststemming te komen! Melissa heeft zoals altijd weer superleuke plaatjes voor de vragen gemaakt, waardoor de tag gelijk een enorm winterse feel krijgt. Laten we snel naar de vragen gaan kijken!

favorite-winter-read

Toevallig heb ik deze week nog een artikel geschreven over boeken waar ik een winters gevoel bij krijg, en die ik dus perfect vind om in de Kerstvakantie te lezen! In dit artikel had ik het onder andere over Harry Potter en Narnia. Deze zevendelige series zijn perfect om in de winter te lezen onder een dekentje. Vooral het eerste deel van Narnia is perfect, want daar gaat het over een magisch land waar het al honderd jaar winter is.

2Het blijft jammer dat ik bij tags tegenwoordig geen foto’s van mijn eigen boeken kan maken, omdat die natuurlijk thuis staan. Maar ik heb een kijkje genomen op mijn Reading Challenge pagina en daar een boek uitgezocht met blauw op de cover. Het was één van de beste boeken die ik dit jaar las, en ook op Goodreads heeft het boek de Choice Award gewonnen voor beste Young Adult Fantasy. Ik heb het natuurlijk over Hof van Mist en WoedeImage result for hof van mist en woede

3

Deze was makkelijk! In Londen kocht ik een prachtig mooie versie van de Notenkraker, en het boek heeft echt een enorm kerstige cover. Hij zou perfect zijn als piek op de kerstboom!p1160325

4Hier hoefde ik niet lang over na te denken, ik koos net als Melissa voor Hogwarts! Het lijkt me enorm gezellig om op Hogwarts een Kerstdiner te hebben in de Grote Zaal, cadeautjes te openen in de leerlingenkamer en warme chocolademelk te drinken in Zweinsveld na een lange wandeling. Perfect!

Image result for hogwarts christmas

5

Rhysand! Uit Hof van Mist en Woede. Met hem zou ik wel graag een tijdje in een wintercabin in de bergen willen zitten, hehe.

61 boek maar? Ik heb er meerdere op mijn verlanglijstje gezet! En omdat het er ook weer niet superveel zijn, deel ik mijn hele boekenverlanglijstje met jullie. 🙂

Extase – Lauren Kate
De Viruscode – James Dasher
Rebel – Julie Kagawa
Jager – Julie Kagawa
Duizend stukjes van jou – Claudia Gray
Harteloos – Marissa Meyer
Vlammenwerper – Brandon Sanderson
Dreiging & Duisternis – Leigh Bardugo
Val & Verlossing – Leigh Bardugo
Thuis – Kass Morgan
Omhulde Stad – Ransom Riggs

Hopelijk krijg ik een paar boeken van dit lijstje, dat zou super zijn!

7

Mijn favoriete holiday drink? Ik heb er meerdere! Ik ben gek op thee, maar dat drink ik eigenlijk het hele jaar door. Glühwein vind ik ook heel lekker, maar niet voor te vaak. Hetgeen wat ik vorig jaar voor het eerst op de Dickens Kerstmarkt dronk, was mulled cider. Dat vond ik echt zo onwijs lekker! Ik heb het hier helaas nog niet gezien, maar hopelijk hebben ze het in Nederland ergens.

Mijn favoriete treat zijn vooral kerstkransjes, maar die heb ik hier in Ierland nog nergens kunnen vinden! Daarom eet ik de laatste tijd maar lekker veel candycanes haha, want die hebben ze hier in overvloed.

En favoriete film? Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet héél veel Kerstfilms heb gezien, maar ik vind de Polar Express nog altijd heel erg leuk, net als de Grinch en natuurlijk A Christmas Carol! Oh, en op één of andere manier kijk ik ook altijd de Sound of Music rond Kerst.

En dat was de tag alweer! Ik hoop dat jullie hierdoor een beetje in de winterstemming zijn gekomen (is het eigenlijk koud in Nederland? Hier in Ierland is het belachelijk warm, rond de vijftien graden!), en dat jullie ook net zo’n zin in Kerst krijgen als ik.

Wat is jouw favoriete Kerstfilm? 

3 gedachten over “‘Tis the Season Book Tag

  1. Ik weet dat het tegenwoordig zo is dat ‘als je niets aardigs kan zeggen, stfu’, maar … Maas is echt een hele hele slechte schrijfster :S Ik snap er niks van dat dat zo populair is. Als ze met die kwaliteit aan komen op school in essay vorm, dan zou ze een vette onvoldoende krijgen.
    Maar ok. Dat terzijde. Er zijn dus legio mensen die dat wel leuk vinden en over een 20 jaar schrijven we dus allemaal zo slecht.
    Ik ga binnenkort toch maar eens aan Riggs beginnen, hoewel ik dus weer vrees voor de teleurstelling die YA zo vaak voor mij is.

    1. Dat Maas een slechte schrijfster is is jouw mening 🙂 , ik denk dat het feit dat haar boeken zo populair zijn niet per se betekent dat haar boeken slecht zijn!

      1. Je kunt zeggen dat het een mening is, maar ik kan het wel onderbouwen met feiten. Daarvoor moet ik eigenlijk even een volledige blogpost schrijven waarin ik al die stijlfouten (want het zijn echt fouten) naar voren haal. Zoals een komma achter ‘and’ die géén oxford komma is, maar gewoon een punctuation fout. Dus ja. Een leraar Engels rekent je daar gewoon op af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s