Wrap Up: Leesvoornemens 2016

Begin januari van dit jaar schreef ik een artikel over mijn goede leesvoornemens van dit jaar. Nu 2016 op zijn einde loopt (ja, de tijd vliegt!) leek het me leuk om een soort wrap up te maken, waarin ik laat zien of ik deze doelen heb weten te behalen! Ik zal ook nog een artikel schrijven over mijn leesdoelen van 2017, maar die komt later. 🙂

Boekenkast zoveel mogelijk uitlezen
Oke, fail. Stiekem was ik al bang dat dit ging gebeuren, maar ik had toch gehoopt dat mijn TBR aan het einde van dit jaar kleiner zou zijn dan aan het begin van het jaar. Ik begon 2016 met 48 ongelezen boeken in mijn kast, en nu heb ik er 57. Oeps. Misschien moet ik eens gaan uitzoeken welke boeken ik nog écht wil lezen en de rest weggeven of verkopen, want van sommige boeken merk ik dat ik ze waarschijnlijk niet meer ga lezen. Zonde, maar waar.

Series compleet maken
Hoewel nog lang niet alle series in mijn boekenkast compleet zijn, heb ik dit jaar wel veel series compleet kunnen maken! Denk aan: de Selectie, de Laatste Wachter, de Engelsfors trilogie een meer. Ik ga binnenkort maar eens een update maken op mijn complete series artikel. 🙂

Zo min mogelijk boeken kopen
Hoewel mijn TBR dus gegroeid is, heb ik dit jaar véél minder boeken gekocht dan in 2015. Als ik mijn New In artikels van 2015 vergelijk met die van 2016 zie ik echt een groot verschil. Er zijn zelfs maanden bij geweest dat ik geen één boek kocht maar alleen een paar recensie exemplaren ontving. Dit doel is dus zeker geslaagd!

Goodreads Reading Challenge
Mijn doel dit jaar stond op 60 boeken, en toen ik vorige week Phobos uit had, heb ik dat doel gehaald! Super fijn, want door mijn semester abroad heb ik veel minder gelezen dan normaal en was ik dus ook niet zeker of ik het wel ging halen. Maar nu ben ik zelfs bijna een maand eerder klaar! Ik denk dat ik mijn Reading Challenge voor volgend jaar op 70 boeken ga zetten, we zullen zien of dat dan weer een uitdaging zal zijn.

Meer audioboeken luisteren
Haha dit doel is helaas ook echt een faal geworden. Hoewel ik het luisteren van een audioboek heel fijn vond, is het me gewoon niet gelukt om audioboeken te luisteren. Ik heb er één geluisterd, en dat is De Grijze Jager. Wie weet dat ik nog eens een audioboek zal luisteren, maar ik merk toch dat ik het veel fijner vind om echt te lezen.

En dat was de wrap up! Van de vijf doelen heb ik er drie gehaald, en twee niet. Dat is dus meer dan de helft, dus ik ben tevreden! Nu ga ik maar eens hard nadenken over de doelen die ik mezelf volgend jaar wil geven.

Had jij leesdoelen dit jaar? Is het je gelukt om ze te behalen? 

4 gedachten over “Wrap Up: Leesvoornemens 2016

  1. Ja vooral series compleet maken! Ik heb zelf ook nog wel een aantal series staan die nog niet compleet zijn. Zelf wil ik graag ook nog wat classics lezen naast mijn gebruikelijke fantasy boeken 😉 !

  2. Ik zeg ook altijd: minder boeken kopen dit jaar zodat ik m’n TBR list kan laten inkrimpen. Maar het jaarlijkse boekenfestijn doet me toch elke keer de das weer om. Dat is meestal het event waar ik altijd weer met meer dan 20 boeken thuis kom. haha

    1. Klopt, boekenfestijn is zo gevaarlijk voor je TBR haha! Maar tegelijkertijd een heerlijke manier om goedkope boeken te scoren. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s